The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined array key "dateline" - Line: 1000 - File: inc/functions_post.php PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/inc/functions_post.php 1000 errorHandler->error_callback
/inc/functions_post.php 834 get_post_attachments
/showthread.php 1121 build_postbit
Warning [2] Undefined array key "dateline" - Line: 1000 - File: inc/functions_post.php PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/inc/functions_post.php 1000 errorHandler->error_callback
/inc/functions_post.php 834 get_post_attachments
/showthread.php 1121 build_postbit
Warning [2] Undefined array key "dateline" - Line: 1000 - File: inc/functions_post.php PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/inc/functions_post.php 1000 errorHandler->error_callback
/inc/functions_post.php 834 get_post_attachments
/showthread.php 1121 build_postbit
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Загуба на мощност след 3500 оборота

#11
Днес смених и малкия филтър на клапана- не беше толкова замърсен. Промених настройките и за сега се поукроти, но да видим. Това с увеличаването на налягането на редуктора ще го имам в предвид при нови интервенции. За жалост и хората в Ланди ми казаха, че не са правили такава кола и нямат готова карта, която да може леко да се домодифицира за мен. Здраве да е, ще се избута още някой друг месец с колата, пък ще видим какво ще правя.
Благодаря на всички за съветите!
Reply

#12
Да споделя и аз прясна информация от днес Smile
Около седмица си карам колата на бензин ... вчера сипвам за 20лв газ и викам да я покарам малко и това прочуто гориво :mrgreen: превключи си колата всичко точно карам си аз лекичко из града на -10 градуса прозореца свален и ръката отвън :mrgreen: (МАЙТАП) и по едно време натискам аз педала до долу иииииии тииии тииии превключи на бензин Confusedhock: ебаси кво стана ? Прехвърлям пак на газ натискам педала иииии тии тиии бензин Confusedhock: :o еее няма да я бъде тая. Днес отивам при доказан газаджия в Плевен викам братооо трябва да правим нещо. Той вика от кога не си сменял филтри :? мииии 6000км от както съм взел колата, преди това нз ... Big Grin сменихме филтрите 30лв. качваме на компа за да отстрани проблем който колата си имаше а точно като твоя, че над 4000об все едно и натискам спирачката :mrgreen: тааа човека почна да я рови тук малко там малко, вика пробвай, пробвам аз 3-4000об ииии тиии тиии бензин, връщам се пак поръчка малко пробвам вече не превключваше на бензин ама и се форсираше като кола без турбо и все едно беше 90 коня Big Grin пак я качва и проверява колко трябва да са ми дюзите за тия коне ... 2.8мм е те бяха почти толкова 1.9 Confusedhock: :twisted: разпроби ги на 2.5 каза , че няма да ги прави максимално големи. Донастройка на изпарителя и понижаване на налягането за превключване на бензин. Качвам се колата си лепи за седалката но пак има леко прекъсване. Върнах се да му кажа но вече имаше сумати и коли чакат и той вика моля те върни се тия дни да ти я дооправим щом пак има леко прекъсване. Но сега сравнение с преди ми правят две неща голямо впечатление.
1. Колата набира зверски добре.
2. пробвах да видя с една и съща скорост на един и същ път каква разлика дава по борд-а за разхода преди ми даваше с 40км/ч. на бензин около 7.5-8л. моментен като я обърнех на газ ми показваше 13-14л. и се усещаше намаляне и съответно трябваше да натискам малко повече педала, сега няма никаква разлика ... което ме навежда на мисълта, че разхода от 17-20 градско ще падне Smile :mrgreen: та да ви кажа това са ми май най щастливо дадените 30 лева за филтри и настройка Big Grin
Четеш на някой коментарите, гледаш му профила и си викаш..."Тоя... няма начин щъркела да не го е изпускал".
Reply

#13
и аз ги имам сащите проблеми и незмам как да ги отстраня газовата ми е стаг-4
Reply

#14
Колега Вин Дизел, дай малко повече информация относно разпробиването на дюзите- колата вероятно е вървяла нормално и след даден момент започва да глъхне след определени обороти. Това ли е наложило да разпробие дюзите и съответно какво ти е било налягането на изпарителя преди и след интервенцията? Налягането на изпарителя аз лично не знам от къде се прави по електронен път на газовия инжекцион, освен да го разпробиеш и свържеш с вакум от системата. Снимка можеш ли да пуснеш как ги е разпробил? Аз с триста мъки понагласих газовата, но пак има леки прекъсвания на около 4000, 4500оборота. Газовата карта също ми е интересно какви коефициенти са модифицирани, според новото налягане?

Поздрави!
Reply

#15
metallista Wrote:Колега Вин Дизел, дай малко повече информация относно разпробиването на дюзите- колата вероятно е вървяла нормално и след даден момент започва да глъхне след определени обороти. Това ли е наложило да разпробие дюзите и съответно какво ти е било налягането на изпарителя преди и след интервенцията? Налягането на изпарителя аз лично не знам от къде се прави по електронен път на газовия инжекцион, освен да го разпробиеш и свържеш с вакум от системата. Снимка можеш ли да пуснеш как ги е разпробил? Аз с триста мъки понагласих газовата, но пак има леки прекъсвания на около 4000, 4500оборота. Газовата карта също ми е интересно какви коефициенти са модифицирани, според новото налягане?

Поздрави!

Здравей колега. За начало казвам се Виктор ако ти е по лесно и удобно да задаваш въпросите си. Налягането го вдигна от самия изпарител видях че е един централен болт точно по средата на изпарителя. Врътна го около един пълен оборот. Поне по лап топа успях да видя че налягането на празен ход е около 1.50 но не помня мерните единици. В натоварен режим на място налягането много падаше до 0.6 след което просто минаваше на бензин. Та това което направи майстора беше въртене на този болт на изпарителя и намаляване на електронното прехвърляне. Тоест когато компа отчете, че ти свършва газта и налягането падне под 0.6 автоматично прехвърля по принцип но при мен се получаваше недостиг на гориво и пак прехвърляше та затова той вдигна налягането и намали числото за прехвърляне от 0.6 на 0.5 ако не се лъжа. Той погледна горивната карта но нищо не пипна по нея. Следващия път ще направя по подробно проучване и ще направя снимки. Относно дюзите по изчисления на компа за 240к.с. дюзите трябва да са с отвор 2.8мм а те бяха 1.9 затова той взе бургия и винтоверт и ги разпроби на 2.5 мм като каза, че не иска да ги прави на максималния размер който го изчисли софта. След това нещо просто цъкна компа на ГИ да се калиброва автоматично като се следват няколко стъпки.
1- един два пъти трябваше да изфорсира до макс обороти
2- трябваше да я държи на 3000об за около 1-2 мин.
След това софта показа, че дюзите били много големи и е възможно проблем с ниските обороти, това преди да пипне каквото и да е по налягането. Въпреки това нямаше проблем с ниските но все още има проблем с крайно високите. В момента си ускорява перфектно ако не и правя кик даун направя ли го след 4500об има леко прекъсване. Ако я натисна преди крайно долно положение си ускорява без прекъсване просто се нуждае от още малко донастройка. Но това ще стане когато може би си отида пак на Плевен. Разлика видях доста голяма като се прибирах към Търново. С по-малко натиснат педал вървеше както на бензин докато преди това трябваше да си я натискам на газ за да върви което ми даваше среден разход по борд 10-11л. по колонка ми даде 8.37 което много ме обърка понеже борда по принцип трябва да показва по-малко а колата да е изхарчила повече, а тук беше обратното. В момента по борд ми даде 8.3 средна скорост беше 95км/ч. и понеже много ми беше весело като гледам и моментния, че с една и съща скорост ми показва 5,6-6л. направих една снимка със постоянна скорост съм на снимката на равна отсечка в лек байр ми вдигна на 6.3,4 До преди това с 10лв. газ минавах 35км градско в момента минах точно 50км с 10 лева тоест и в двата случая бутилката е празна и сипвам само 10 лв. като сега я понатисках доста защото ме кефеше как ускорява и на газ. предполагам ако не я бях юркал така щеше да мине около 60км градско с 10лв. но това е само мисъл която не е потвърдена за сега Smile Днес направих така налях и за 20 лв и ще чакам да видя на колко км ще угасне за газ. До тук съм минал 135км. Извън градско Плевен-Търново средна скорост 95км/ч.
Ами това е за сега от мен ако имате други въпроси питайте.
Поздрави Виктор Wink


Attached Files Thumbnail(s)
   
Четеш на някой коментарите, гледаш му профила и си викаш..."Тоя... няма начин щъркела да не го е изпускал".
Reply

#16
Има развитие по темата.. Смених времената и оборотите, за да заприлича на таблицата на Omegas. Копирах карта от ...хмм май беше 1.8T APX- AUDI TT 225коня май да беше.. Нещото, което обаче оправи нещата, е коефициентите, който коригират К стойностите, според налягането на газта. те бяха в диапазона 48;-37% в диапазона 1,2;3,7бара. Прилагам новите стойности, където няма никакво прекъсване и дори във високите се ражда.



Ами това е, остава обаче казуса с ниското налягане на рейката, за да обърне на бензин, като свърши газта. Там трябва още малко да поработя, защото като свършва газта забива муцуна и не прехвърля.


Attached Files Thumbnail(s)
       
Reply

#17
Vin_Diesel_9_0 Wrote:борда по принцип трябва да показва по-малко а колата да е изхарчила повече
Разликата зависи от настройките на инжекциона - при бедна смес показанието по борд е по-високо от реалния, а при богата на обратно - поне при мен закономерността е такава.
Reply

#18
Cavalera Wrote:
Vin_Diesel_9_0 Wrote:борда по принцип трябва да показва по-малко а колата да е изхарчила повече
Разликата зависи от настройките на инжекциона - при бедна смес показанието по борд е по-високо от реалния, а при богата на обратно - поне при мен закономерността е такава.

Не съм запознат въобще с тия ГИ само попивам това което видя и питам все едно съм Попов от "Под прикритие" когато си отида към Плевен мога пак да намина през майстора за да дооправим прекъсването във високите. Разхода така като гледам си е същия, но за по сигурно ще трябва да си го проверя в по-топло време с пълно-пълно. В момента с 10лв или около 7л. и малко, минах 40км. градско. За сега това е от мен Smile като има някакво развитие ще пиша Smile Радвам се, че поне вече не ми светка ламбдата Smile
Четеш на някой коментарите, гледаш му профила и си викаш..."Тоя... няма начин щъркела да не го е изпускал".
Reply

#19
metallista Wrote:Има развитие по темата.. Смених времената и оборотите, за да заприлича на таблицата на Omegas. Копирах карта от ...хмм май беше 1.8T APX- AUDI TT 225коня май да беше.. Нещото, което обаче оправи нещата, е коефициентите, който коригират К стойностите, според налягането на газта. те бяха в диапазона 48;-37% в диапазона 1,2;3,7бара. Прилагам новите стойности, където няма никакво прекъсване и дори във високите се ражда.



Ами това е, остава обаче казуса с ниското налягане на рейката, за да обърне на бензин, като свърши газта. Там трябва още малко да поработя, защото като свършва газта забива муцуна и не прехвърля.

Колега "Meatallista",
според мен е имало друг проблем в газовата, който се се самоправил или си бил заредил кофти газ. Между първата и втората горивна карта разликата е не повече от 5% във всички режими, като някъде дори коефициентите са почти еднакви. Не съм запознат с този марка софт, но което ми прави впечатление и не го разбирам как е сметнат този коефицент, бензиново време 2.3ms и газово 3.46ms - тоест коефицента е 1.504(за софт който познавам), как коефициента е 226, не разбирам каква е математическата му логика. Такова съотношение на газово към бензиново време е добро.
VOLVO XC90 2.9T - 272 hp
Reply

#20
Тотален провал! След определени километри изведнъж сякаш колата казва "не ми харесват настройките" и започва да тъпче пак на същото място.
В тоя ред на мисли- по какво може да се съди за изпарител с издухани платна? В момента като започне на 2ра да надува на 3500оборота обръща на бензин и започва да пиука.. Разбира се съм сложил и други с-ти на Rail Low pressure таблицата.
Разпробиването на дюзите, все още не ми е вариант.
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)