The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DSTC съобщение

#1
Здравейте,

От няколко месеца както си карам ми светва лампичката за DSTC и съобщение NECESSITA ASSIST. Това се случва на суха настилка, спокойно шофиране и без видими проблеми. Колата си работи нормално. Спирачките са си наред, окачването също. Сменени са накладките и дисковете, акумулатора също е нов. Имате ли някаква идея за какво е това съобщение.

Поздрави.
Volvo S80 2.5D, 99г.
Reply

#2
Здравей. DSTC означава Dynamic Stability & Traction Control, NECESSITA ASSIST - NEED ASSIST. Може да е проблем с тракшън контрола, може да е проблем по спирачната система. Може да е някой датчик на ABS-а, а може и да е проблем с модула на ABS-а (дано не е това). Най-добре отиди на диагностика, да се закачи колата и да се види каква точно е грешката, която изкарва. Да се гадае само няма смисъл. Успех и пиши какво е станало.


А и след отстраняване на проблема грешката няма да изчезне от само себе си, трябва да се закачи на компютър и да се изчисти.


Поздрави,
Иван
Volvo V50 2.0D '08 - Now
Volvo V40 2.0T '01 - Ex
Reply

#3
Здравейте колеги!Колата е S60 2.4 d5.Проблема е следния:на светофарите във Варна след 4-5 резки тръгвания/гумите изсвирваха :evil: /светна следния надпис:ANTI-PATINAGE REPAR DEMANDEE-необходим е ремонт на системата за динамична стабилност DSTC Cry и жълтото триъгълниче с удивителната без колата да промени поведението си/ако не бях погледнал таблото нямаше да разбера/.Излезнах от Варна в посока Балчик и спрях на отбивка,запалих цигара и започнах да обмислям варианта - обратно във Варна и към МП Confusedhock: ОК така да е,запалих и Оооо... Big Grin надписа го няма.На борд компютъра не ми изписва грешка,DSTC се включва и изключва нормално чрез копчето със съответните съобщения на компютъра,спирачки има и така... към Балчик/здравей море Big Grin / и след още 800 км и се прибрах в Димитровград без проблем.Разрових се из темите във форума и започна съмнението дали DSTC работи/отидох на път с пясък,превъртах гуми,ама не видях да присветне индикацията за включване на DSTC/и дали все пак не трябва да посетя МП-Пловдив :roll: Моля по-знаещите колеги за съвет!
Reply

#4
Здрасти. На мен не ми е излизал подобен надпис, но скоро забелязах, че и на мен на 1ва скорост не ми светва лампата за пребоксуване, но си мисля, че си е нормално защото на 2ра си присвятква винаги когато в лек завой подам газ Smile
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)