The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Шумен двигател на V40 2.0T

#1
Здравейте колеги! Направих предната вечер един клип на звука от двигателя на загряло и с вдигнат капак. На клипа се чува доста по-силно от колкото е в действителност. Какво мислите по въпроса? На мен лично ми звучи като да идва от клапаните(повдигачите). Фрапантно ли е, ако това е проблема? Какво бихте ми препоръчали? Ако някой може да препоръча място за диагностика или не знам и аз какво в Стара Загора или някъде на близо ще се радвам да сподели.

Линк към клипа: http://imageshack.us/photo/my-images/805...jilqa.mp4/


Да добавя: Колата не мисля да има някаква загуба на мощност или каквото и да е било. Доста добре върви и се набира.

Благодаря!



Поздрави,
Иван
Volvo V50 2.0D '08 - Now
Volvo V40 2.0T '01 - Ex
Reply

#2
Здравей hamak, сложи си ръката на рейката на инжекторите и усети как е тракането. Звучи ми като износени инжектори, но не значи че не работят ами просто са си по-шумни. Освен това този модел се слави с това. Аз да запиша моя на пети цилиндър как трака... като чук е. Слагам добавка от време на време за почистване на инжектори и това е. Аз в началото се шашках, особено на отворен капак. А, тракането променя ли се с температурата? Най-вероятно почти не, е значи не са клапаните. Водна помпа не ми се вярва, тя прави едни други работи и звуци... Обтегача на пистовия ремък може да трака но не така отчетливо. Аз залагам на инжекторите. Сложи си ръката на рейката и виж дали не се усеща една характерна вибрация в синхрон със звука. Пиши с какво масло си и на колко време го сменяш. Някой път кофти или старо масло може да предизвика тракане на целия клапанов апарат, но не е това. Още, провери ли дали се качва масло горе?
Пиши какво си открил. Поздрави.
I am not suffering from panic attacks, I enjoy them.
Reply

#3
Маслото колега е MOTUL 8100 Eco-nergy 5W-30. Смених го в събота. Предстои смяна на всички ремъци ролки, водна помпа и така нататък както си му е реда. Ако е имало допълнителни някакви шумове от там ще се разбере. Smile За шума при студен и загрял двигател, мисля е еднакъв и равномерен. Това, което казваш да слагам ръката, мисля че усещането е в синхрон със звука. Ако не се лъжа го бях правил това, но пак ще погледна. Как да проверя дали се качва масло горе?

Бе и аз гледах сумати и клипове на такива волва и всичките така шумничко за бензинов двигател работят. Smile


Благодаря!



Поздрави,
Иван
Volvo V50 2.0D '08 - Now
Volvo V40 2.0T '01 - Ex
Reply

#4
1,8 ми е мотора но почти не се чува, особено ако си пред колата та дори и при вдигнат капак.
С масло елф 5W-40 съм
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.youtube.com/watch?v=ak1EA3OtoXk&feature=youtu.be">http://www.youtube.com/watch?v=ak1EA3Ot ... e=youtu.be</a><!-- m -->
volvo v40 1,8  1999г.
[Image: ab206894.gif]
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)