The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
диагностика на волво в40 1.9 с рено двигател

#1
Извинявам се но не можах да открия с какъв кабел и програма да направя пълна диагностика на моето волво, единствено което разбрах, че с кабел vag-com и програма fcr-vol мога да чета дали има грешки автомобила. Някой ще може ли да ми каже с какъв кабел и програма ми трябват за пълна диагностика
Reply

#2
И какво разбираш под пълна диагностика, нещо което да изглежда сложно ли?! Може да пробваш с DDT2000 <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.renault-bg.com/smf/index.php?topic=110991.0">http://www.renault-bg.com/smf/index.php?topic=110991.0</a><!-- m --> . Предполагам и всякакъв ELM кабел и софтуер ще ти свърши работа. Vol-Fcr си върши чудесна работа.
------------------------------------------
Volvo V40 1997, 2.0
Reply

#3
А като модел кабел само vag-com kkl адаптер ли става или може да ползвам някои от тези модели - HEX-VAG, VAG-COM COMANDER, VAG-COM K+CAN, като я купих, продавача беше познат на мой приятел, като ми сподели, че са върнали километража назад но не ми каза как, а аз искам не само кодове да чета но и всичко което колата позволява да правя.
Reply

#4
Само ВАГ КОМ 409 ще ти свърши работа с VolFCR,останалите не.С него ще можеш само грешки да четеш и триеш,ако изнамериш пълната версия ще можеш и живи данни да гледаш.Километража на тази кола (ако е под 2000) се сменя със сваляне на таблото.DDT2000 ще ти скъса нервичките докато го подкараш.И на последно място имаш конкретен проблем или просто искаш да си играеш с колата?
Не му стига само да кара, трябва и да знае как работи!
Reply

#5
ninjucu Wrote:А като модел кабел само vag-com kkl адаптер ли става или може да ползвам някои от тези модели - HEX-VAG, VAG-COM COMANDER, VAG-COM K+CAN, като я купих, продавача беше познат на мой приятел, като ми сподели, че са върнали километража назад но не ми каза как, а аз искам не само кодове да чета но и всичко което колата позволява да правя.

Правене на нещо означава да свалиш някой модул и да го препрограмираш. За разлика от VAG щуротиите в тази кола няма цъкане на битове за да си превключа километража в мили. Куплунга е само за диагностика и през него могат само да се четат грешки и 'живи' данни от датчици, нещо което Vol-Fcr прави най-добре от всички други алтернативи на Volvo Diagnostic system.
------------------------------------------
Volvo V40 1997, 2.0
Reply

#6
Нямам проблеми, колата се води по документи 1999 г. Но е с навата маска с новата решетка и кристални фарове, където се слагат след 2000. По търсене с vin номер излиза 2000 г. Искам да мога сам да си правя диагностока. Имам кабел vag-vom kkl и с vol fcr съм си чел грешките, единсвено не съм успял дизеловата помпа да се свържа. Аз съм учил за електротехник и знам, че електронен километраж без компютър голям зор да го промениш най вероятно не става, за ДДТ2000 нищо не знам ще продвам и ще видя какво ще стане. Аз мисля, че щом с една програма за чистене на грешки става, то с друга ще може и повече, повечи имфо да се прочете за колата. Благодаря Ви за информацията която ми дадохте.
Reply

#7
С кой двигател си D4192T или D4192T2? Защото от 99-та ги има и 2-та варианта. Аз съм с D4192T2 и с VOL-FCR мога само да чета грешки от сорта за ABS и да чистя сервизния интервал. Не мога да прочета грешки на двигателя или живи данни. Ако някой знае как точно става или къде да намеря версия на VOL-FCR с която може, нека сподели.
S80 2.0 D3
Reply

#8
Аз съм със същият двигател Д4192Т2, 95 коня и както каза и ти двигателя не мога. Мосля, че той е на извод 11 на купунга но с мойта версия на програмата не мога да го свържа.
Reply

#9
D4192T2 е по OBD стандарт, може да се чете със всичко. Vol-fcr чете само Volvo протоколи, решили са, че за нещо което се чете с евтин ELM няма смисъл да се пише. Живи данни има в лицензираната версия 1.7, но я няма без пари.
------------------------------------------
Volvo V40 1997, 2.0
Reply

#10
По принцип съм продвал с много програми но единствено с VOLFCR съм успял ,дори и с ELM327 но с него нищо не става, не съм продвал с ДДТ2000 само. Ще потърся тази версия която сега научих, ако успея да я намеря ктакната ще пиша
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)