The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Хидравлична помпа V70

#1
Здравейте колеги.Налага ми се да долея хидравлично масло на колата, но незнам какво.Доколкото разбрах маслата са два вида.Червено атф и зелено.На механичните помпи се слага червено а на електрическите зелено.Как да разбера моята каква е? Колата е в70 д5.Благодаря Ви.
Reply

#2
Здравей колега,

По каталог е CHF(зелено) за твоята кола, но ако е "побългарена" и са й сложили ATF (червено), защото уж се е разработила, значи трябва да сложиш ATF. Най-добре е да видиш текущото масло какъв цвят е и да долееш от него. Ако е червено, гледай да е Dextron 3 - това е един вид вискозитета на маслото.

Поздрави!
[Image: ab285303.gif]
Reply

#3
Вероятно не е сменяно скоро, затова с талона в МП да ти дадат правилното масло. За смяна отива ~1 литър, а смяната не е трудна. Може да е направиш и с приятел. Има достатъчно клипове в Ютюб
Reply

#4
Благодаря колеги.Ще го сменям.С два литра масло дали ще мога да промия системата и да я напълня цялата?
Reply

#5
Колеги днес сутринта след потегляне усетих, че волана леко ми затяга.Не постоянно а само когато е навит на 3 и 9 часа.Веднага взех хидравлично масло което отговаря на предписанията за тази кола.Купих 3литра с два от тях промих системата от старото червено масло.Промивах докато не излезе само зелено масло.Системата я напълних с около 850-900 грама хидравлично масло.При въртене на волана имам леко подобрение, но помпата започна да свири на моменти.За помпа ли да се готвя или може да има нещо друго? Благодаря Ви предварително.
Reply

#6
Колега, помпата свири, защото остава без масло. Увери се, че си обезвъздушил системата - пълен ляв и пълен десен няколко пъти и долей в казанчето ако намалее.
[Image: ab285303.gif]
Reply

#7
Смених помпата защото волана пак започна да става твърд.Промяна няма.Оказа се, пе рейката е натегната до край.Върнахме я с един оборот, но промяна няма.Сега ще рециклирам рейка
Reply

#8
преди да рециклираш рейката провери дали проблема не е в кормилната колона, като откачиш колоната от рейката. При мен имаше проблем с уплътнението където излиза колоната от купето. Нещо майсторите го бяха разместили и не можах да излезна от сервиза. Наместиха го и готово
Reply

#9
Благодаря колега.
Reply

#10
Проблема се оказа, че е в карето на кормилния прът.След почистване и смазване волана се оправи.Цената на ново каре е 130лв в мото пфое, но за доставка се чака доста.
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)