The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
V40 Съединител/Лагер ?

#1
Здавейте колеги.

Много се извинявам ако има подобна тема, но не можах да я намеря
Та от няколко дни когато натисна съединителя се чува едно скрибуцане. Когато колата е на скорост всичко е точно и не се чува нищо, само и единствено при натиснат съединител. Ще се радвам ако някой може да помогне по какъвто и да е начин и да ми каже а какво да се готвя.

Колата е V40 97 2000 с двигател на Волво ( не на Рено)


Благодаря предварително!
Xc70 05 D5 163hp 
Reply

#2
Най-вероятно е лагера. При натиснат съединител се чува нещо между скрибуцане и стържене, но леко. Имаш ли данни някога да е сменян съединителя? Мотора може и да е Волво, но скоростите са Рено, заедно със съединителя и лагера (освен ако не си с турбо мотора). Преди да решиш да купуваш части, мини през някой сервиз и те да си кажат мнението.
[Image: main.php?g2_view=core.DownloadItem&g2_itemId=27919]
Volvo V40 2.0 1998
Reply

#3
Благодаря за бързия отговор.

Точно както описа се чува. На затворени прозорци се чува едвам едвам, но като отворя определено си се чува.
Нямам никаква представа кога е сменян съдеинителят, но няма признаци да е износен.
И аз мисля, че е лагер от това което прочетох до сега. ще ида тези дни до мейстор да чуе и той.
А другият въпрос, който имам е дали ще мога да я карам седмица две в това състояние.

Също ако някой е минавал по този път да сподели ориентировочно цени и къде (в София) мога да намеря части на разумни цени?

Smile
Xc70 05 D5 163hp 
Reply

#4
здрасти,при мен аксиала скърца/скрибуца/лае и други там неща откакто съм купил колата(преди година),най се забелязва на студен старт при по-ниска температура,скоро ще сменям целия комплект съединител,тъй като вече си е поизпял песента.работата е там,че примерно аксиала да речем струва 30 лева,но цената на работата е същата като тази за смяна на цял комплект съединител.тук идва вариянта да си предцениш дали да сменяш само лаге и да платиш като за смяна на съединител или ако имаш тази възможност да смениш всичко накуп,ако не е сменян от както караш колата.не се притеснявай за момента,карай си така,но при първа възможност е хубаво да се отреагира,защото ''тръгнал аксиал'' парави с времето и други поразий по двата диска вътре в кутията
тъй като скоро ще сменям комплект съединител бих ти казал ориентир цени
мотор 1.9тд 90 коня...рено мотор,френска кутия
комплект лук - 330лв
комплект валео - 400лв
комплект закс - 370лв
аксиалния лагер само като цена варира от 25 до 40 лева в зависимост от пройзводитела
работата е от порядъка на 80-130лв,зависи къде отидеш
това мога да ти кажа като ориентир,надявам се да съм бил полезен
поздрави,Ивайло
[Image: ab284746.gif]

Reply

#5
kazanova85 Wrote:здрасти,при мен аксиала скърца/скрибуца/лае и други там неща откакто съм купил колата(преди година),най се забелязва на студен старт при по-ниска температура...


Благодаря за информацията. Доста полезна ми беше.
Та нещата отиват към ремонт и ще почна да обикалям за части :\
Xc70 05 D5 163hp 
Reply

#6
Можеш да го караш, докато не се счупи. Когато този лагер е неизправен, често се получават увреждания и по притискателният диск. Щом ти не си сменял съединител, бъди готов за подмяна на комплект феродов диск, притискател, лагер. ОЕМ номер 272414. Цените са между 280 и 380...400лв според мястото и марката. Ако се наложи да сменяш само лагер, той е около 30лв. Лошото е че труда за подмяната само на лагера, ще надхвърли 4-5 пъти цената му, а може съвсем скоро след това, упражнението да се наложи и за останалите части на съединителя.
[Image: main.php?g2_view=core.DownloadItem&g2_itemId=27919]
Volvo V40 2.0 1998
Reply

#7
LeecH Wrote:Можеш да го караш, докато не се счупи. Когато този лагер е неизправен, често се получават увреждания и по притискателният диск...

Наистина това с труда е неприятно, но нямам други проблеми със съединителя и се чудя наистина дали си заслужава да дам още 300лв.
Нещото, което най-много ме спира е, че преди 2 седмици сменях радиатор и там отидоха 250лв и сега ако трябва още към 400 ... и ми става леко лошо.
Xc70 05 D5 163hp 
Reply

#8
Сменяи докато е време , щото аз така и накрая счупих и лагера на първичния вал на скоростната . Само лагера е над 150 лева + една седмица чакане и после и разглобяване на скоростната кутия на парчета за да се смени и лагера .
Та вместо с 400 можеш да се разделиш и с 7-800.
Стигнеш ли до лагера (аксиалния) сменяи комплект всичко за да не сменяш догодина наново съединител.
volvo v40 1,8  1999г.
[Image: ab206894.gif]
Reply

#9
Здравейте, и при мен се чуват странни шумове от скоростната кутия но само че не при натискане. На празен ход на двигателя като е студена и от време на време като е топла.Изчезва като подам малко газ или натисна съединителя. Това пак износен аксиален лагер или по сериозно.
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)