The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Проблем с показанията на температурата на 460 1.7

#1
Здравейте колеги. Отскоро показанията на температурата започнаха да се колебаят постоянно. При движение на колата температурата /стрелката започва да се покачва след това пада, отново се качва вече до нормално положение и после пада на нула, а при проверка на парното си духа топло.Всичко това става в рамките на няколко минути, затова изключвам да е термостат. После всичко се повтаря отначало. Много рядко понякога си работи нормално - като достигне температурата стрелката не мърда. Не мога да разбера къде е проблема - в датчика за температурата които е на двигателя или в таблото някъде. Модела е 460 с 1,7 бензин пълна инжекция. Моля, ако някои е имал такъв проблем да сподели или предположения за решаването му. Благодаря предварително.
Reply

#2
logold Wrote:Здравейте колеги. Отскоро показанията на температурата започнаха да се колебаят постоянно. При движение на колата температурата /стрелката започва да се покачва след това пада, отново се качва вече до нормално положение и после пада на нула, а при проверка на парното си духа топло.Всичко това става в рамките на няколко минути, затова изключвам да е термостат. После всичко се повтаря отначало. Много рядко понякога си работи нормално - като достигне температурата стрелката не мърда. Не мога да разбера къде е проблема - в датчика за температурата които е на двигателя или в таблото някъде. Модела е 460 с 1,7 бензин пълна инжекция. Моля, ако някои е имал такъв проблем да сподели или предположения за решаването му. Благодаря предварително.

вероятно е в клемите за връзка на самото табло /километраж/ -опитай да ги размърдаш ,като свалиш кората под крмилния вал и бръкнеш зад самото табло ...другото ,което се сещам ,ако скоро си сменял термостат и антифриз ...да си обезвъздушиш системата ,. На самото табло има стабилизатор на напрежение на 10 волта ,но тои не се поврежда лесно ,така ,че го изключваме ,като причина . пробвай с обезвъздушаване ,и ако няма ефект -пиши .
Reply

#3
Благодаря на andro за съветите. Ще пробвам и ще пиша за резултата
Reply

#4
Здравейте,от скоро съм във форма.
Понеже и аз си закупих волво 460.
Бих помолил за малко помощ, относно темата.
При мен също стрелката на температурата е долу.
Преди това функционираше.
Оказа се че водна ми помпа баталяса и тогава падна.
Смених я с нова,в сервиза си работеше но след около час и половина си остана долу.
Дайте съвет.
Също така и нямам парно.Обезвъздушена е.
Не мисля че е гарнитура та на главата защото маслото си е нормално.
Reply

#5
Здравейте!При мен се оказа,че е прекъснато кабелчето точно на клемната обувка след датчика за температура на двигателя.Провери го да не е хлабава връзката там!Относно парното,виж дали се затопля маркуча на вход към него и след него,ако има разлика ,значи вероятно ти е задръстен радиатора!
Reply

#6
И при мен се появи проблем със стрелката, която показва температурата на антифриза. Стои долу. Преди месец беше така, помислих, че датчика който влиза в двигателя е сдал багажа и го смених. Нямаше ефект, но на другия ден се оправи от само себе си, сега от два - три дни, пак така стана - стрелката стои долу.
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)