The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
V50 и поставяне на ГИ

#1
Здравейте, интересувам се от модела V50 и възможността за поставяне на ГИ. Кои двигатели са подходящи и има ли някаква "драма" с мотора 1.8 ? Прочетох в темите до към 2012г. но не срещнах коментари за този двигател. Ако има някой, който с такава кола, моля да сподели най общо впечатления за вървеж, разход, модел на ГИ и ......всякакви коментари ще са ми полезни. Предварително благодаря на отзовалите се!
Reply

#2
Коментари има много във форума, точно за 1.8.
Ако е 1.8 GDI на Мицубиши (независимо дали е 125 или 122 к.с.) или невъзможност за газиране, или сериозни затруднения (май има някакви нови газови специално за директното впръскване). Познава се по пластмасовия капак с големи букви GDI и по това, че изпускателните колектори са отпред - към радиатора.
ако е 1.8 на Волво 122 к.с. (по-стария не се слага на В50) колегите като цяло твърдят, че няма проблем за ГИ. Аз от личен опит мога да кажа, че на бензин няма проблем Wink
I like work: it fascinates me. I can sit and look at it for hours.
Jerome K. Jerome

ex: Volvo V40 1.8, 122 hp
now: Volvo S60 2.4D, 163 hp
Reply

#3
Kraychev, много Ви благодаря за пояснението, точно от такива коментари имам нужда, защото до сега не съм имал никакъв досег с Волво. Разгледах в mobile.de какви кубатури има с LPG и видях няколко 1.8 и 2.4, но онези хора нямат навик да снимат двигателите както е разпространено при нас. Тук възниква въпроса това дали са екземпляри поръчани фабрично с ГИ или тамошни бедняци като мен са "подобрявали" колите.
В момента карам Вектра с ГИ Тартарини и нито за миг не съм съжалявал за кошницата пари която струваше. При Опел проблемите с двигателите Direct са същите и там питанката е дали спестеното от гориво, няма да влезе в джоба на газаджията от донастройки, инжектори, лъганки на сонди и т.н.
Благодаря още веднъж и ще се радвам на още коментари ако се сетите още нещо по темата.
Reply

#4
Здравейте,
От скоро съм горд собственик на Волво В50 2,4(140коня) автоматик - голям кеф . Въпросът ми е следния , колко голяма бутилка за газова влиза на мястото на резервната гума защото нещо ме притесниха в един сервиз ,че на капака (пода на багажника) има пластмасови работи(от помощния багажник), които щели да пречат. Някой с опит с В50 ако може да помогне.
Благодаря предварително
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)