The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Обърна ми се капакът!

#1
Здравейте. Случи ми се доста неприятен инцидент с моя Волвак който ми се ще да споделя.
Бях на концертите на Каварна рок фест и решихме да прескочим до" Бялата Лагуна"на плаж.След зареждане на метан станцията явно служителят не е успял да затвори добре капакът и набирайки по правият път изведнъж той се отвори изправяйки се като платно пред очите ми. Чу се само едно Трясссс за секунда. Успях да спра.
Пораженията са осукани панти и подвити ъгли в края на капакът. А се движих с поне 60 км. Доволен съм от шведската стомана мислейки си какво би се случило ако не карах волво. Дано бързо оправя щетите и волвакът отново се сдобие с елегантната си осанка!
Човек е толкова голям колкото големи са и мечтите му !
Не е важно колко години си живял а колко са били моментите когато ти е спирал дъха !
Reply

#2
Гадна работа! Важното е, че ти си жив и здрав!
\\// (())  ||_  \\//  (()) S60 D5 185+к.с. М66.
Reply

#3
Добре че се е раминало само с огъване на ламарина,а не е станал някой лош инцидент.Ламарината се оправя.
Reply

#4
хм, кофти работа, видях го на паркинга пред плажа и доста се чудих как си успях да го свиеш така. Ребрата щом са му здрави ще го оправиш няма проблем, доста твърда е ламарината, но пък именно това те е спасило от откъсване и по големи щети. Менизмите по заключването как са, доста зор има с намирането им ако са станали на сол Sad :|
Успех с ремонта и бързо да се оправиш
Reply

#5
ами Митак ....какво д а ти кажа браточка ?! и аз видях пораженията и съм крайно учуден как при тая скорост изобщо имаш капак и предно стъкло ?! А ако си сигурен в това ,че в задълженията на 'служителя " от бензино-метан станцията ,влиза и това да ти затвори капака ......?! свиркай да го намерим и му проведем инструктаж в стил ; Arrow прави 1 ,прави 2 :mrgreen:
сори за случката ,но ако се бяхме видяли ,щеше да се черпим по бира ,щеше да закъснееш ,служителя щеше да е друг и ....................хайде не се коси ...всяко зло е за добро !Просто ,като не си успял да почерпиш за стария ---- :lol: ще почерпиш за НОВИЯ капак Confusedhock:
Reply

#6
На наш Митко му предстои ,приятна разходка до Търговище ,според мен
Лошото е че в нашия колектив ,нещо често почнаха да ни с налагат донори Cry
При газовите уредби зареждането не е при двигателя !
Дори мисля че задължително пълненето трябва да е отвън ,понеже се пуска тръбата в гофриран маркуч,
при изтичане на газ ,последния да се вади от колата .
При метана ,що за идиотия е, да се пълни бутилката през клапан при двигателя Idea :roll:
Полезно четиво което може да направи престоя ви във форума по-приятен
                             Десетте “Божии” Заповеди
Reply

#7
Идиоти...
Аз защо не им давам да пипат нищо на бензинжиите като отида в бензиностанция...

Един път оставих бензинжия да затвори капачката, и после 2 дни си проветрявах гаража. Sad
Толкова добре беше затворил резевроара...
Reply

#8
Мдааа на мен така веднъж ми сипаха нафта вместо бензин , колкото и трудно да му е било на "момчето" докато чаках на опашка на касата .... Това беше на старата кола на която на всичкото отгоре дори и е в зелено оцветено гърлото на резервоара.. Но това си идва малко Оф-топик... Съжалявам и аз колега, найстина малкото зло те е застигнало :X добре , че не се е откъснал ...Пожелавам ти успех и скорошно и "безболезнено" отстраняване на проблема
...:::Volvo V40 2.0 16V 140HP:::...
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.youtube.com/watch?v=ufDlLzD3OxE" onclick="window.open(this.href);return false;">http://www.youtube.com/watch?v=ufDlLzD3OxE</a><!-- m -->
[Image: ab180734.gif]
Reply

#9
Mitachi850, кофти работа, дано я оправиш скоро.

Що се отнася до бензиностанциите - абсолютно винаги сам си затварям капачките и сам затварям капака, когато зареждам метан на колата на бащата.

Преди 2-3 години в Лукойл ми сипаха 12л бензин вместо дизел и дори не оказаха никаква помощ докато се опитвах да го източа. Отне ми 3 часа, сигурно 20 телефонни разговора и от тогава гледам бензинджиите в ръцете като взимат маркуча и изрично всеки път казвам какво точно искам.

При зареждане на метан не ми бяха затворили капака, но за щастие усетих че тропа докато излизах от метан-станцията и го затворих. Та от тогава и това правя сам всеки път.

Zdravko_850, метана е съвсем друга система - бутилката е много, много по-голяма, тежка и здрава. Съхранява се на около 200 атмосфери, а при пропан-бутана е на 1.6. При метана тръбичките са метални заради налягането, а не гумени. Поради тези причини и пълненето става и през клапан, след който има кран, който не знам как може да монтираш извън колата Wink
Volvo V40 2.0, 1999, 140hp, automatic, ГИ
Reply

#10
Хахаха и на мен точно в Лукойл ми сипаха нафтата...... Ноооооооооо рапатрака, промивка на резервоара, най-високо октановия бензинец до горе и всичко за тяхна сметка :!: :!: :!: :!: :!: Плюс факта , че това ми се случи в Младост и най-близкия им сервиз беше ВИП-а където меко казано режат глави само за престой ..... Аз си взех полука, определено от тогава винаги сам си сипвам , но предполагам и те са си взели :!:
...:::Volvo V40 2.0 16V 140HP:::...
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.youtube.com/watch?v=ufDlLzD3OxE" onclick="window.open(this.href);return false;">http://www.youtube.com/watch?v=ufDlLzD3OxE</a><!-- m -->
[Image: ab180734.gif]
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)