The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
B4164S3 volvo v50 1.6l

#1
Има ли хора във форума с такова волво за отзиви. Интересува ме някаква техническа литература или хайнс ,дали някой е срещал някъде?
Свалих си от руските сайтове хайнс v40/v50, но няма раздел за 1.6. Само 1.8и2.0.
Reply

#2
Здравей колега!Аз притежавам S40-2009г,със същият двигател.Нямам техническа литература за модела,т.е.за обслужване на автомобила!Тук във форума попитах ,но никой не се отзова-явно все още няма такава!Що се отнася за консумативи и начина на смяна виж в YOUTUBE!Има доста колеги с V50 и те могат да вземат отношение!Аз сам си обслужвам колата,и ако потърсиш във форума -ще намериш все нещо.
Reply

#3
Здравейте. Да ви се похваля, купих си в50 1.6 бензин/газ.Предстои ми смяна на консумативи, искам да използвам момента за няколко мнения. Смятам да си взема масло 5w40 , но се чудя задължително ли е да ползвам от предписанията на завода производител (кастрол) или някое по- евтино. Ангренажния ремък е ясен, а ролки има ли и колко?
Reply

#4
Здравей!Естествено ,че всеки сам преценява какво масло и марка да си слага в двигателя-това си е твой избор!Аз лично слагам предписаното от производителя и нямам оплакване.Що се отнася до ремъците и ролките не съм сменял,само да добавя че двигателя е на Форд Фокус Дуратек!
Reply

#5
Да попитам относно запалителните свещи. Колата е с газов инжекцион. Трябва ли да се слагат някакви по специални свещи или се кара пак с които завода е предписал?
Reply

#6
Колега ,когато колата е с газов инжекцион-свещите се сменят по-често( например на 30000 км.пробег).Влез в сайта на Bosch и там има информация за свещите!Успех!
Reply

#7
Да искам да ги сменя, но се чудя дали след като е и на газ-хлабината на електрода същото разстояние ли е както при оригиналните свещи. Казаха ми, че става и с оригиналните ,но да съм направил хлабината 1мм
Reply

#8
Не мога да ти отговоря на въпроса ,аз съм на бензин и съм си взел свещи от МП!Скоро ще ги сменя.
Reply

#9
А някой да знае на този двг къде се намира клапана за празен ход и маф сензора, че ми се ще да ги почистя?
Reply

#10
Честито колега и със здраве да си я караш!
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)