The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
компютър за Ланди ренцо

#1
Здравейте колеги !Отскоро съм собственик на В70 2.4 170 коня 2001 г.Колата е с монтиран в италия газов инжекцион ланди ренцо !Обаче има проблем- не държи обороти на празен ход и гасне и отчита някакви грешки!Ходих в представителството на ланди ренцо на Ботевградско в Маргел.Там извършиха следното-почистиха клапана ,смениха ремонтния комплект на редуктора и толкова!Колата пак не държи обороти!Казаха ми че проблема е в компютъра ,но и те не знаят точно какъв е.Казаха ми да си търся компютър.Викам им - дойте да си купя от вас нали сте представителство, а те викат че нямата защото бил стар модел и такива не се произвеждали и да си търся втора употреба!Казаха ми да ида при някой,който разбира от компютри-те били до тук и не им стигали познанията .Интересна работа. Та въпроса ми е ако някой има такъв и го продава или има идея откъде да си купя да пише.Компютъра е IGS Landi Renzo с два гребена! Прилагам и линк със снимки на въпросния компютър! Какъв е изхода когато и официалното представителство нямат!?

<!-- m --><a class="postlink" href="http://peci74.snimka.bg/automobiles/volvo-v70.582554" onclick="window.open(this.href);return false;">http://peci74.snimka.bg/automobiles/volvo-v70.582554</a><!-- m -->
Reply

#2
Здрасти колега,

дай повече информация по случая:

1. На бензин играят ли ти оборотите на празен ход?
2. Сменил ли си филтрите по ГИ?
3. Газовия компютър не може да бъде прочетен или не може да се запаметят новите настройки?
4. Имаш ли идея на колко хиляди км е тая газова?
5. Как е в ниските и високите обороти на газ и бензин?
Reply

#3
metallista Wrote:Здрасти колега,

дай повече информация по случая:

1. На бензин играят ли ти оборотите на празен ход?
2. Сменил ли си филтрите по ГИ?
3. Газовия компютър не може да бъде прочетен или не може да се запаметят новите настройки?
4. Имаш ли идея на колко хиляди км е тая газова?
5. Как е в ниските и високите обороти на газ и бензин?

1. На бензин оборотите не играят
2. Ако става въпрос за ремонтния комплект на редуктора(изпарителя)-да сменени са.Иначе ако има друго не са ми казали сигурно и него щяха да го сменят ако има нужда .Ако е така ,то тези филтри къде се намират?
3.Е тука не мога да ти отговоря.Сложиха техен компютър същия работи. После върнаха моя -и с него работи. Излезнахме на пътя с лаптопа в колата. Настройва нещо ,давах газ за високи обороти,той си мърмори нещо на носа и след това си тръгнах.Карах до вечерта на газ.Викам си -супер стана!На другия ден пак същата песен-не иска да работи на празен ход и това е.Освен това зелената лампичка за газта в колата не свети постоянно като работи на газ , а прекъсва-т.е. това е някаква грешка ама каква е не можаха да кажат.
4. Незнам на колко хиляди е .Ако се вярва на книжката на газовата от Италия и на около 120 до 150 хил. км.
5. На бензин си работи ок и на ниски и високи обороти. На газ също работи добре в ниски и високи обороти , но без празния ход. Чак след 4500 оборота започва да губи мощност нещо и забива!
Това е което мога да отговоря.Всъщност мерси много ,че прояви интерес!
Reply

#4
Тези IGS-и на Ренцо Ланди са проблемни, вносителя твърди че имат всичко за тях, моля да ме извинят но на практика в сервизите им получаваш само промоционална оферта за монтаж на новата система, затова аз харесвам и работя само с БГ системи, за които винаги ще има обслужване и части. :wink:
Сервиз за монтаж на газов инжекцион.
Reply

#5
ако не се лъжа това беше системата с разпределителя и стъпковия мотор,ако е тя няма оправия
Reply

#6
От всичко изписано до тук си мисля че компа губи инфото при
по-дълго време без контакт.По всяка вероятност батерията се е скапала.
460 1.8 моно 1994 година с газ и на всичкото отгоре и върви
850 2.5 бензин газ
Reply

#7
Може, ако имаше батерия, ама там няма батерии, иначе системата е таткото на газовите инжекциони, там няма ел. дюзи, този комп. командва степерни моторчета, един за празен ход и един за количеството на сместа в движение, нещо като ламбда контрол с два отделни мотора, само че впръсква горивото след дросела, като преди това има един разпределител който разделя газта за отделните цилиндри.

За съжаление това е недостатък на чуждоземските марки, след години спират да ги поддържат, въпрос на политика, предлагат ти нов ГИ на преференциална цена, затова предпочитам нашенските марки които винаги ще могат да бъдат обслужени и ремонтирани в БГ, и ще има резервни части за тях . 8-)
Сервиз за монтаж на газов инжекцион.
Reply

#8
Всеки комп има батерия дори и касовия апарат.
Къде по-голяма или по-малка а има и вградени в паметта.
460 1.8 моно 1994 година с газ и на всичкото отгоре и върви
850 2.5 бензин газ
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)