The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Хайде да си "сглобим" газова

#21
Усещате ли как малко сам си говоря като лудите Big Grin
Вчера за малко ми остана време докато си оправях и почиствах палатки-малатки, раници и ала-бала и си поиграх с колата.Работата клони към това че не може да се излъже компа че не му работят инжекторите но за да съм на 100% сигурен ще трябва да закача колата на диагностика за да видим каква грешка дава в момента на превключване на газ.Ламбда емулатора веднага сработва и подава 0,4V при обръщане на газ и си връща нормалната работа на сондата при обръщане на бензин като стойностите са си в диапазона в зависимост от работата на мотора 0,1-0,9.
Не че ми пречи нещо но ме дразни.Ще видя пичовете от Фобос от които е и ключа дали могат да дадат съвет.
Както е ясно ще Ви държа в течение.
Иначе да споделя един сеир който стана с газта, ама няма да ми се смеете колко съм проZд :lol:
Нали сипах аз там за 10лв да има газ като монтирах уредбата и малко претрисаше в началото докато изкара въздуха от тръбите, не го изкарах понеже цигарата все ми е в устата.И след това като си захапа газ и си върви колата и си работи перфектно като естствено започнах да си я настройвам газовата.То не беше работа на място, то не беше юркане и настъпване...яко сгеч.И какво я прихвана при последната настройка, като взе да се дави и да клати мотора, неще да се изфорсира и ... абе ужас.Обръщаш на бенз и изтребител, щрак на газ и забива муцуната.Брех мама ти стара шведска тъпа, нервичките ми скоси.Наново презапоих всички кабели, схемата три пъти проверих и вече нарочих изпарителя, няма какво да е.Викам като се прибера от почивка ще го сваля и ще видя какво може да е станало.
И вече бесен до съвършенство намотах кабеляците, сложих капаците на мотора и седнах бесен да пуша поредната цигара.По пътя на логиката мислих, гледах, чесах се и се загледах в племеничката как пие вода от бебешко шише (понеже е на година и нещо) и я гледам как се мъчи горката да изсмуче последната капка вода понеже й свършила ама упорито цоца там нещо.Абе диване, чакай да ти сипя малко водичка бре дребосък.И тогава О ЧУДО, светна ми халогена в киферицата изкуфяла.Кой да мисли че колата я бях смазал от проби, бутилката е чисто нова пълна с въздух и тръбите и те са празни.Щрак на бенз и хоп на бензиностанцията, сипах за още 10лв газ и като тръгна тая кола ще скъса полуоските Big Grin Че се налагаше да слизам няколко пъти да я удуша от тройника. Та така де, явно че за да върви на газ й трябва газ :lol:
V40 B4204S '97
Reply

#22
Малко офф топик с подобен пример:
yuckuJackD Wrote:What about the lambda sensors check. Any idea how could i make a check or in what kind of shop that could be done for me?
boosted5cyl Wrote:Good question. From what I understand the only way to really know is to have an exhaust gas analysis done. In any case, the general coneseus seems to be that after 100K miles O2's are less than optimal. They may not throw a code or check engine light however. Pretty sure my V70 T5 needs an O2 for this reason. I can tell its running rich, but the ECU doesnt seem to "think" so. Vacuum issues and whatnot aside, the car has 204K miles on it so its a valid suspect.
yuckuJackD Wrote:how stupid I'm... sorry and 10x Smile I was so busy thinking about electronic gadget for measuring the values ,speed for reaction and str, so I've missed the whole situation and stopped thinking globaly, which made me joke :evil:

Или казано по друг начин, толкова се бях вглъбил, че също като теб спрях да мисля глобално. Хубавото при теб е, че си се сетил сам, а аз трябваше да се червя като новобранец...


Успех с газтака.
[Image: ab276107.gif]
[Image: ab245320.gif]

[Image: ab245321.gif]
VOLVO S40, 1.8 115hp, 97г. -Р 9969 минало
VOLVO 440 1.7i 89г. B18E, Р 1401 РС - минало
VOLVO 460 1.8 моно 91г. B18U, Р 0345 РС - минало
Reply

#23
Малко отзиви както обещах.Ще се спра на разхода понеже имах възможност да я тествам доста пъти както градско така и извънградско.
Колата си гори абсолютно нормално което мен ме задоволява.Извънградско си лапа 10-10,5/100 като се кара 120-130.Градско около 13-13,5/100, говорим градско а не софийско, за столицата ми качи 15.Това са стойности с климатик, не го знам той колко качва но пък и не ме интересува.Безпроблемно по магистралата с трима човека си вдига и подържа 160км/ч и си има достатъчен резерв за нагоре но това съм го правил веднъж само за проба понеже все пак не е нова кола и колкото и да е стегната и технически изправна за мен е непонятна скорост и дори бих казал безумна предвид че караме дърти дъргели по мега качествените ни магистрали конкурентни на тестови писти за окачване на някой автомобилен концерн.
Toзи разход е мерен неколкократно на принципа зареждане на определено количество газ и каране до тогава докато не я изгори и не забие муцуната като се вземат изминатите километри, и понеже имах все четворки по математика зареждам по 10 или 20л. газ че лесно се смята после :lol: Извънградско с 10 или 20л. газ минавам съответно 92-105км. респективно с 20л. пробега е около 185-200км.
На газаджиите които толкова упорито обясняват как гледаш ли това Волво трябвало да се направи с газова инжекция и как с конвенционална щяло да гърми и да трещи и как разхода щял да бъде над 13 извънградско и 16-18 градско мога спокойно да им покажа комбинация от пръсти с преобладаващ среден.
Обаче сега се оказва че някой инжектор или всичките са за сваляне и чистене понеже на газ си кове малките обороти а на бензин леко едва доловимо играят още от едно време, въпреки че проблема почти се решава със сипване на хубав бензин ме дразни.
V40 B4204S '97
Reply

#24
Айде пак малко цифри за тези на които им е интересно и за тези на които им е досадно :lol:
След малка туристическа обиколка тази седмица колата ми даде следния разход с двама човека, багажник пълен с раници, палатки, шалтета, обувки и какви ли не глупости.През 30% от времето си работеше климатроника на охлаждане при зададена температура 24гр.Качване на някой друг проход и баири по Банско, Сапарева Баня и Боровец.Каране в равното предимно със 100-110-120км/ч където позволява пътя като естествено и шофиране в доста селца влачейки се след някоя каруца или слалом между лунни кратери...
Равносметката.
Колата беше изсмукала газта до степен до която си върви но минеш ли границата от 3000об/мин и до там, следователно газта е почти свършила или поне е останало количество незадоволяващо "лакомията" под капака.
Заредени общо 57л. газ.
Изминати 550км. като след тези 550км. по същия начин след 3000об/мин вече се мръщи и вика "Ай сектир бе, обръщай на бензин" :twisted:
Тотал: 10,36л/100км. газ
V40 B4204S '97
Reply

#25
Няколко поредни проби, средно по около 5-600км пробег и сметката пак се движи някъде там 10,3-10,66/100 газ.Реших да видя какво ще стане ако карам колата по-икономично и не я "стресирах", изпреварвания по-плавно, скорости до към 90-100 максимум, не я настъпах в баирите да гоня скорост а просто да си се катери спокойно.При пробег от около 640км. ми свали разхода под 10, точно по сметки е 9,7/100 газ.
Единствения проблем ако може да се нарече проблем е в ключа и то си го има още от след монтажа, тъп ключ ама тъп колкото си иска.Не си помни настройките на обороти на автоматично минаване на газ които съм му задал и си обръща на 3000, въпреки че трябва да пали на бензин а след това да обръща на газ като му щукне и пали на газ а не на бензин и това го хванах защото сутрин като е студена по някога върти да речем секунда повече а не като да завъртиш и веднага да запали.Като го погледнах ключа той си бил решил че ще пали на газ въпреки че изрично е на автоматичен режим.По същия начин я сработи емулатора на лабдата я не, като реши и кове на 0,45 а като се побърка и си шава оная ми ти сонда...
Майната му,сега така я карам но имам схемите на емулатори и просто трябва да ми остане малко време да си ги направя и да ги сложа като ще се използват отделни блокове за инжекторите, за ламбдата и нормален ключ.Хубаво си виках аз че 2в1,3в1 и 15в1 е тъпа комбинация ама реших да ползвам модерните технологии.
V40 B4204S '97
Reply

#26
Слагай си обикновения ключ и не се занимавай с глупости Big Grin
460 1.8 моно 1994 година с газ и на всичкото отгоре и върви
850 2.5 бензин газ
Reply

#27
Е ся, е ся твойта леля смотана аз мога ли или не мога :twisted:
Аууу подивях днес, таман изпреварвам един камион и като се смахна тая кола и като първия левак едва го задминавам, ни да се върна понеже зад мен още един а колата неще да ускорява, педала до долу и нищо, мъчи се, реве, грухти...ужас.Щрак на бензин и същата работа, по едно време се сети че може и по-бързо че изпреварих.След километър спрях на една отбивка да видя какво става.Взела наща да меси газ и бензин и се дави като луда, трябва да се вдигнат над 4500об. че да се пооправи малко.Лягам на ауспуха и мирише на бензин и на газ ама смрад, няма такава глупост.Като се обърне на бензин и го прави след половин минута като през това време тресе.Тръгвам да паля на бензин а тя взема че прещраква трите газови клапана.Просто се побърках.
Айде капака на мотора долу, кабелите на ключа към инжекторите с клещите вън, насуках ги криво-ляво и изолирах с изолирбанд и айде към къщи на бензин.Няма хък няма мък.
Утре като взема секачките и само на кабеляци ще ми стане, всичко на боклука ама вече няма прошка.Вадя поялника и ако трябва и електрожена и ще й направя емулаторите както трябва.Тук идва въпроса ми, ако Жоро чете газаджийските теми да се порови във Вида понеже мен ме мързи :lol: ако пише колко ома трябва да са инжекторите, не че контролно няма да ги мерна с мултицета ама нека да видим все пак колко им дават.Луп четири релета с четири резистора за инжекторите и спи града, такива глупости като автоматични ключове и вградени емулатори с неясен резултат нивгаш, ама нивгаш.Уффф, още ми ври и ми кипи.
V40 B4204S '97
Reply

#28
и аз си сложих обикновенна газ но при мен грамна идеи от какво е

Колега,моля попълни профила си докрай...,и за напред пиши грамотно!
Кирил Киров.
Reply

#29
Детонациите при обикновена газова са нормални и трябва да си модифицираш кутията за въздушния филтър за да не се счупи капака и.<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.volvoclub-bg.com/forum/viewtopic.php?f=28&t=19761#p156959">viewtopic.php?f=28&t=19761#p156959</a><!-- l -->.Нещо подобно трябва да си направиш(да ти направят газмените).
Не си писал за какъв модел кола става въпрос!!!
VOLVO V40 2.0/96г. ГИ LOVATO
MITSUBISHI COLT V 1.3/99г.
Когато съдбата ти обърне гръб, не се отчайвай - изчакай я да се наведе!
Reply

#30
ВОЛВО s40 1.8 115кс. Значи вече ми гръмна кутията,но нищо сложихме тези клапи пак гърми но сега само гасне колата.Та въпроса ми е нормално ли е или не трябва да гасне.Другото което мисля,че имам проблем с кабелите защото ми гръмна и на бензин.Възможно ли е заради това и на газ да гърми.И моля препоръчайте ми читави кабели.Благодаря предварително.
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)