The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
На работа в Германия с колата?

#1
Здравейте колеги,предстои ми да работя в Германия,но искам да замина с колата и да пътуваме заедно с двама приятели още.Колата ми е Волво С40 1.8 98г. с ГИ.Някой запознат ли е и може ли да ми даде съвет относно евро сертификатите,който се изискват и дали изобщо ще бъда допуснат за движение там,тъй като колата ми има само Евро3 доколкото знам? Втория въпрос ми е ако колата и на мое име,а по адресна регистрация се водя там колко е гратисния период в който мога да я държа с бг томера и да не плащам данъка там.А ако не е на мое име примерно прехвърля я на жената на името трябва ли да плащам данък и в Гелмания и България?
Reply

#2
На твое име или не е без разлика, една година е гратисния период, след който ако те спрат ще те накарат или да я пререгистрираш с немски номера или да я изнесеш от Германия. Колата и данъците според немските закони и полицаи, по скоро митници занимаващи се с тези неща тук се дължат от ползвателя й, когато става дума за кола с друга регистрация, след изтекла една година и ползвател регистриран и работещ в Германия. Ако си студент или колата е фирмена и си с нея в командировка или твоя, но си транзит или турист тогава няма проблеми, като за туризъм се приема до 3 мес, престой. При по дълъг престой от 1 год. / примерно не си спиран и т.н. / в момента на първото ти спиране се приема колата е в Германия от както ти си регистриран и се дължи данък за съответния период. Не се изискват никакви други неща евросертификати или др. освен изискуемите талон и ГО.
Reply

#3
Благодаря ти колега за изчерпателния отговор! Значи имам 1год. гратисен период до колкото разбрах,като през това време не плащам никакви данъци там в смисъл не съм задължен да я регистрирам в тяхното данъчно през този период нали?
Reply

#4
Да така. Гледай колата ти да е в перфектно състояние, да имаш хубави гуми според сезона, ГО, ГТП, вс. фарове, стопове и т.н. да работят безпроблемно и карай спазвайки всеки знак, да не те снимат за каквито и да било нарушения. Успех.
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)