The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2006 Volvo V70 с фабричен метан

#1
Здравейте,

За съжаление трябва да се разделя с колата ... ето и подробностите.

2006 Volvo V70, 2,4 140 к.с. на бензин-метан (фабричен), синя на цвят. Пробегът в момента е 198,ХХХ като колата се кара 3-4 дни в седмицата. Автоматик, черен кожен салон, CD, мултифункционален волан с управление на музикалната уредба и круз контрол. Има предни въздушни възглавници, SIPS и IC (странична завеса за главата), DSTC, заключване на задни врати и прозорци (child lock). Ще кача снимки може би в края на седмицата като ми остане свободно време. Колата е внос от Швеция и аз съм първият й собственик в България. След покупката смених двигателно масло (синтетично), маслен филтър, бензинов филтър, филтър на купето, въздушен филтър, ангренажен и пистов ремък със съответните ролки. Сменени са и долни тампони на предницата. От смяната съм изминал около 1500 км, основно извънградско каране. Преди 2 седмици купих и нови предни чистачки. Колата е с платена ГО и пълно платено Каско до август 2013. Идва с 2 комплекта джанти - стоманени 16-ки и алуминиеви 17-ки на Волво.

Относно горивата - 3-те бутилки събират 14-15 кг метан, което от моят опит стига за 250-260 км извъградско и 150 км градско. Бензиновият резервоар е 35л. Не знам разхода на бензин, тъй като не съм карал повече от 50-на км на бензин.

Недостатъци:
- 3 от 4-те стопа имат пукнатини и са за смяна - имам 4 здрави стопа, трябва да се сменят. Ако ми остане време ще ги сменя аз, но така или иначе си вървят с колата.
- задната чистачка не работи, не знам каква е причината
- има нужда от нови гуми
- свети оранжев триъгълник за Airbag грешка - след диагностиката ми обясниха, че трябва да се погледне за разхлабен кабел от закопчалката на колана някъде под седалката ... в краен случай може да се нуждае от нова закопчалка, но може да е просто разхлабена връзка. В момента според тях колата си мисли, че коланът е постоянно закопчан, което според мен не трябва да води до грешка, но не съм компетентен.
- има 2 ключа, но предната част на единия е развалена - нуждае се от ново бутонче, за да се прибира и вади самия ключ, защото в момента се движи свободно. Иначе ключът си работи, колата пали с него без проблем, дистанционното няма проблеми, с нова батерия е. Подарявам и още една нова батерия когато се свърши на другия.

Цена: 15000 лв. Ако не искате джантите или стоповете цената ще е по-ниска - за джантите съм платил 600 лв, за стоповете 200.

За въпроси и контакти пишете в темата, ЛС, тел. 0889 433 410 и мейл <!-- e --><a href="mailto:2sheto@gmail.com">2sheto@gmail.com</a><!-- e --> - търсете Тодор
Reply

#2
И какво и има на колата за да се продава само месец след като си я купи??? :o
mirizlivpor Wrote:от mirizlivpor » 17 Авг Пет, 2012 3:17 pm

Ами ... купих я. Свалих от цената, защото има доста козметични неща за оправяни и отделно малко работа по окачването. Ще видим как ще се развият нещата. Иначе с тези скокове на горивата през последните дни направо се раждам с този метан. Колата върви много добре на метан и аз поне не усещам разлика с карането на бензин. Не е бегачка (сигурен съм, се комън рейл дизела е доста по-пъргав въпреки габаритите на колата), но не ми и трябва сега да се правя на състезател
V90 97 200hp
S60 AWD 15 249hp
144 70 82hp
--------------------
     EX
V70AWD 97 193hp
S80 07 200hp
S70 97 140hp
V40 96 115hp
940 95 155hp
S80 06 170hp
940 95 122hp
Reply

#3
bg_tiger1978 Wrote:И какво и има на колата за да се продава само месец след като си я купи??? :o
mirizlivpor Wrote:от mirizlivpor » 17 Авг Пет, 2012 3:17 pm

Ами ... купих я. Свалих от цената, защото има доста козметични неща за оправяни и отделно малко работа по окачването. Ще видим как ще се развият нещата. Иначе с тези скокове на горивата през последните дни направо се раждам с този метан. Колата върви много добре на метан и аз поне не усещам разлика с карането на бензин. Не е бегачка (сигурен съм, се комън рейл дизела е доста по-пъргав въпреки габаритите на колата), но не ми и трябва сега да се правя на състезател

Нищо й няма, освен описаното в обявата .... замиавам за чужбина за дълго Sad Всичко козметично съм го оправил - капаче за огледалото от МП, пантички за жабката от МП, купих й щора за багажника, смених 2 счупени пластмаси, за стоповете съм писал в обявата, капачето на тонколоната (в моя случай дупка) по средата на таблото съм го сменил, защото беше леко криво. За окачването също писах - тампони. Колата изглежда чудесно, но няма къде да я оставя за половин година. Всеки е добре дошъл да я кара, да я огледа, да я води на сервиз, диагностика ... Ако излезе нещо, за което не знам - ще коригирам цената, защото в момента твърдя, че няма други болежки освен описаните.

Продавам колата със смесени чувства ... Sad
Reply

#4
В тази тема съм писал още неща за колата - преди и след покупката. В описанието съм пропуснал, че водната помпа също е сменена при обслужването. Като екстра има и подгряване на предните седалки, както и две поставки за чаши в централната конзола между седалките.

<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.volvoclub-bg.com/forum/viewtopic.php?f=8&t=22835">viewtopic.php?f=8&t=22835</a><!-- l -->
Reply

#5
Колега ако позволиш един коментар по темата - и намен не ми работеше задната чистачка, но след смазване на механизма, беше блокирал сега няма проблеми, на мен също така единият ключ не може да остане в прибрано положение, явно него са използвали повече предишните собственици, но иначе всичко останало е перфектно предполагам както е и при теб, грешката за въздушната възглавница е може би опит на някой да избегне поставянето на колана всеки път когато почне да пищи и според мен най-вероятно са се опитали да го шунтират, но некачествено и предполагам че щом е човешка намеса пак такава може да го поправи. Поздрави и успех с продажбата!
Reply

#6
Благодаря за съветите! Вчера проверих, и се оказа ,че дори няма бушон за задната чистачка. Сложих нов, но пак не работи. Ще потърся как се разглобява всичко около чистачката, за да видя дали причината е в моторчето. Иначе пръскалката си работи. Намерил съм друг здрав ключ и тези дни ще сменя бутончето със здраво, така че би трябвало след това всичко с ключа да си е наред. За въздушната възглавница и колана - смятам, че някой разбиращ може да оправи проблема за 5 минути като свалим седалката. Аз просто не искам да си правя експерименти, защото не съм в час с ел. проблеми. Благодаря още веднъж и да си караш колата със здраве и безаварийно!
Reply

#7
Колата има вече 4 чисто нови зимни гуми Michelin Alpin A4 - 205/55 R16 91T с дот 4112. Съответно общата цена се повишава, но това ще се коментира при интерес. Проблемът с ключа ще бъде отстранен скоро, защото ще сменя бутончето с такова от чисто нов ключ. Надявам се тези дни да успея да я снимам, за да добиете в крайна сметка представа за автомобила ...
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)