The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Често включване на аларматата

#1
От известно време алармата на колата почна да се включва и от най-малко сътресение - от отварянето и затварянето на съседния гараж, от слаби пориви на вятъра и т.н. Като изключа обемния датчик от копчето на таблото, алармата не се включва. Къде се намират датчика(датчиците) на алрмата и как се регулира ако, може тяхната чувствителност или алармата има някакъв бъг и съответното лечение. Колата ХС90 - Т6 - 11.2003 год. Алармата е заводската ( тази която се монтира от МП, ако процедурата е такава).
VOLVO XC90 2.9T - 272 hp
Reply

#2
Nicky Wrote:От известно време алармата на колата почна да се включва и от най-малко сътресение - от отварянето и затварянето на съседния гараж, от слаби пориви на вятъра и т.н. Като изключа обемния датчик от копчето на таблото, алармата не се включва. Къде се намират датчика(датчиците) на алрмата и как се регулира ако, може тяхната чувствителност или алармата има някакъв бъг и съответното лечение. Колата ХС90 - Т6 - 11.2003 год. Алармата е заводската ( тази която се монтира от МП, ако процедурата е такава).
Трябва да я закараш на диагностика - VIDA, за да се види какво показва.
Но според някои англичани (в техният форум) се касае за проблем в централата, която е в десния калник.
Има дори тук тема за поразиите от изтичащи батерии, как се сменят и т.н., но добрата новина е, че търпят ремонт Wink
Може да се свържеш с колегата nik_dob (Ники Дорев), той успешно ги лекува Smile
Поздрави!
BG VOLVO Member #00409
Reply

#3
Чак сега виждам темата... Да,проблема категорично е там. До момент,тези които съм правил 90% са били причина за случайно включване на алармата. Причината е,че MMS (mass movement sensor), шибидах (ако има) и SCM (Siren control module) са на една LIN линия и когато сирената дефектира поради изтичане на електролит се наблюдават подобни симптоми.

<!-- m --><a class="postlink" href="https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.315202995298383&type=1">https://www.facebook.com/media/set/?set ... 383&type=1</a><!-- m -->
Не му стига само да кара, трябва и да знае как работи!
Reply

#4
Не може ли тези изтичащи батерии да се сменят профилактично, преди всичко да се е скапало. Къде точно се намират в колата - ХС90-2003 год. Ще бъда много благодарен ако "Nik_dob" удари едно рамо. Ако бях в София веднага щях да отида при него, но живея във В.Търново.
VOLVO XC90 2.9T - 272 hp
Reply

#5
Намират се в самата сирена в десния подкалник и ДА, могат а и е препоръчително да се сменят преди поразията. Поздрави Smile
Не му стига само да кара, трябва и да знае как работи!
Reply

#6
Извинявай "nik_dob" в Фейсбука на снимките сирената се подава от левия подкалник по посока на движението, при ХС90 е от другата страна или десния подкалник е гледано срещу колата. Още един път сори за тъпия въпрос.
VOLVO XC90 2.9T - 272 hp
Reply

#7
Nicky Wrote:Извинявай "nik_dob" в Фейсбука на снимките сирената се подава от левия подкалник по посока на движението, при ХС90 е от другата страна или десния подкалник е гледано срещу колата. Още един път сори за тъпия въпрос.
В десния подкалник би трябвало да е,по посока на движението Wink
Reply

#8
Снимките са в близък план и е объркващо. Ето тук се вижда бронята,а не калника.
<!-- m --><a class="postlink" href="https://www.facebook.com/photo.php?fbid=4330413353900&set=oa.315202995298383&type=3&theater">https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater</a><!-- m -->
Не му стига само да кара, трябва и да знае как работи!
Reply

#9
nik_dob Wrote:Намират се в самата сирена в десния подкалник и ДА, могат а и е препоръчително да се сменят преди поразията. Поздрави Smile
Ники, ти ми даваш много добра идея и ще ти отворя малко работа лятото Smile
Моето гони 6 год. и ако сега ги сменим, ще издържи поне още толкова, така че да не ми направи някой номер Wink
Ще се чуем и разберем Wink
Поздрави!
BG VOLVO Member #00409
Reply

#10
Благодаря! Наистина бях се омотал от снимките. Весела неделя!
VOLVO XC90 2.9T - 272 hp
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)