The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Какво правите когато ви пречат да изпреварите?

#1
Не знам дали се изразих добре, става въпрос за случаите, когато изпреварваното МПС увеличава скоростта и пречи на изпреварването.

Не мога да кажа кога точно започнах да го забелязвам този ефект. Може би дълго време съм си мислел, че колите ми не набират добре. Преди 5г започнах работа в една фирма, където имах доста често командировки и карах служебни коли. Освен това всеки ден карах до и от работата си по 60км. Един ден ми се падна да се возя при един колега, който ми обърна внимание, че при всяко изпреварване изпреварваният дава газ. После говорих с повечето колеги и всички до един ми се чудеха, че все още не съм го забелязъл това.
Естествено няма как да се докаже, но когато изпреварването е неочаквано дълго и мъчително, а след това изпреварваният бързо изчезва в огледалата става ясно, че е имало "състезание". Та аз започнах да обръщам по-сериозно внимание на тези неща и установих че може би 90% от шофьорите се "състезават". Средностатистичекски ми се струва, че най-честолюбиви са разните баничарки и бусове. Но дори ТИРове не се оставят.
Мисля си че една сериозна причина за многото катастрофи на глава от населението в България, наред пиянството е именно оказването на съпротива при изпреварване.
Всъщност такива шофьори има навсякъде, където съм карал. И в Германия ги има, с тази разлика че всеки си кара в своята лента и вероятността за катастрофа е доста малка.
Колата на бъдещето е с 2 багажника и без двигател!
Reply

#2
Аз нямам спомен да съм имал такъв проблем до сега и слава богу. А и то много алтернативи за отговор на този въпрос човек няма. Или се прибираш обратно в лентата, или засичаш гадината и изкачаш с пръчки, палки, спрейове и т.н. :lol:

В руските видеорегистратори имаше едно точно такова клипче: един с Лада Самара се инатеше на Тойота TLC и джипката бая се озори докато го изпревари. В следващата секунда Тойотата наби зверски спирачките и Самарата отзаде сама си падна в страничната канавка :lol: :evil: :lol:
The Easy Driver
MOSKVICH 426 combi - 1968 - ex
SEAT TOLEDO/1.6 m.i - 1993 - ex
VOLVO S40/1.8 i - 1996 - ex
VOLVO V70 D5 - 2003 - ex
VOLVO S80 V8 - 2006 - now
Reply

#3
Има много такива у наш'та родина.Давам ти пресен пример от преди няколко дни: от Костинброд пътувам за София и във Волуяк карам с 60 и на излизане започвам да ускорявам. Ей някакъв Монтански гей (нищо против към колегите от Монтана) с БМВ тройка ест реши да дава газ,докато аз го изпредварвам. Много се издразних щях да си го изпреваря и да си вляза в дясната лента и после като иска да ме задминава ,не ми пука. Е да ама даде газ нарочно и чак след 150 се прибрах в дясната лента. Не исках да му пускам черното негърче,излизащо от ауспуха Big Grin ,ама много яко ме издразни,не може да изчака 10сек да си приключа маневрата . Иначе тука почти всеки с Голф или БМВ е решил,че колата му е бърза и трябва да се прави на тарикат и да ти прави мръсно. Вчера ходих до Козлодуй,същата работа - Голфа по средата на пътя и нарочно ми даде газ (все пак Ганя трябва да се изяви) като го минавах,ама пак видя цигането от ауспуха... :mrgreen:
Volvo V50 D5 2006
Volvo S70 2.5 TDI
Volvo V40 1,9D 115h.p 2004
Nissan Primera P10 2.0D - ex.
Reply

#4
На правилната предавка и нужните коне не би трябвало да имаш проблем. Ако те затрудняват баници и камиони, не е лошо да помислиш за по-мощна кола.. Аз лично видя ли, че някой тръгне да ме задминава, му подсигурявам нужното пространство и дори намалям, ако отсечката е къса, за да го улесня максимално.
Всичко, което съм карал под 100коня, е имало проблем при резките изпреварвания, да не споменавам по-дългите камиони- табу на пресечена местност..
Reply

#5
metallista Wrote:На правилната предавка и нужните коне не би трябвало да имаш проблем. Ако те затрудняват баници и камиони, не е лошо да помислиш за по-мощна кола.. Аз лично видя ли, че някой тръгне да ме задминава, му подсигурявам нужното пространство и дори намалям, ако отсечката е къса, за да го улесня максимално.
Всичко, което съм карал под 100коня, е имало проблем при резките изпреварвания, да не споменавам по-дългите камиони- табу на пресечена местност..

Ако този отсреща реши да прави същото, трябва да има доста сериозна разлика. По принцип се движа спокойно и рядко изпреварвам. Случвало ми се е, особено кофти беше веднъж като бях още млад шофьор - 10-на километра се влачих с 60-70 зад някакъв бус по завоите, като стигнахме до сериозна права с видимост тръгнах отдалеч да сигнализирам, че ще го изпреваря. Еми боклук братче, изпреварването го завърших чак със 140, такива подчовеци не си заслужават живота. Но какво да говорим за паплач (не народ даже), която смята изпреварването на пешеходна пътека за нормално нещо.
Reply

#6
Колеги, вие явно не сте попадали на такъв инструктор, какъвто имах аз.Човека ме учеше да изпреварвам максимално бързо и за най-кратко разстояние, сиреч слизаш на подходящата предавка и педала на газта натиснат до ламаринката, докато не задминеш другата кола!Случвало ми се е моментно и на 160-170 км/ч да качвам, докато не завърша изпреварването.

А ситуациите, които описвате в България лично на мен не са ми се случвали, т.к. обикновено мен ме изпреварват.Тук из канадско, обаче ми се е случвало, няколко пъти при това!
Това с ускоряването е едно на ръка тук.
Друго, което доста по-често ми се случва по канадските пътища е да си карат двама пичове по магистрала с нагласен темпомат - единия на 100, другия на 101 км/ч, да речем и този дето кара с 101 да предприеме изпреварване.....ей, случвало се е колона отзад да направят, докато завърши изпреварването.

Забелязал съм, че в България шофьорите правят много гадории от проклетия, докато тук е от неумение и дори от чиста некадърност.
Volvo V70 2002 Bi-Fuel

Volvo S80 2008 T6 AWD

Ex: Volvo V50 2005 2,4i
Reply

#7
При мен също се е случвало да ми подават газ многократно докато изпреварва, просто минавам една предавка надолу и съм се изпарявал по най-бързия начин...Не помня да ме е озорил някой с газ.. Най=гадната случка беше един път когато един реши,че трябва да набере,точно когато го изпреварвам (ест. пак щях да го мина) но ми забави изпреварването, а отпред имаше камион който приближаваше, изпреварих ги някакви метри преди камиона да се размине с мен... Пуснах аварийните да спра пред тоя келеш, за да видим кой кого, ама в крайна сметка не спрях,заради голямата колона отзад,която се движеше с 90-100... Пълно е с идиоти, които искат да ти правят мръсно..... Но да ви призная честно най-много се дразня на ЖЕНИТЕ шофьори и другите такива за които огледала НЯМА, и докато с изпреварваш колоната със 120-130 и всички ти дават път по човешки, отпред тя/той решава че трябва и той да тръгне да изпреварва колоната и да предизвика набиване на спирачки от твоя страна за да не я отнесеш....
VOLVO S60 D5
VOLVO V70 2.5
Reply

#8
Когато се наложи включвам 1-2 предавки надолу и нямам никакви проблеми при изпреварване. А ако някой иска мен да изпревари - минавам в крайно дясно положение на лентата, така че и да се появи насрещно движение, да можем да се разминем безаварийно. Както каза колегата отвъд голямата локва, много важно е на какво ще те научи инструктора по време на курсовете - моят ме учеше да карам както искам, стига да не застрашавам и затруднявам по никакъв начин останалите участници в движението, а това нещо с камион не се постига лесно. За съжаление има много шофьори и колежки, за които огледалата и мигачите са екстри към автомобила, но...
Reply

#9
Точно тези хубави неща видях и във Сърбия турски камиони след границата до началото на магистралата правеха на луди няма мощнна няма немощна газ до ламарината при изпреварване при един се залепих еми 130+ едвам го изпревари колата обица на ухото в Сърбия турски камион само на магистралата.В България доста често това например съм виждал във кресненското дефиле празни влекачи ускоряват като луди при опит за изпреварване.Иначе при камион със такова деиствие след като мина пред него леко намалявам да присветнат стоповете,винаги намалявам когато някой ме изпреварва и лека маневра в дясно при мен е закон а за този тип шофиране при изпреварване да ускоряваш според мен няма рецепта изчакваш спокойно и все ще имаш някаква възможност SmileSmile
Завой на пътя не е края на пътя... освен ако не завиеш навреме.
Volvo V40 1.6 16V 1999 80kw(109hp)
Reply

#10
Колеги, винаги си задавам въпроса дали ако някой кара с 90-100 по първокласен път е нужно да го изпреварим? Виждам по-горните постове, че колеги стигат до 160-170 при изпреварване, което за мен е адски висока скорост дори за магистрала. Лично аз не си позволявам да карам с над 150 по магистрала, без значение, че колата ми позволява скорости от над 200км/ч. Има и колеги (доста са), които просто не обичат да имат кола пред себе си и правят всичко възможно да я изпреварят дори в безумни ситуации, само и само да са отпред. Това води до стрес у водача/пасажерите както и до излишни разходи и амортизации на автомобила.
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)