The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
volvo s40 2008 възможен проблем скорости или съединител ?

#1
Здравейте ,

Преди месец си взех volvo s40 2.0d 2008 г. Мина през мото пфое преди покупка и през още един сервиз след това.
Проблемът е , че от една седмица когато карам на по ниска предавка - от първа до четвърта и с по ниска скорост се чува един шум наподобяващ тракане , който установих , че изчезва в момента , в който изключиш от скорост. На 5 та и 6 та не се чува . Когато подам газ без да е на скорост също не се чува , шума е наличен единствено когато колата е на някоя от изброените скорости и е най-отчетлив когато се ускорява. Другото , което ми направи впечетление е , че понякога когато колата е изключена от скорост примерно спрял съм на светофар се получава резонанс и идва шум от скоростния лост . В момента , в който леко го бутна или си сложа ръката на него резонанса изчезва и шума спира. Когато бях в мото пфое преди покупка изобщо не забелязаха проблеми със съединител или нещо от сорта. Говорихме тогава , че скоростните кутии на тези били доста здрави и до сега не им се е случвало да сменят. Ще я карам пак на сервиз при познати и единственото , което ми идва на ум е да се свали скоростната кутия и да се види какво се случва , но едно отваряне на кутията е доста скъпичко за цена труд . Та някой ,ако има идей какво може да е , ще се радвам на мнение .

Благодаря.
Reply

#2
При ниските предавки има голяма разлика във въртящия момент между двигател и колела, така че каретата също не са за изключване
Reply

#3
Наскоро имах подобен проблем. Имаш ли някакъв вум на празен ход когато натискаш съединителя или имали вибрация в него. При мен маховика беше заминал, а той е комплект със съединител и лагери. Опигиналните части на лук са 1200лв.
Reply

#4
Здрасти , не няма вибрация в него , Шума идва от скоростната кутия , тракане в ниските обороти . Най вероятно скоро ще сменя кутията с кутия втора ръка
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)