The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
XC60 и три деца отзад?

#1
Здравейте, съвсем скоро ми предстои да стана баща за трети път. Тъй като твърдо вярвам в предимствата на возенето на деца в детски столчета започнах да се оглеждам за коли с такива възможности. Докато XC90 изглежда като кола, която лесно може да побере 3 деца отзад това, което ме притеснява е, че е доста постна от към екстри за бюджета, който съм си определил + сравнително високият разход на гориво. Говорейки за бюджет той е 40 000 - 45 000 лева. Забелязах обаче, че XC60 предлага с приблизително 2л по-пестелив разход и много повече екстри (което не е голяма изненада предвид, че са различен клас автомобили). Та въпросът ми е - има ли други многодетни семейства, които ползват успешно XC60 с 3 детски столчета или това е мисията невъзможна за този модел. За съжаление гугъл дава противоречиви мнения и опита от първа ръка ще ми е особено ценен. Благодаря предварително на всички за отделеното време.

П.п. Децата ще са на 0, 3 и 6 годинки
Reply

#2
Колега, първо добре дошъл и поздравления за третото дете. При мен по-голямата кака от 4-тата си годинка се вози на предната седалка в хубаво столче и при изключен еърбег, а жената е отзад в бойна готовност с малката, която може за 15 км да повърне и три пъти...
Не знам какви екстри търсиш и какво ще ти липсва при 90-ката, но 7 местното XC90 спокойно можеш да го превърнеш в 5-6 местно с махане на средната седалка от втори ред и на третият ред да имаш място или за повече багаж или за тъщата, още повече че след като си готов да дадеш 45 000 лева за "нова" кола едва ли разход от 2л/100км отгоре ще ти наруши семейният бюджет Wink
бай Вълчо си харчи, но като за "малка ГАЗ-ка" не е толкова страшно, а и ти пълни душата на MAX ...до тук толкова - цък >> [Image: 942505.png]
V8 is the Soundtrack of my Life !!!
Reply

#3
Ето ти с екстри https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to...NnPqM5qKgw
Малко са се качили цените.
ex XC90
Reply

#4
Здравейте и благодаря за бързите отговори. Въпреки че 90-ките са подсилени отзад и имат най-безопасния трети ред седалки не възнамерявам никога да сложа децата там. Първо защото багажникът ще ми трябва в целия си обем и второ защото съм предубеден колко наистина са безопасни. Гледам за коли 2012-2014 година и съм изненадан че им липсват особености като keyless, системи за подпомагане тръгването при наклон, City safety, BLIS, Adaptive cruise control, камера за задно/360 камера. Управлението на навигацията чрез дистанционно ми е също леко странно. Та за този бюджет за тези години подобни екстри не намирам при 90ката а ги има при 60цата и затова съм се насочил към тях.

@zorba - тази 90ка е нереално евтина за това което съм гледал. Предлага се от дилър, който я е писал на 200к които са сигурно поне 300. Пича дори е писал шибедаха като панорамен люк така че не разчитам за особена достоверност и коректност от този търговец.
Reply

#5
Като цяло, за 3 деца нямаш кой знае колко варианти.
Ще ти трябва не само широка задна седалка, но и багажник с голям обем. 
Та ако мноооого държиш на джипка взимай XC90, но практичния избор е XC70.
1-во Багажника е много по-практичен. Благодарение на кубичната (а не пирамидалната)  форма побира много повече багаж. Аз лично возя три детски колела, преди това две колела и бебешка количка (несгъната) и пак остава място за 2 сака и няколко чанти.
Макар и дреболия, като качваш и смъкваш тежки чанти в 90-ката ще трябва повечко да се напъваш с повдигамнето. 
2-ро Колкото и да е голям багажника, за лятна почивка ще ти трябва кутия за покрива или стойки за колела за покрива (ако нямаш теглич) . На 90-ката катеренето ще ти е по-голямо, та ще трябва да си носиш и стълбичка, а по-неприятното е, че на повечето подземни паркинги не ще надвишаш ограничението за височина. В стандартен гараж с кутията също няма да влезеш с кутия на покрива. При ХС70 този проблем го няма.
3. Разликата в просвета е минимална (мисля, че беше 2 см). Двигателите на практика са едни и същи. Голяма разлика в цената на поддъжката няма, но взе пак на 70-ката е малко по-евтина.
---
Волво по-принцип имат интегрирани детски седалки, на втория ред, та дори ако твоята няма може да си потърсиш втора употреба. По удобно е и излиза по-евтино от купуването на столчета.
--
Моята е с 3-ти ред седалки в багажника, но за дълъг път не са практични. В ХС70 са обратно на движението и децата си умират от кеф да се возят там, само се карат кой да седне. 

Ако имаш още въпроси, питай!

(04-07-2019, 03:26 PM)extremalen Wrote: Предлага се от дилър, който я е писал на 200к които са сигурно поне 300. Пича дори е писал шибедаха като панорамен люк така че не разчитам за особена достоверност и коректност от този търговец.

Бъди сигурен, че са поне 500 000. 
Аз имам познати в представителството на друга марка, където имат глобална информационна система. Попадал съм на коли, за които в обявите пише 80 000, а в информационната система излиза, че преди 2 години, когато за последно са влизали в сервиз са били на 320 000.
Покупката на кола от БГ е изключкително рисково! Имай предвид, че в БГ идват НАЙ-евтините коли, които на никой друг пазар в Европа не могат да се продадат. Може би само в Молдова отиват по-големи боклуци. Буквално коли които другаде ще отидат за скрап.
Ако ще си купуваш кола в БГ - то само такава, която е купувана нова в БГ или е купена от частно лице в чужбина.
Най-добре за такъв клас кола е дирекно да си купиш от чужбина и то да не е от автокъща със собственик Мюмюн или с фамилия завърваща на -ич.
Поддръжката и най-вече ремонта на Волво е скъпо удоволствие. Повярвай ми.
Reply

#6
Темата е старичка,но само да вмъкна,че аз живея в Германия и съм на същия принцип да стоя далеч от Мюмюн да речем и затова си взех кола от Мюлер  Big Grin ...разбирай от немски автосалон с чисти немци и съм един от малкото НЕ ГОРДИ собственици на хц 70..............................от немеца по голям мошенник няма,но трябва да се поживее на вън за да се разбере истината  Blush
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)