The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Проблем с охлаждането S80 2.5d

#1
Здравейте, колеги!
От доста време охладителната система ми създава ядове, които ме озадачават. Повече от 5 години тази кола не ми е създавала никакви проблеми в тази система, но от известно време започна да надува въздух и да изхвърля течност през казанчето. Още лятото забелязах че маркуча на термостата остава хладен при добре загряла кола. Смених термостата, като че ли цирколацията се пооправи. Проблема обаче продължи. Смених водната помпа, защото ангренажа си беше вече за смяна. Пробвах с друга капачка на казанчето. Видях, че подлизва парното, та смених и радиаторчето на парното. Вентилатора си бачка. Няма течове по водни съединения. В сервиза в студентски ми направиха "блок тест" и се заклеха, че гарнитурата на главата е бетон. Когато е студена в казанчето не бълбука нищо, демек явно невлизат изгорели газове. Тоест всичко е наред, но в момента, в който се кача на магистралата знам, че след 15-ина минути ще излезе надпис, че няма течност в казанчето. Доста изхвърла. И има доста въздух под налягане когато отвинтиш капачката при загряла кола. Някой има ли идея?
Reply

#2
Привет колега.Сваляй кратуната.И мен ме убеждаваха че всичко е наред там,но моята кратуна беше спукана.А уж всичко беше добре.Темата ти не е за тук.Поздрави и напиши какво си направил.
Reply

#3
На първо време виж да не е е запушен маркуча за обезваздушаването който влиза в казанчето.Защото на този мотор да спукаш глава или да издухаш гарнитура трудна работа...не,че не е възможно.
d5-евтин пушек....
Най-скъпите ми снимки са от камерите на КАТ!
Reply

#4
Циркулира вода през това маркуче. Сега купих нова капачка за казанчето, ще покарам пък ще видим. Опитвам да отлагам още свалянето на главата, на ако се наложи... Ще пиша какво е станало.
Reply

#5
Аз смених 5 капачки.Нямаше оправия.Сега имам капачки да си правя компот с тях :mrgreen: .Дано се оправи но невярвам.Неискам да те плаша,но при мен беше така.Тайно се надявах да е само гарнитура но се оказа спукана капацината.А аз никога несъм прегрявал колата.Взех я нов ФНОС и чак след 4 години и смъкнах главата защото накрая много взе да губи антифриза.За тези 4 години,имах чувството че изкупих антифриза на Русе.А всеки МАЙСТОР ми казваше да карам така,и да не свалям глава.Ако разбирах от двигатели отдавна да си я бях разглобил.Това е от мен.Поздрави.
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)