The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Волво В70 2.4 Бензин 170к.с. Автомат

#1
Бихте ли Казали някакво мнение за този двигател и скоростна кутия
и какво масло да му туря.?
[Image: 456764.gif]
Reply

#2
Jeasling Wrote:Бихте ли Казали някакво мнение за този двигател и скоростна кутия
и какво масло да му туря.?
Здравей, колега!
Мнение за ДВГ-то какво? Имаш ядове или какво да очкаваш?
Ако е второто - зависи до голяма степен от теб Wink
За скоростите - масло JSW 3309, намира се в МП или ако успееш на Mobil. Тъй като си с 5-ст. Айзин, ти препоръчвам да си го смениш в МП. Цената е около 400 лв. (пълна смяна), но поне ще знаеш, че няма да имаш проблеми.
Поздрави!
BG VOLVO Member #00409
Reply

#3
Просто искам да знам като двигател изобщо всяко нещо за този автомобил добар ли е защото съм го купил и се двуомя дали да го продам или да го карам ще го карам парво в готеборг в завода на автомобила там ще сменям масло на скоростна кутия аз се намирам ж хелзингор до готеборг колата е карана от един от управителите на волво в завода
[Image: 456764.gif]
Reply

#4
Здравей колега,
виждам че имаш проблем с клавиатурата ама какво да се прави...
Никой не може да ти каже дали автомобила който си купил е добър. Като модел си е ОК. Информацията която даваш е непълна. Кажи коя година е колата, на колко километра е, има ли сервизна история, имаш ли документите къде какво е сменяно. Сервизна книжка например. Виж как е обслужвана колата, как е карана и така. Ти си взел автомобил където трябва нещата сам да си ги вършиш иначе е скъпо. Иначе за марката мога да кажа че като се поддържа и се правят нещата както е казано автомобила е вечен. Е, надали ще видим друго Волво на 3 милиона километра, но има няколко на по един милион в САЩ, така че не се знае Wink
Двигателя е железен, абе много добър и пак зависи как е обслужван естествено.
I am not suffering from panic attacks, I enjoy them.
Reply

#5
Волво В70 2001г.
470000 км
ето и инфо за автомобила
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.nummerplade.net/soeg/?regnr=ye33246">http://www.nummerplade.net/soeg/?regnr=ye33246</a><!-- m -->
в дания всеки автомобил може да се провери от този саит
Да наистина имам проблеми с клавиатурата
Между другото колата съм я купил от търг и там се запознах със собственика и той е бил някакъв управител в някакво отделение на волво в гиотеборг
[Image: 456764.gif]
Reply

#6
Добре, добре. Даже много добре. Колата е близо на 500к км. На тези километри се ребилдва двигателя и кутията която така и така се вади. Колата вероятно е много запазена и не си дал много пари, но при тези километри е време за ребилд. От друга страна ако смяташ да караш колата за малко трябва да е ОК.
I am not suffering from panic attacks, I enjoy them.
Reply

#7
за колата съм дал близо 2000 евра но когато казваш ребуилд имаш предвид смяна на двигател или ..... немога да те разбера извинявай.
Колата единственно и свети лампата на двигателя но си работи перфектно покарах я малко и е звяр просто като комфорт возия ми хареса аз от както се знам карам само волво нищо друго имам волво с40 имал сам в90 имам и 400 серия бодигард седан97 год тези коли за мен са златни кутията между другото не знам каква е но колата е карана само до завода и обратно от 2001 и в волво завода е подаржана даже стария сопственик ще ми смени маслото на кутията така ми обеща в завода на волво безплатно и то но ми е на 200 км но пак ще ида защото съм фен на волво наиситина и то голям и искам да видя какво са направили като автомобили от 1927 год до днес искам да разбера някои други неща за които да не съм задвуомен Smile
[Image: 456764.gif]
Reply

#8
Здравей колега,
Имах предвид основен ремонт на двигателя ако не е правен вече. Кутията ако не рита, сменя предавките гладко не я пипай по-добре.
Ако смяташ да запазиш колата за по-дьлго време питай управителя колко ще струва да ти направят основен ремонт на двигателя в завода? Ще си имаш нов двигател кажи речи за още 500 000 км.
Кажи му че ти свети лампата на двигателя и да ти прочетат кодовете на компютьра да знаеш какво става.

Защо продаде V90-то? Според мен това, заедно с S90 са може би едни от най-хубавите волва правени някога.
I am not suffering from panic attacks, I enjoy them.
Reply

#9
Volvo V90 като конфорт е супер но за поправка труден автомобил не може да се поддаржа ужас както и да е ..... но тово волво му имах много мерак и аз незнаех километрите когато я купувах само може да я гледаш нищо друго без да я запалиш и така нататак и сопственика няма да ми осугори тази възможност за която си рекъл между другото не съм българин и за това се извинявам за правописа и за това което намирате за грешка като правопис и съм бил в България само 7 години Smile за превод и легализация на документи нищо друго както и да е темата да не я отклонявам но тази информация която я взимам от сайта е полезна но не достоверна не искам да обидя никой извинявам се предварително но искам да знам като кола дали е здрава дали може да захрани едно семейство дали може да ме задоволи като комфорт просто и като здравина на ходова зона скоростна зона и зона двигател тука в дания между другото километрите не са от важност но това за автомобила който километрие е изминала за мен не са много аз обожавам българия и семейството ми е там но в българия всеки втори автомобил е на тези километри но ги снижават с софт и заблуждават аз съм специалист ИТ не се хваля но знам някой неща как стават Обожавам този форум и особено на теб много ти благодаря защото си единствен който даваш информация Лека и мека благодаря за всяка информация която споделяш.
[Image: 456764.gif]
Reply

#10
Колата е здрава. За семейство - зависи колко е голямо семейството. Да речем че семейство с две деца ще се чувства добре. С три деца и седем места пак ще е ок, но 5 местна кола с три деца може да дойде тясно.

Един от проблемите наколата е клапанното тяло на автоматика. По-добре не се занимавай какви проблеми би имал. То знае ли човек дори с чисто нова кола може да има проблеми. Когато станат тогава, ако станат. Колата е много хубава като цяло. Комфорт - харесва ми. Удобна е. Харесва ми инфо дисплея. Ако има нещо излиза там или свети лампата. Ти каза че свети затова трябва да провериш защо. Харесва ми че няма много копчета. Аз обичам изчистени неща. Окачването е здраво. Трябва да слагаш само качествени части когато се наложи ако може да са Волво. Аз така правя. Ако караш от време на време кадето няма асфалт трябва да си внимателен че е ниска колата. Може да събере много багаж. Ние ходихме на къмпинг с 850 седан и беше тясна колата. Ако имаше V70 много лесно щеше да бъде.

Трябва да я покараш малко и така ще знаеш.

Жалко за V90. Да те знаех че да ми я пратиш тази кола. От коя година беше.
I am not suffering from panic attacks, I enjoy them.
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)