The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$archive_pages - Line: 2 - File: printthread.php(287) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/printthread.php(287) : eval()'d code 2 errorHandler->error_callback
/printthread.php 287 eval
/printthread.php 117 printthread_multipage



Волво Клуб - България
Дистанционно палене на автомобила. - Printable Version

+- Волво Клуб - България (https://volvoclub-bg.com/forum)
+-- Forum: Общ форум (https://volvoclub-bg.com/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Volvo sport (Volvo Тунинг) (https://volvoclub-bg.com/forum/forumdisplay.php?fid=28)
+--- Thread: Дистанционно палене на автомобила. (/showthread.php?tid=25516)

Pages: 1 2


Дистанционно палене на автомобила. - bg_tiger1978 - 01-18-2019

Понеже е ясно, че във фейсбук темичката ми ще изчезне, ще пиша тук за всички, който се интересуват.
Става дума за палене на автомобила от разстояние посредством дистанционно управление или смартфон с приложение.
Предимства на системата, може да запалите колата сутрин рано, за да размрази и стопли купето през зимата. Може да стартирате двигателя и преди да си тръгнете от плажа, т.е. да заработи климатика и да охлади. Следи за температурата на двигателя, в купето, наличното гориво, отворени врати и др. Има си същите настройки за запалване в делнични дни в определен час. По-евтино излиза от монтиране на печка.
Като недостатъци естествено по-висок разход на гориво, колкото ви харчи колата на място, не избягвате студеният старт на автомобила.
Вариантите са с телефон или с дистанционно управление.
С телефона следите къде се намира автомобила, можете да го запалите практически отвсякъде, ако прецените, че ви трябва това, цената е по-висока за такова удоволствие.
С дистанционното управление обхвата при идеални условия е около 4км, в градска среда го дават 800м., но при нашите бетонни гори, може и на съседната улица да не стигне.
Става за почти всички коли, дори по-стари, като тук предимството е на страната на автоматика. С ръчна кутия е по-сложно и има риск от евентуално потегляне без шофьор. Big Grin
П.с. Форума не иска да качи клип със стартиране на двигателя. Tongue


Дистанционно палене на автомобила. - gramov - 01-18-2019

Къде се продава и колко $ излиза?

Изпратено от моят MI 8 с помощта на Tapatalk


RE: Дистанционно палене на автомобила. - bg_tiger1978 - 01-18-2019

(01-18-2019, 08:07 AM)gramov Wrote: Къде се продава и колко $ излиза?

Изпратено от моят MI 8 с помощта на Tapatalk
Хах, че ти нали си "печкар". 700лв ми стъпа тотал.

Изпратено от моят K10 с помощта на Tapatalk


RE: Дистанционно палене на автомобила. - gramov - 01-18-2019

Печкар съм в момента. Нали съм "в процес на продажба". 
Не се знае знае ли се, с какво ще бъда, като продам сегашното.


RE: Дистанционно палене на автомобила. - dodomatev - 01-19-2019

Страхотна машинка е това.Аз също съм с печка и си е паля през CFE-то ама не всеки път разбирам дали ми е зацепило дистанционното и е пуснало печката,защото живея на 5-тия етаж.Ако има такава машинка само за печката е взимам веднага.Друго си е от телефончето да си е пуснеш,независимо къде се намираш Smile


RE: Дистанционно палене на автомобила. - bg_tiger1978 - 01-19-2019

(01-19-2019, 01:14 AM)dodomatev Wrote: Страхотна машинка е това.Аз също съм с печка и си е паля през CFE-то ама не всеки път разбирам дали ми е зацепило дистанционното и е пуснало печката,защото живея на 5-тия етаж.Ако има такава машинка само за печката е взимам веднага.Друго си е от телефончето да си е пуснеш,независимо къде се намираш Smile
Няма как да не хване от петият етаж, може би зависи от дистанционното. Уискито е с дистанционно като мен, обхвата може да бъде до 4км, в гора от панелни блокове, драстично по-малко, но пак ще хване, около 800 метра. Човек занимаващ се с печки, каза по-евтино излиза на клиента да му сложа такава аларма с дистанционно палене, отколкото модул на Вебасто, който е два пъти по-скъп. И да, ако има печка тя ще може да се упавуправ от тази джаджа.
Иначе удоволствието да се контролира с телефон е с 500лв по-скъпо.


RE: Дистанционно палене на автомобила. - dodomatev - 01-20-2019

Може ли да ми кажеш как мога да се свържа с този човек и да си реша проблема с дистанционното палене на печицата ми Smile


RE: Дистанционно палене на автомобила. - bg_tiger1978 - 01-20-2019

(01-20-2019, 09:20 AM)dodomatev Wrote: Може ли да ми кажеш как мога да се свържа с този човек и да си реша проблема с дистанционното палене на печицата ми Smile

Човека работи тук във Варна, на околовръстното, но мисля, че можеш да се свържеш с хората, които продават тези машинки и те да те ориентират къде да го направиш в Бургас или София, сайта е Елдибг, ако имаш въпроси за подробности, пиши на лични съобщения.


Дистанционно палене на автомобила. - yuckuJackD - 01-22-2019

Ето го бе. 2 години експлоатация. 2-ро дистанционно (първото го строших много грубо).
Това с километрите обхват - постижимо е, но в идеални условия. В града - 1-2 преки, което си е достатъчно в 95% от случаите.
На Тигъра е Pandora, моето е StarLine. И двете са руски. Пандората има една идея по-добър обхват. Функционалността е сходна. То си зависи и от конкретния модел. Палене по час, по интервал, поддържане на минимална температура на антифриза, угасване със закъснение за комфорт на турбината,допълнителни защити (имобилайзер) допълнителни канали. По едно кабелче пускаш сигнал да цъкне реле - дали ще го вържеш да ти отвори багажника, да ти светне фаровете, да активира "аларма" на GPS тракера (ако имате такъв) или да ти запали печката (ако не е заводска обаче) - това е въпрос на избор и коректен монтаж.
Имат доста сензори тези джуджавки. Бутнеш спирачка, скоростен лист, или се активира аларма - колата угасва, заключва се и дистанционното ти пищи в джоба, давайки подробна информация какво събитие е настъпило. Можеш да блокираш автомобила. Ако си вързал коректно допълнителните канали - да активираш директно Death Lock-a. Крадеца може само да седи вътре и да чака да му отвориш (или да счупи джам разбира се). Може да се закачи "пулверизатор" с упойващ газ (не е нужно да споменавам подробности защо нали Smile ).
Та - заслужава си всяка стотинка от инвестицията.
Е, това не е подходящо за шуменския жичкаджия. Вдига разхода, не за друго Smile [Image: 212640f321b30367191cc5449129b088.jpg]

Изпратено от моят BV7000 PRO с помощта на Tapatalk


RE: Дистанционно палене на автомобила. - bg_tiger1978 - 01-23-2019

Брех, браво. Мен ме домързя да описвам толкова подробно опциите, има и други. Разбира се, то е малко ксто пералните, имаш 50 програми, но жената така или иначе използва две.