The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Сефтосаха ме :(

#1
Колеги, да се оплача.
Днес паркирах на площада в Горна Баня, за да пазарувам. След няма и 15 мин. отварям багажника, качвам се и тръгвам, а едно момче ми маха.
Спрях, оказа се, че докато съм бил в магазина, някакви цигани с бял бус са ми забърсали предна лява броня и калник, слезли, видели и след това избягали с мръсна газ... номера им е записан, но полза- никаква.
Лошото е, че в след 2 дни пътувам и няма как да се оправи дотогава.
Щетите са по бронята, фара и калника, за щастие фарът и бронята не са счупени, че тогава щях да вляза в приключение.
Циганска работа.... само в близките месеци да ми се мерне някой да ми говори за ромско включване, ромска интеграция и прочие цигании- ще го отнесе той заради циганите Smile
Та така- ако го видя този бус в района, трябва да си излисля някакви възпитателни мерки. Не защото са ме ударили- случва се, а затова, че са се омели. Явно нямат нито книжка, нито ГО. А и бус може да нямат, а да е "назаем".
Сори, че ви занимавам и ви ползвам за психоанализа, но трябваше някъде да си излея мъката.
Reply

#2
Понеже в неделя си говорихме за Германия и колко са "изкривени". Та, там, а и в Унгария, където съм живял дълго, при такова нещо се оставя визитка и всичко се оправя цивилизовано. А тук... циганска им работа. Според мен трябваше да се обадиш в районното и момчето, което ти е казало за случката да свидетелства. Полицатите, ако не друго, не са толерасти, а за да отчетат дейност може пък и да го пуснат за издирване.

Между другото, фарът е сериозна цифра. Дано поне със застрахователите да нямаш проблеми и да се оправи всичко безпроблемно, или поне доколкото може.
Volvo XC90 D5 (D5244T18) R-Design, АСК, дизел, 2012 г.
-------------
Volvo S80 2.5T (B5254T6) Momentum, АСК, бензин, 2009 г.
Volvo S60 2.4  (B5244S4) Sport, РСК, бензин, 2008 г.
Volvo S60 2.4  (B5244S2) Move, РСК, бензин, 2006 г.
Reply

#3
За съжаление не помолих за това момчето, а и не знам, дали щеше да се съгласи- на никой не му се занимава с цигани и бих го разбрал. Не реагирах по правилния начин- случва се, когато си под стрес. Обадих се обаче на един приятел- пенсиониран служител от КАТ (от старата генерация Smile), който ми попари ентусиазма- нямам свидетели.... както и да е, ще пътувам белязан, щетите ще оправя, но ми отровиха деня.
Иначе и аз съм оставял визитки като сгафя, затова казах, че не ме е яд толкова, че са ме забърсали- случва се. Яд ме е, че са избягали приматите.
Засега го забравям, но номерът им ми стои на едно листче на таблото- сигурно работят някъде наоколо по къщите.
Ако ги мерна, ще му мисля...

P.S. Фарът и бронята слава Богу са здрави, само ожулени. Ще се оправят само с боя и съответно с полиране.
Reply

#4
Без свидетел няма как да стане, да. Гневът е лош съветник.
Един съвет, преди да тръгнеш иди при застрахователя и обяви щетата. Едно - докато се върнеш ще си изпуснал срока и две - по трасето някой да не те набеди в ПТП и напускане на мястото (с цел заплащане на пари без документ, разбира се). Имал съм такъв случай и е досадно да доказваш, че не си камила.
Volvo XC90 D5 (D5244T18) R-Design, АСК, дизел, 2012 г.
-------------
Volvo S80 2.5T (B5254T6) Momentum, АСК, бензин, 2009 г.
Volvo S60 2.4  (B5244S4) Sport, РСК, бензин, 2008 г.
Volvo S60 2.4  (B5244S2) Move, РСК, бензин, 2006 г.
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)