The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined array key 0 - Line: 1640 - File: showthread.php PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php 1640 errorHandler->error_callback
/showthread.php 915 buildtree
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CarPC във VOLVO-то или как мечтата се материализира

Абе хора, идеята е да си го направиш ТОЧНО както ти искаш, а не както на китаеца му е било по-удобно да напише фирмуера...
И не на последно място да си го направиш сам, не защото е по-евтино (а повярвярвайте ми не е), а защото е къстъм и е уникално. Е, очертава се да имам много сериозен тласък от колгата Tisho и процентното съотношение ""направих си го сам" отнесено към "нарави ми го професионалист" доста ще се наруши. Нооооо за това когато му дойде времето.

За Bluepower-ите - има немалко клубари с такива. Ако ви е интересно какво могат (и не могат) питайте ги. Със сигурност знам че Кангала е с такова (лично съм го разцъквал). Готено е, но не е това, което искам .... Всеки си решава за себе си. На мен ми е фикс идея да си направя CarPC от 5-6 години насам. както виждате по този проект съм започнал да работя от около година и оше месец-два не ми мърдат. Теоретично имам всичко необходимо да го набутам в колата и да тръгне (някак си), но не е това идеята.

Така и така пиша, малко ъпдейт:
Викнах си (и съответно дойде) ново дистанционно за кола на SONY. Този път е RM-X2S. Същото, само дето не е безжично и платката му вътре е направена на друг принцип да подава сигналите. Иначе мога да взема бутоните на едното и да ги сложа на другото - еднакви детайли са. Та ще има нов маратон по поене на миниатюрни кабелчета. Майки, лели, сестри - пазете се!!!

Дойде и захранващия блок за кола. В моя случай дъното работи на DC в диапазона 8-19V и не ми трябва захранване за miniITX (които са по 60-80 долара без транспорта). На мен ми е достатъчно едно да го наречем трафче да изкарва стабилно напрежение. Избрах 16В. Защо - защото "трафчето" ми реално е step-up-module и дава на изхода поне 1.5V повече отколкото на входа. Теоретично в колата максиамума е 14.4V, но да си призная повече от 14,1 никога не съм виждал на моите коли.... Та 14.5+1.5=16V. Компа от своя страна за горна граница има 19V DC, така че там съм с 3 волта застрахован. Те така.
Дойдоха и step-down модулчета, които ще ми дават 5V в колата за да захранвам USB HUB-ове с външно захранване. Достъчно мощни са да си бодна и едно зарядно за телефоните, което е супер. Хъбовете и те дойдоха де. Абе хардуера се понасъбра само време нямам да разширя механиката на екрана, за да влезе широката матрица в него. Поне съм го измислил как ще стане (уж) Smile
И тук идва един от ключовите елементи във всеки CarPC проект - ShutDown Controller. Повече за него - скоро.
Айде лека нощ Smile
Reply



Messages In This Thread

Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)