The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ТЕМА: Кражба на коли - съдействие

#1
Колеги търсих във форима такава тема и не намерих. И понеже ме сполетя зла участ реших да отворя една такава тема.

Та на 08.02.2015 ми беше задигната една от колите. Не е Волво ама все пак... Става дума за Тойота Аурис 2007 година тъмно сив металик 2.0 дизел 5 врати. Рег номер СА 5758 НТ. Открадната е от София, център до паметника Левски. Ако някой мерне нещо нека да сподели тук или на ЛС или да завърти една шайба 0889 94 21 91 или 0899 187 609

[Image: 10411829_1041284982554462_12776608306542...da27cdab6a]
Volvo V70 2002 D5

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.demirev.net">http://www.demirev.net</a><!-- m -->
web designer & developer
Reply

#2
Колега, искрено съжалявам. Да се молят да не ги срещна, че много обичам крадци.
Reply

#3
Номера се помни лесно!
Ако ми се мерне пред очите, звъня!
За съжаление още има хора, дето нищо свястно не са направили през живота си!
TO DARE IS TO DO

Volvo XC90, D5 240 hp, R-Design, Polestar, 04.2017
Volvo 960, 2.9i 204 hp, GLE, AT, 10.1992
Reply

#4
Колега, само мога да изкажа съжаление ... само два пъти съм хващал крадец и двата пъти щяха да ме изкарат мен виновен, но дори да ми излезе трети път късметът - бих се възползвал пак да ме заплашват полицаи със саморазправа :!:
Ще закача темата, за да я видят повече хора и се надявам да е първата и последна кола публикувана в нея Idea
BG VOLVO Member #00409
Reply

#5
Много неприятно,
за това в нашата мила Родина
едно каско и някаква автооаларма
Не са излишни
Уж сме вече европейци ,ама..........
Дано откриеш Тойтата
Полезно четиво което може да направи престоя ви във форума по-приятен
                             Десетте “Божии” Заповеди
Reply

#6
Извинявам се, че надигам болна тема, но имам въпрос!

Какви действия против крадци може да се предприемат при КОЛИТЕ НИ, освен наличието на аларма? Например модификация на OBDII буксата или нещо друго?
Например по съвети във ВАГ форума е добро решение да се модне буксата или да се използва преходник, понеже PD са доста крадени, заради бързо продаваемите дюзи и чаркаляци, а именно през буксата палят двигателите и изчезват спокойно. И също при отключване/разбиване на ключалката, да НЕ се изключва алармата, както е фабрично зададено. Та нещо в тази насока да кажете?
VW Golf II'84-ex AUDI 100 C4'93-ex
Volvo V40 MY96 1.8i 85kW-еx
VW PASSAT B5.5'02 1.9TDI PD-ex, C3'03 1.4HDI 50kW-ex
Volvo V70 II MY02 2.4 D5 120+kW+M56, 307face'06 1.6HDI 81kW-ex
Volvo V70 II MY05-face 2.4 D5 120kW+AW55-50SN - на части
Volvo V70 III MY09 2.4 D5 136+kW TF-80SC-ex, Rav4'06 2.2D4D 100kW-ех
Volvo XC60 MY09 2.4 D5 136+kW M66 SUMMUM PAN Angel
Volvo XC60 MY15 D4204T5 TG-81SC FWD
Reply

#7
Колега за нашите коли... големите волва се мъча от 1 година да намеря начин и хора да ми програмират втори ключ. Но до момента никой не успява. Нито има софтуер нито хардуера.. Има един човек, който се мъчи да се сдобие с правилната апаратура но няма резултат за сега. Само в Мото-то може да ти направят дубликат на ключа. За по-малките волва, които имат повече общи с форд и пежо и т.н там да си направиш дубликат на ключа става за минути. Но не сме защитени по никакъв начин. Един приятел сподели, че преди седмица са му отключили чисто нова мазда 6 в центъра на София - Витошка. В интернет има един куп клипчета на модили отключващи и палещи коли за под 10 секунди. Иначе аз мисля за вариант да се сложи прекъсвач на тока към стартера. Да си сложиш някъде едно копче. Било то заводско изглеждащо или другаде скрито и с него чрез реле да се пуска и спира тока към стартер, горивна помпа или каквото може още да се спре Smile . Другия вариант е Гараж, Сот, камери, зло куче, GPS в колата, камери за снимане в колата - като при руснаците, всеки път да си сваляш гумите Big Grin и какви ли още глупости, за да ги забавиш. както прави едн приятел. Носи си акумулатора и кабелите за него всеки път вкъщи Big Grin

Отностно с каското. Ако застрахователя реши да ти се заяде може и стотинка да не видиш. Процедурите са дълги и тегави. Консултация с Адвокат според мен е задължителна преди да се разправяш със застрахователя. Наскоро пак ходих в районното. Продължават да се крадат коли. Има по 10-тина оплаквания на ден. На мой познат му задигнаха S8-цата от пред тях. Човека има връзки, но са му казали, че колата няма да се намери. За момента повече се крадат японски коли - тойота, хонда, немски - ауди и vw, учудващо опели и фордове (на приятелка са и задигнали 2012 фокус). Такава информация имам до момента от полиция и приятели, които са потърпевши като мен
Volvo V70 2002 D5

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.demirev.net">http://www.demirev.net</a><!-- m -->
web designer & developer
Reply

#8
V_Simeonov Wrote:Извинявам се, че надигам болна тема, но имам въпрос!

Какви действия против крадци може да се предприемат при КОЛИТЕ НИ, освен наличието на аларма? Например модификация на OBDII буксата или нещо друго?
Например по съвети във ВАГ форума е добро решение да се модне буксата или да се използва преходник, понеже PD са доста крадени, заради бързо продаваемите дюзи и чаркаляци, а именно през буксата палят двигателите и изчезват спокойно. И също при отключване/разбиване на ключалката, да НЕ се изключва алармата, както е фабрично зададено. Та нещо в тази насока да кажете?
Това най-вероятно са го заимствали от БМВ, те го правят вече над 5 год.
Представлява един кабел, който е като адаптор към OBD буксата, но освен кроснатите пътища, има и някакъв процесор. Това го знам от моя познат във ВАРНА-Карс. Кабелите не се правят тук, а в Унгария и се кодират към всяка една рама - явно процесорчето вътре това си проверява :roll:
Много съм начинаещ с електрониката и не мога да кажа какво и как правят, но крадат колите по друг по-лесен начин - копират ключа :lol:
Така откраднаха на кума ми предишното Х5 и когато го намериха с някои липсващи модули (явно затова им е трябвало), в логовете на колата се оказа, че е отворено и запалено с ключ, но не неговия и този на лизинга Confusedhock:
Специално Шкода и VW ги крадат заради компютрите им - ползват ги, за да откраднат Ауди и Порше, имали същите електроники Wink Това е по думи на застрахователи и хора от бранша.
Но за ВОЛВО - от познат в Армеец знам, че за последните 10 години са откраднали само едно ХС90 (за този модел го попитах) и ми сподели, че е вдигната с паяк, после са счупили стъкло и така са влезли, макар ча дед-локът е бил активиран и са били като маймуни през стъклото. Липсвало е ЕКУ-то, акумулатор, някои други модули, джанти с гуми, фарове и е изоставено оглозгано. Както се досещаш - платено било само стъклото и счупените детайли - останалите били в сметката на собственика. За щастие на кума ми му поеха всичко, защото вандалите бяха нарязали кожата с нож, бяха изпочупили масово пастмасите.
Не мога да твърдя на 100%, но една от причините да не са предпочитани ВОЛВО части е, че за всяка една подмяна се изисква някаква апликация, за да се запознае компа с новата част :lol: От една страна ги псуваме, че ни задължават да плащане х 30-40 лв., когато се сменя нещо макар и елемнтарно, но от друга е предимство Wink
Копие на ключ - има тема за това и е по-лесно да откраднеш БМВ :mrgreen:
BG VOLVO Member #00409
Reply

#9
Аз мойто Xc90 съм го оставял незаключено, ако го оставя с ключа на таблото пак никой няма да го открадне, де тоз късмет Big Grin
Reply

#10
shadow88 Wrote:... Отностно с каското. Ако застрахователя реши да ти се заяде може и стотинка да не видиш. Процедурите са дълги и тегави. Консултация с Адвокат според мен е задължителна преди да се разправяш със застрахователя. Наскоро пак ходих в районното. Продължават да се крадат коли. Има по 10-тина оплаквания на ден. На мой познат му задигнаха S8-цата от пред тях. Човека има връзки, но са му казали, че колата няма да се намери. За момента повече се крадат японски коли - тойота, хонда, немски - ауди и vw, учудващо опели и фордове (на приятелка са и задигнали 2012 фокус). Такава информация имам до момента от полиция и приятели, които са потърпевши като мен
След точно 161 дни (ходене по мъките), имах късмета/удоволствието да получа застрахователна "премия" (макар и минус 17%), преведена по сметка. Автомобилът не беше шведски (нито съветски) и беше защитен с допълнителен имобилайзер (+аларма), но ... малшанс.
Опитвам се да открия приятели. И понеже нямам Фейсбук, излизам на
улицата и почвам да викам какво сготвих, какво ядох, какво пих, къде
бях, какво карам.
До момента ме следват трима – двама полицаи и един психиатър.
[Image: ufon.gif]
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)