Волво Клуб - България
Какво е нужно за пререгистрация със сменен двигател? - Printable Version

+- Волво Клуб - България (https://volvoclub-bg.com/forum)
+-- Forum: Общ форум (https://volvoclub-bg.com/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: На лафче (https://volvoclub-bg.com/forum/forumdisplay.php?fid=25)
+--- Thread: Какво е нужно за пререгистрация със сменен двигател? (/showthread.php?tid=26161)



Какво е нужно за пререгистрация със сменен двигател? - Furfo - 12-22-2019

Здравейте. Имам В70ХЦ с 2.4 турбо бензин от 2001г. и се оказа, че имам спукана риза на един от цилиндрите и надува. Чудя се какво да правя. Има ли някой, който прави такива ремонти или да търся друг двигател. По лесно е май да намеря двигател, обаче какви документи са ми нужни за него, трябва ли технотест и изобщо как се прави? Ако някой знае да помогне.


RE: Какво е нужно за пререгистрация със сменен двигател? - bell - 12-23-2019

За да смениш мотора, трябва другия мотор да е от същата порода (поне аз така го бях направил) иначе може би ще трябват технотестове и т.н.
Трябва да имаш големия талон на колата, от която купуваш мотора, както и договор за покупко-продажба. Внимавай ако колата, от която е новия мотор да не е съсобственост или наследствена, защото ще искат договора да е от името на всичките собственици/наследници. Трябва да е нотариално заверен - поне при мен искаха.


RE: Какво е нужно за пререгистрация със сменен двигател? - Furfo - 12-27-2019

Това звучи нелепо да имаш нотариално заверен договор за двигател. Само в България... А ако колата е бракувана талона би ли бил в собственика?
Значи ако мотора е същия отивам с колата със сменения двигател с моите си документи, талона от колата донор и заверен договор и трябва да мина


RE: Какво е нужно за пререгистрация със сменен двигател? - Bonso - 11-14-2020

Талонаю на бракуваната кола и нотариално заверен договор за покупко- продажба ти трябва. В допълнение, мотора е добре да е от същата марка и модел и да няма разлика в мощността повече от 10% по спомени.. После минаваш Технотест, министерство на транспорта и от там в КАТ с всички събрани документи, за да минеш каналите и да ти издадат нови талони. Ако те спрат катаджиите със сменения двигател и го проверят, глобата беше нещо около 5 000 лева ако не е оправен документално