The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Сервизни интервали XC60?

#1
Дали някой може да даде малко повече информация или линк където може да се видят сервизните интервали за смяна на филтри, антифриз, спирачна течност и т.н. Имам предвид не общоприетите а конкретно препоръчаните от Volvo интервали? Питам за Volvo XC60 D3 (163 к.с.)
Reply

#2
MetyR Wrote:Дали някой може да даде малко повече информация или линк където може да се видят сервизните интервали за смяна на филтри, антифриз, спирачна течност и т.н. Имам предвид не общоприетите а конкретно препоръчаните от Volvo интервали? Питам за Volvo XC60 D3 (163 к.с.)
Нямаш ли книжка към колата, колега?
На всеки менюал го пише, опитай да го намериш в нета Idea
BG VOLVO Member #00409
Reply

#3
Пише само за маслото "във всеки менюал" включително и в този с който си купих колата ;-)
Reply

#4
MetyR Wrote:Пише само за маслото "във всеки менюал" включително и в този с който си купих колата ;-)
Ще проверя в моя или ще намеря такава информация Wink
BG VOLVO Member #00409
Reply

#5
След като ми написа снощи проверих все пак да не греша, но нищо не намерих. Ако успееш да намериш от някъде инфо ще съм благодарен. Просто ми изтече гаранцията и не съм много доволен от МП Русе искам да я обслужвам другаде. Въпроса е че искам да спазвам предписанията от Volvo.
Reply

#6
Здравей колега, смяна на масло и филтри на всеки 30к. или една година, на всеки 60к. смяна на масло с.к.(ако е автомат)+ външен ремък с обтегач, ако не се лъжа на 150к. смяна на ангренаж.
Reply

#7
MetyR Wrote:След като ми написа снощи проверих все пак да не греша, но нищо не намерих. Ако успееш да намериш от някъде инфо ще съм благодарен. Просто ми изтече гаранцията и не съм много доволен от МП Русе искам да я обслужвам другаде. Въпроса е че искам да спазвам предписанията от Volvo.
Здравей, колега!
Предполагам е около 2009 год., затова ето какво намерих на официалния сайт на Волво - <!-- m --><a class="postlink" href="http://new.volvocars.com/ownersdocs/2009/Maintenance%20Service%20Operations_web.pdf">http://new.volvocars.com/ownersdocs/200 ... ns_web.pdf</a><!-- m -->
А ето тук може да изтеглиш и други мануали - <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.volvocars.com/us/top/yourvolvo/volvo-vehicle-information-library/Pages/default.aspx">http://www.volvocars.com/us/top/yourvol ... fault.aspx</a><!-- m -->
Като цяло за ХС60 инфото е по-ограничено, но това, което те интересува го има.
С няколко думи от моя опит:
1. Смяна на масло - 10-12 000 км или всеки 12 месеца, независимо какво пише производителят.
2. СмянА филтри - всички без горивният - със всяка смяна на маслото. За купето може и по-често, въпрос на лично предпочитание. Лесно се разбира кога е за смяна ... като ти замирише на умрели катерички, примерно :mrgreen:
3. Смяна горивен филтър (дизел) - на всеки 30 000 км.
4. Смяна на ангренаж - 60 000 км.
5. Смяна на спирачна течност - всеки 2-3 год. или 40-50 000 км. При нея фаталното е, че ако абсорбира много влага, тогава кипва при по-ниска температура, прави мехурчета и после "Колеги, спирачката ми е твърда, а съм с нови дискове и накладки...", примерно Big Grin
6. Смяна на дискове и накладки - тук е много относително и въпрос на стил на каране. На моята служебна кола са нови, а е на 60 000 км. Не е автоматик и пътувам само София - Пловдив и обратно. За градско ... понякога и на 10-12 000 км съм правил смяна на накладки.
7. Масло в скорости - автоматик: макс. 60 000 км (препоръка от Айсин, препоръка от Волво - никога), ръчни: на 60-80 000 км или 4 год.
8. Масло в диференциали - като при автоматичните скорости. В МП излиза около 180-200 лв. смяната на тия масла в дифовете, така че не си заслужава да се цигани човек Wink
9. Пера на чистачки и др. дребни елементи - когато прецениш, че не са ОК Smile Аз лично си сменям перата всяка пролет и есен, като минавам х 20-25 000км на сезон. Не успяват да се скъсат, но започват да мажат или скърцат, което мен лично ме дразни.
10. Смяна на крушки - това вече е ясно на всички. За ксенона - започне ли да пали в различни цветове - купуваш нови крушки и ги сменяш. Малко след едната изгаря и другата, така че евтини номера "Сега лявата само ..." обикновено след 2-3 седмици следва другата. Все пак светят винаги едно и също време :lol: Същото важи и за накладки и дискове - винаги се сменят комплект!
11. Смяна на гуми - при под 7 градуса зимни, над 7 градуса летни. Не съм разчитал на всесезонни, защото през 1997 год. се ударих зимата заради гяволък с такива гуми. От тогава само летни и зимни ... да чукна на дърво, нещата са ОК до момента. Карам ги максимум 4--5 год., като гледам да ги стопанисвам подходящо. След това дори да имат грайфер, ги сменям. Доста се променя материалът след 5 или 6-тата година.

Това е от моя опит ... btw, при БМВ сервизните интервали се доближават максимално близо до посочените от мен в практиката, т.е. доста рационално са ги написали. Иначе сигурно корейците няма да сменят масло и 100 000 км само и само да си направят реклама :mrgreen: :lol:
ВОЛВО сменя маслото на 30 000 км и слага сега 0W30, но лично аз бих си го сменял на 10-12 000 км и ще слагам 5W40, което е за нашия климат.

Дано да съм бил полезен ... може да съм пропуснал нещо, но колегите ще ме допълнят Wink
BG VOLVO Member #00409
Reply

#8
Благодаря за изчерпателния отговор. Доста си се постарал колега :-)
Reply

#9
MetyR Wrote:Благодаря за изчерпателния отговор. Доста си се постарал колега :-)
Няма защо ... дано да съм бил полезен Wink
Винаги правя нещо или ... не го правя въобще :lol:
BG VOLVO Member #00409
Reply

#10
Ето ти линк за Менюала <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.volvocars.com/intl/sales-services/services/owners-information/xc60/pages/xc60-my09.aspx">http://www.volvocars.com/intl/sales-ser ... -my09.aspx</a><!-- m -->
А иначе обслужването на Волво става по предписан интервал, време или моточасове, на ХС60/70 излиза един гаечен ключ на километража. В сервизната книжка пише на 30000 км. или една година, но може да е по-рано в зависимост от начина на шофиране на автомобила.
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)