The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Гаранция при покупка на Волво втора употребаот Германия

#1
Гледайки обявите в mobile.de, виждам, че там Волво имат някаква програма за сертифицирани автомобили наречена Volvo Selekt (мисля, че няма нищо общо с програмата Селект на Мото Пфое, която май е по-скоро застраховка, а не гаранция). За това Volvo Selekt пише: 12-month basic warranty (optional up to 36 months full warranty). Нещо не разбирам смисъла от тази гаранция поради следните 2 причини:

Знае ли някой колко е оригиналната гаранция на Волво в Германия за сравнително нови коли (например 2016 или 2017)? Мисля, че поне от няколко години в България тя е 5 години, така че тази базова едногодишна гаранция няма никакъв смисъл за коли на 1-2 години.

Освен това изглежда, че тази базова гаранция, е различна от нормалната (пълна), докато други марки дават стандартната си гаранция (като покритие) за сертифицирани автомобили.

Знае ли някой нещо повече за това Volvo Selekt?
Reply

#2
Тя гаранцията освен в години е и в километри.
Или по точно което настъпи първо. И в тоя ред на мисли, много е възможно кола на 3 год. да е с отпаднала гаранция.
В БГ познавам хора които правят над 60К с личният си автомобил та за Германия мисля че е нормално за 2-3 год. да навъртиш 100-150К.
ex XC90
Reply

#3
Не е от километрите, например тази обява: https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/detai...=263896585 където колата е на 5500км и на година и 5 месеца (не е кола, която ме интересува, просто пример).
Reply

#4
Значи има някаква причина да и паднала гаранцията от производителя.
ex XC90
Reply

#5
Това се случва при всички сертифицирани автомобили, няма как да е паднала гаранцията на всички тях.
Reply

#6
Гаранция пада и при не навремена смяна на маслото.
ex XC90
Reply

#7
Да, но едва ли (почти) всички германци, собственици на нови автомобили Волво са пренебрегнали смяната на маслото, а собствениците на Ауди са го сменяли навреме. Сравнението на обявите показва, че при Ауди този проблем със срока на гаранцията за сертифицираните автомобили го няма, в повечето случаи сертифицирано Ауди не си губи остатъчната гаранция. Например сертифициран автомобил Ауди на 1 година и 2 месеца има още 2 години и 10 месеца гаранция, общо 4 години. Давам Ауди само като пример, така е и при други марки, а при Волво май има нещо различно.
Reply

#8
Volvo Selekt означава, че колата е проверена и наистина дават международна гаранция - за Европа. Мисля, че е към трети застраховател, тоест не директно от Волво.

Когато взимах моето от Германия, точно защото беше Selekt, ми попълниха допълнителна гаранция, дилъра твърдеше, че е международна. Сайт имаха и на български, в момента не помня на кой беше. Когато попитах в МП, приемчикът не знаеше какво става дума в конкретния случай, явно нямат много такива случаи, но стига тези да си изплащат нещата, не би имало проблем. В рамките на годината не ми се наложи да ги ползвам, та и не знам какво се случва от практическа гледна точка. При всички положения бих предпочел Selekt, защото малко или много колата е проверена. Също така такива автомобили се продават само от Волво Дилъри. Това естествено добавя и към цената.

<!-- m --><a class="postlink" href="https://www.volvocars.com/uk/cars/used-cars/warranty-and-mot">https://www.volvocars.com/uk/cars/used- ... ty-and-mot</a><!-- m -->
Reply

#9
Благодаря за обяснението. Но това не обяснява защо ако има останали 2-3 години от първоначалната гаранция дават само една за сертифицираните автомобили. Не би ли трябвало да си ги има тези 2-3 години остатъчна гаранция?
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)