The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined array key "dateline" - Line: 1000 - File: inc/functions_post.php PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/inc/functions_post.php 1000 errorHandler->error_callback
/inc/functions_post.php 834 get_post_attachments
/showthread.php 1121 build_postbit
Warning [2] Undefined array key "dateline" - Line: 1000 - File: inc/functions_post.php PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/inc/functions_post.php 1000 errorHandler->error_callback
/inc/functions_post.php 834 get_post_attachments
/showthread.php 1121 build_postbit
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Шофиране през зимните месеци - гуми, съвети, случки!

#1
Здравейте,

стартирам нова тема, защото идва зима и мисля че засегнатите аспекти в темата са актуални, точно в това време малко преди да са започнали снеговалежите, трудно проходимите пътища и така нататък.
Бихте ли, изразили мнение за избора на зимни гуми на първо място, защото вярвам няма собственик на Волво (като си говорим за безопастност) наоколо да не смята, че те са условие номер 1 при сняг или лед по пътищата. Кой гуми предпочитате и защо?
Кой е модела на Волво, който карате и как се държи през зимата според вас?
Би било много ценно ако всеки може да сподели за шофьорски тънкости при зимно каране натрупани, както от личен опит, така и от други колеги през годините.

Надявам се да се заформи хубава и полезна дискусия!

Поздрави
Volvo For life!
Reply

#2
Е това са най добрите не искам да става като реклама но наистина са супер
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.gumi-europa.com/index.php?option=com_content&task=view&id=32&Itemid=238">http://www.gumi-europa.com/index.php?op ... Itemid=238</a><!-- m -->
S 60 2001 2,4 140ps
Reply

#3
Здравей petrovpvp,

били споделил малко повече защо така мислиш, това че по-сайтовете за фуми ги хвалят добре, но мисля би било много по-полезно за нас да се сподели личният опит от практическа гледна точка на нещата. Ти лично карал ли си с Vredestein Snowtrac 3 ?

Благодаря

JMI
Volvo For life!
Reply

#4
Първо - на моята кола съм сложил Мишелин Алпин - доволен съм.
Второ-Преди да тръгнем на път където и да било , най-добре да проверим и да се информираме за пътната обстановка там , където ще ходим.
Трето-Тръгваме със достатъчно гориво , храна и лекарства (малко страшно звучи ама никога не се знае какво може да стане..да чукаме на дърво)
Четвърто-Корите под двигателя - Да ги проверим да няма провиснали някои от тях , защото при дълбок сняг подбират снега и може да се откъртят и после пак куп пари за нови.
Пето - Да си подигнем колата - с максималния размер ставащи гуми за съответния модел - Защо ?-описах го по-горе (за корите)
Шесто-Да проверим системата за миене на стъклата-пръска ли , има ли течност и прочие.Проверка на фарове , халогени , трети стоп и прочие.
Седмо-При зимни условия няма закъде да бързаме - безопастността е най-важна..малко ви прозвуча като съветите на мама обаче си е така.Поздрави на всички и пожелавам безавариина и безснежна зима доколкото е възможно ! Smile
Sweden style , by momcho00
____________________________________________________________________________
Клубна карта №:00389
[Image: ab271105.gif]
пазлы trefl
Reply

#5
...и си сложете едни вериги в багажника, но не само за украса. Няма нищо срамно или бавно да се сложат. Въпреки че останалите "мъже" майстори на зимното шофиране ще ви гледат с насмешка, спестяват много главоболия.
Reply

#6
Здравей колега,

значи си намерил правилния път към темата. Кой модел на Мишелин са гумите?
До течността за чистачки винаги е голямо предизвикателство за мен, когато зимата тръгвам от Англия към България. Англичаните никак ги няма при зимните течностти. Винаги замръзвам някъде към средата на Белгия и така до Германия, където хората продават химия няма шега. Купих си един де-аисър от там и докато напръскаш леко стъклата сутрин като са замръзнали, за секунди всичко става на вода и смърди на химия.

Поздрави
Volvo For life!
Reply

#7
Сняг, автомобил, вериги и лопатка.Закон за мен.
Първото съмнение което ме загложди за закъсване или възможност за затъване и веднага се слагат веригите."Хахаха, тоя тъпак си слага вериги :lol: ", е да ама предпочитам да ми се хилят хората но пък поне няма да ми се налага да търся трактор да ме вади от някоя пряспа или заради мен да се задръсти някой проход.
Винаги ми е било кеф да си мина с веригите покрай някой голям джип на който колесен трактор не му върши работа и се чуди от къде да вика верижен да го издърпа.В този ред на мисли, хора моля ви бягайте далеч от джиповете зимата защото сульо и пульо събрали някой лев за джип но нямат пари за зимни гуми понеже джипаджийските гуми са наистина скъпи и си карат с летни.Самочувствието им че карат такива коли зимата ги праща в канавките или се въртят като луди а тези машини са тежки и трудно се удържат като тръгнат да носят и става мазало.За това ако има джип пред мен винаги или го оставям на голяма дистанция или го изпреварвам при първа възможност, ако ме настига го пускам да върви само само да не вземе да ме натресе отзад докато ме настига с вратите.
V40 B4204S '97
Reply

#8
gadnia_metal Wrote:...и си сложете едни вериги в багажника, но не само за украса. Няма нищо срамно или бавно да се сложат. Въпреки че останалите "мъже" майстори на зимното шофиране ще ви гледат с насмешка, спестяват много главоболия.



Абсолютно си прав колега за веригите!!!

По този повод искам да ви пусна малко снимки на едни вериги на Мишелин, които аз си купих предната зима и останах супер впечатлен, колко стабилно се представят на сняг и лед, а слагането е 2-3 минути на гума след първите няколко слагания.

   
   


Вярно, че са малко скъпи. Тук в Англия се намират за £60-70, предполагам че ги има и в България. Знам, че много хора гледат недоверчиво на тези неща в началото, но като се пробват просто променят мнението на скептика тотално.

Поздрави
Volvo For life!
Reply

#9
Тези са супер като технология,аз харесвам и Autosocks но за България идват доста скъпички!Бих си взел само ако ми се налага!
VOLVO V40 2.0/96г. ГИ LOVATO
MITSUBISHI COLT V 1.3/99г.
Когато съдбата ти обърне гръб, не се отчайвай - изчакай я да се наведе!
Reply

#10
Аз съм с гуми Gislaved NordFrost 5 - шведски.Попрочетох ревюта по сайтовете и форуми, направи ми впечатление, че доста от хората бяха доволни от тази марка гуми и затова се спрях на нея.Аз също до момента съм доста доволен от тях.Особено добри са при спиране и тръгване. Направо съм впечатлен в това отношение от гумите - АБС-ът рядко ми напомня, че е там и работи!Гумите са и доста тихи( всесезонните на Мишлен, дето ги карам през останалото време са по-шумни от тях), воланът също е по-лек на въртене!Фактът, че съм с автоматик зимата винаги ме кара да си имам едно наум и да съм много по-предпазлив.Вериги не ползвам, лопатата я ползвам 4-5 пъти годишно за да разрина прясно падналия сняг, в града винаги гледам да карам с поне 30 литра в резервоара! За щастие никога откакто шофирам не ми се е случвало да затъвам(силно се надявам така да продължава)!Когато съм зад волана на автомобил не пробвам екстремни неща, каквито например съм пробвал и правил с Лада Нива.Бавно и славно се стига най-далеч :!:
Volvo V70 2002 Bi-Fuel

Volvo S80 2008 T6 AWD

Ex: Volvo V50 2005 2,4i
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)