The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
V40 е новия ултразвук :-D

#1
Как се материализира израза "V40 може да ти потроши камъните в бъбреците" или да използваме комбито в медицината?!

Котарака ми (този на аватара) от няколко дена има проблем с отделителната система присъщ за повечето мъжки котки.Получава се камъни в бъбреците или както е там точния медицински термин.За да не изтървем животинката веднага започнахме лечение с очакване да изпикае кристалчетата.Но уви, работата отиваше може би към инфекция някаква.Преди половин час му бих още една от поредните инжекции и от утре трябваше да променим лечението с други медикаменти.
Свършиха ми цигарите и трябваше да ходя до магазина който е на майната си.Излизайки, котарака тръгна след мен, много обича да се вози на колата и го взех с мен.Пътя е само дупки или по-точно може би има нещо като асфалт.V40 както знаем не е от най-меко возещите, направо си е каруца по дупките.5км. натам и 5км. насам скачайки от дупка в дупка и се прибрахме.Котарака бягайки леко разкрачен се изстреля към банята.Отивам аз след 10 минути и какво да видя, една локвичка на земята където се е изпикал (а има проблем с пикаенето) и в локвичката едни червеникаво-оранжево-керемидени много фини песъчинки.Хъ, това пък какво е сега?!Веднага се обадих на един познат доктор без да му обяснявам нищо а само попитах какво е тези песъчинки в урината и той на секундата отсече-камъни в бъбреците.Вече му обясних по-подробно за какво става дума и той каза да внимавам сега и да не го возя на колата да не направим някоя поразия.Също така каза, че тръскането и подскачането е спомогнало за прекарване на песъчинките.

Та така...

Ако някой нещо има проблеми с песъчинки и камъни в отделителната система може да се довери освен на ултразвука в болницата и на VOLVO, по-специлно старото V40 :-D

Предполагам с малко модифициране, ще може освен камъни в бъбреците, V40 да разбива и атоми, протони и неутрони и да замести успешно колайдера на ЦЕРН :mrgreen:
V40 B4204S '97
Reply

#2
Браво за полезния съвет! Аз също имам няколко такива ама с други марки превозни средства!

А ти междувпрочем не си се мяркал от векове!

Поздрави
Volvo For life!
Reply

#3
А, ми то специално като караш V/S40 какво да правиш във форума, няма за какво да се оплачеш, за какво да се похвалиш...Сипваш, караш, сипваш, караш... гуми смениш, пак сипваш и пак караш, масло да смениш, някоя крушка...
Аааа, и свещи сменях лятото :lol:
Скучна работа с тая кола :mrgreen:
V40 B4204S '97
Reply

#4
Мамка му,а пък много хора се оплакват, че Волвата станали трошливи! Аз им разправям, че губим тука ценни кадри само, защото машините ни са бронирани, а те не ми вярват!
Volvo For life!
Reply

#5
Ааа, ми техен си проблем.Преди да се кача на V40 от въпросната година, предварително изчетох форума за болестите на този модел и модификация.Така вече запознат прецених, че си струва парите.
Не става само с питане "К'во жа кайте колеги за тоя модел" ами си иска няколко дена да се прехвърлят темите.Някои модели реват от дросели, някои модификации като печките пък реват от нафтови помпи, на трети пък ни светят слабо фаровете и от мързел не слагаме ладови релета :roll:
Във форума почти всичко е изписано и коментирано, има си Вида и Вадис как се инсталират и използват...Който може да чете и да ремонтира сам-действа.
V40 B4204S '97
Reply

#6
В аналогична ситуация е пробвано Волво 440 - върши същата работа безпроблемно. И понеже случката беше с възрастен човек, към друсането беше прибавено и мелнишко вино. В резултат след два дни нямаше и помен от камъчето.
Reply

#7
Вчера си купих V40/2000г с много мерак, това ми е първото мнение тук в форума. Та означава ли че няма да има камъни бъбреците за в бъдеще Smile и предполагам че може и противоатрофираща рехабилитация да се провежда с него.
Volvo V40 1.8 2000г.
[Image: ab251603.gif]
Reply

#8
Лол! Това е доста поучителна история. Чувствам се по-добре, след тези научно доказани опити Big Grin
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)