The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Странен звук на XC70

#11
За съжаление, от МП констатираха дефектирала дросел-клапа. Ще се търси нещо на втора ръка, защото е бая скъпа в магазина на МП. Благодаря за съветите. Единствено ми е странно, как дросел-клапата стърже само при старт и стоп и никога при форсиране на двигател.
Reply

#12
bambi Wrote:За съжаление, от МП констатираха дефектирала дросел-клапа. Ще се търси нещо на втора ръка, защото е бая скъпа в магазина на МП. Благодаря за съветите. Единствено ми е странно, как дросел-клапата стърже само при старт и стоп и никога при форсиране на двигател.
Дросел клапа или "пеперуди", както Ванката е написал? :roll:
Моят съвет е да свалиш дросела, турбо пътищата около него и да ги почистиш, както и ЕГР-а - него не го сваляй, доста работа ще си отвориш.
Виж в тези теми:
<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.volvoclub-bg.com/forum/viewtopic.php?f=8&t=33484">viewtopic.php?f=8&t=33484</a><!-- l -->
<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.volvoclub-bg.com/forum/viewtopic.php?f=10&t=34782">viewtopic.php?f=10&t=34782</a><!-- l -->
Напълно е възможно стърженето да идва от натрупан нагар, да не може да си хване позицията и да прещраква ... иначе клапа може да си намериш 2-ра употреба от E-bay на прилична цена - <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.ebay.co.uk/itm/VOLVO-D3-D4-D5-THROTTLE-BODY-2013-/151297181775?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item233a03c84f">http://www.ebay.co.uk/itm/VOLVO-D3-D4-D ... 233a03c84f</a><!-- m -->

Поздрави!
BG VOLVO Member #00409
Reply

#13
Ами казват, че е дросел-клапа. Не се ремонтирало. Можело по всяко време да ме остави на пътя, затова оставих колата при тях, да търся клапа. Обещаха ми от едно място клапа втора ръка. Додо, това, което казваш за пеперудите, ми звучи по-логично, но аз нищо не разбирам, но някак ми е странно, как проблемът е само при палене. Като е клапа не трябва ли да има проблем и при форсиране, по време на движение? Все си мислех, че е нещо при стартера.
Reply

#14
bambi Wrote:Ами казват, че е дросел-клапа. Не се ремонтирало. Можело по всяко време да ме остави на пътя, затова оставих колата при тях, да търся клапа. Обещаха ми от едно място клапа втора ръка. Додо, това, което казваш за пеперудите, ми звучи по-логично, но аз нищо не разбирам, но някак ми е странно, как проблемът е само при палене. Като е клапа не трябва ли да има проблем и при форсиране, по време на движение? Все си мислех, че е нещо при стартера.
В МП не се занимават с почистване и отремонтиране на детайли. Те са официален сервиз, сменят с ново, поемат гаранция и толкова Wink
Отделно тази процедура с почистването е доста гадна (мърлява) и отнема време ... няма как да ти кажат 200 лв. за почистване.
Най-вероятно този звук се чува и на работещ двигател, но тогава чукат дюзи, мотор и т.н., и е трудно да го чуеш.
Отделно - при контакт дроселът и пеперудите се движат, за да застанат в подходяща позиция при запалване - пеперуди се затварят, а дроселът се отваря. Ако има задържане, ще се чува това стържене - опит да се регулира на подходящото място дадената клапа.
Не знам кой сервиз да ти препоръчам за тази механика, но ако си чевръст, сам ще направим почистването Wink Свалят се няколко скоби на турбо пътят, откача се буксата и се развива дросела, после се почиства и обратно. Само трябва да се внимава с почистването му, защото може да се изкриви клапата. Отделно - при откачане на лостчето на пеперудите, може ръчно да се види как се движат ... ти в кой квартал на София си? Май ще е по-лесно да се видим някъде уикендът и да направим една-две проби, но за целта ще трябва да си вземеш колата от МП.
Другият вариант е да говориш с тях и да направят въпросното почистване ... може и да се навият :roll:
Поздрави!
BG VOLVO Member #00409
Reply

#15
Мерси, Додо. Рядко има такива отзивчиви хора по другите БГ форуми. Със сигурност не стърже по време на движение, щото при палене е ад.
На контакт няма стъргане, само при старт и гасене. Живея в Гео Милев, но някак си не ми е удобно да занимавам някого да си губи времето с моите проблеми. Още повече, аз съм чевръст най-вече в гледането - нищо не отбирам от коли. Но ако си платя за услугата съм по-съгласен.
Иначе имам гараж, в който има и вода, което може би е полезно в случая - поне ако завали няма да ни накисне. Може да се чуем към края на седмицата, ако не съм решил проблема в МП. Благодаря!
Reply

#16
Дроселът е подменен и засега всичко е ОК.
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)