The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined array key 0 - Line: 1640 - File: showthread.php PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php 1640 errorHandler->error_callback
/showthread.php 915 buildtree
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Хайде да си "сглобим" газова

#3
Волтран и други безалкохолни отпадат като вариант.
В края на краищата конвенционалната газова е един тъп изпарител и една тъпа бутилка и малко по-умни ключове и сонда.
Аааа,нямам само изпарител, подмятат се в една щайга газов и бензинов клапан които няма да трябват и първата ми бутилка която мисля да използвам за бутилка за компресора понеже е голяма като бойлер :lol: Такова чудовище не ми трябва в багажника а и отделно трябва да се прави водна проба и дрън-дрън.Айде новата с паспорта и след пет години ако някой иска мога да му я подаря понеже за още 20лв ще си взема нова.
Ето сметките:
30лв. -комплект мембрани за изпарителя.
60лв. -бутилка
60лв. -евросонда
10лв. -крепеж на бутилката
30лв. -тръба и фитинги
30лв. -ключ със симулатори за инжекторите и ламбда
10лв. -външно зарядно устройство
30лв. -смесител
10лв. -две клапи
15лв. -преглед
-------------------
285лв - Тотал

Грубо 300лв. излиза всичко понеже забравих малко маркуч за антифриза и тройници и скоби..Както и да го гледам и както и да го смятам посмъртно не мога да го докарам до 550лв. за уредба Ловато и монтаж колкото ми искат почти навсякъде.Значи 300лв. излиза при смяна на мембрани,ако е с нов изпарител Ловато цената става 390лв.Това са цени от първия срещнат магазин без да се занимавам да обикалям и за 10лв. по-ефтино да изгоря 30лв. бензин :lol:
Ако оставим чекнежа настрани и това че ще си правя кефа аз да си я сложа, то си остават 250лв. икономийка от които 250лв. автоматично отлитат 150лв. за кабели и свещи и 100лв. за нещо друго,все ще намеря в какво да ги инвестирам в колата.
И не на последно място е това че като видя някой с бормашина и голяма отвертка да се върти покрай колата ми и изпадам в нервна криза.Само мисълта че някой мундар ще ми сваля кори и ще дупчи там където му е най-лесно и автоматично го обрича на удар зад врата с тъп предмет.Клъц кабел- "А не е тоя", клъц кабел- "А и тоя не е",клъц- "Тоя пък за какво ли е"...Насукани проводници изолирани с "черно" тиксо нещо масово срещано.Никой няма да си играе да прави спойки и да слага термошлаух.Та такива работи.
За гаранция...хммм...каква гаранция бе бате.Газаджията вика "Ми к'во да правиш,такава е." За това с частта и гаранционната карта в магазина и да подменят,ако тръгнат да се правят на луди ще я сгьопят здраво понеже онея хубавци от КЗП все ходят да създават неприятности.А да посмеят да не ми дадат гаранционна карта, луди ги правя такива или пък ако почнат да шикалкавят.Още по-интересното е че повечето магазини си имат сервизи ама сервиза не е точно към тях понеже нещо си правят врътки там с данъци и т.н., това си е тяхна работа.Пък нека ми се озъбят и да не ми уважат гаранция защото не съм я сложил в техен сервиз при положение че нямат официално обявен Big Grin Единствено може да се повреди или ключа или евросондата, за ключа няма да има проблем с Фобос, за евросондата пак същата работа понеже след като уредбата е минала преглед значи всичко е ОК и могат да си я заврат отзад и учтиво с усмивка да ми дадат нова.
V40 B4204S '97
Reply



Messages In This Thread

Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)