The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Пътуването ми до Италия (Милано)

#1
Опа колеги.

Прибрах се.И сега мисля да споделя преживяването с вас.

Да почнем първо с времетраенето на пътуването.Отне ми около 13-14 часа като се спазват ограниченията по пътищата.От грубо 1500 км ,1300 са магистрала.Направо да ви писне да карате по толкова хубав път Big Grin .Паспорти не ви трябват.Минавате си като пичове през пунктовете.Като видят, че сте от България не ви карат да си разтоварвате багажа от колите.Искат ви само личните карти и документите на колата.Само веднъж ми искаха шофьорската книжка и я гледаха 10 минути щот мислеха че е фалшива.Сега в това гадно време само в България имаше сняг.Даже на словенската граница с Хърватско граничаря се учуди и ни пита от къде е снега по колата.Аз му викам от България.Границата Словения - Италия е отворена.Никой не ви проверява директно си минавате.Ползвах на Нокия навигацията.Абсолютно точна през целия път.

Тол пунктове и винетки:

В Сърбия имате 2 пункта (4 общо) където плащате.Първи си теглите билетче на втори плащате 7,50 евро.После 3ти теглите билетче на последния плащате 3,50 евро. Та за 11 евро минавате почти цяла Сърбия на магистрала.След това в Хърватска на отиване платих 20 евро на връщане 15.Незнам измамили ли са ни с 5 евро или не ще разбера другия път.Словения е на винетка която струва 18 евро.
В Италия е най-скъпо.от Триесте до Милано 27 евро в посока.

Относно спора за зареждания , които имаше в предишната ми тема.
В Сърбия има познатите ни ОМВ, Лукойл и ЕКО. На през 20-30 километра.Цена на дизела 133 динара.На връщане от Италия ми се наложи да зареда 15 литра.На отиване мой съвет е да сипете към 20 литра да имате за да избегнете зареждане в Хърватка.
В Хърватка рядко се намира къде да заредиш и там бензиностанцията е 1 фирма по целия път - ИНА.Наложи ми се да зареда 30 литра (цена около 140 куни на литър.) за всеки случаи понеже бях изминал 800 и малко километра и стрелката на резервоара потегли към резервата.Помня че 72 евро ми излезе винетката и горивото.
В Словения има ОМВ но бензиностанциите не са пак на често.Лично мой съвет зареждаите там.На около 1000 км от пътешествието ми спрях да зареда догоре.Първо че заредих Алпин дизел второ цената беше 1,32 евро и колата тръгна като самолет.Когато путъвах от Италия към България има омв малко след като минете Словенската граница.
Като навлязох в Италия за около 450 км видях 2 бензиностанции по магистралата.Непозната фирма.Заради кризата дизела е 1,66 евро и стига до 1,70 на места.

Към края на Словения имаше части по магистралата където духаше силен вятър.И наистина толкова силен, че постояно се налага голяма намеса за да поддържате колата в прав път.
Горе долу цялото пътуване ми излезе около 400 евро(гориво, пътни такси и винетка).

Ако се сещате да питате нещо драскаите в темата.Когато ми остане свободно време ще щракна 1 снимка на зелената карта.Има списък на нея къде важи.Снимки от пътешествието няма понеже пътувах и в двете посоки вечер
Volvo V70 2002 D5

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.demirev.net">http://www.demirev.net</a><!-- m -->
web designer & developer
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)