Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Проблем с турбо на xc90
#1
Здравейте имам проблем с турбото. Колата е хс90, 2009г. Изведнъж започна да изключва. В един сервиз за турбо отидох и казаха, че са го раздвижили, но ако пак излезе проблема, ще трябва да смениме ядрото. Предпочетох да си купя рециклирана турбина и да ми я монтират(не в същия сервиз). Направих го, но проблема остана. Дайте съвет в кой сервиз при кого да отида? От София съм!
Цитирай
Thanks given by:
#2
Екстра, дал си чудесно описание на двигателя и модела...
За да не съм голословен - ходи ли да я погледне някой с ВИДА, и какво значи че изключва ?
Цитирай
Thanks given by:
#3
Иди във В+3. Нямам им контактите.


В тоя сервиз за турбокомпресори дет си бил, аз си го представям така: "Момчета не ми включва турбото". При което доволно се потриват ръчички, свалят турбото, раздвижват лопатките на променливата геометрия (не съм запознат с дизеловите двигатели на Волво, но щом са раздвижили нещо, освен да е пром. геометрия, няма кво друго да е), пуснали са те по пързалката, че ако не помогне ще трябва ремонт и от там насетне историята ти сам я разказа. Ако е така както го "пророкувам", си сложи обица на ухото, че диагностицирането на колите се прави от професионалисти. Тва турбо може да "изключва" (каквото и да значи това) по 1000 причини. Вакууми, спукани турбопътища/кулер, авариен режим вследствие датчик/ел. инсталация, пробил/преебан ЕГР.. запушен карализатор и т.н. и т.н. неща които даже и на ум не ни идват, че може да правят проблем.

Успех.
Цитирай
Thanks given by:
#4
Да, съжалявам 2,4 дизел 185к.с. При оригиналната си турбина при ускоряване се появяваше един въздишащ шум, казано ми беше, че турбината разтоварва. Изключва турбото - просто турбината не работи, все едно я няма. Като сложихме другата, рециклираната(отново GARRETT), пак започна същият шум, докато и тя спря да работи въобще. Едното мнение е, че турбината трябва "да се обучава". А на рециклираната да се е повредила геометрията или каквото и да е там, само за някакви си няма и 100км? Общото и при двете турбини преди да откажат е този като въздишащ шум при подаване на газ. На място се появяваше към 3000об. а в движение точно като смени предавките.
Цитирай
Thanks given by:
#5
За този месец второ XC90 ремонтирано след "правилна" диагностика. Освен шума мирише ли в купето на изгорели газове?

Правилното място, където ще ти свършат работа е пр Младен.
Цитирай
Thanks given by:
#6
Да нямаш спукан маркуч или кулер... че така както го описваш, с тоя "въздишащ шум", който се е появил. На празен ход заради липсата на натоварване респективно липсата на изгорели газове, турбото не може да направи налягане. И тоя въздишащ шум който чуваш може да е чак на 3к оборота, щото там някъде успява да вдигне някакво налягане което да се чуе. Че това "разтоварване" за което ти казват, не е онова разтварване което се чува от blow off-a при турбо бензина. Тук нямаш дросел и нужда от "blow off", ала-бала.. а бе при всички положения, дали този който ти казах, дали този който ти каза Тишо, защото тук пада яко гадаене. Аз си мисля за спукан турбо път, Тишо мисля, че подозира, че от някъде изпуска изгорели газове.. и така.

Задължително се върни да кажеш за проблема като го оправите, стана ми доста интересно какъв ще се окаже проблема.
Цитирай
Thanks given by:
#7
Не винаги миришеше! Честно казано, не съм направил връзка между шума и мирис. В задръстванията на София, винаги ми намирисва. 
 След като вече турбото не работи, шума го няма никакъв. Последният майстор му пуска регенерация, за да прочисти филтъра за твърди частици и каза, че издухало доста.
 В+3 ги намирам лесно, а Младен кой е и как да го открия?
Цитирай
Thanks given by:
#8
Сервиза му е във кв. Връбница.
Ще ти пратя номера му на Л.С.
Младен е работил дълго време в МП. Познава Волво много добре. И ще ти свърши работа както трябва.
Моето XC90 беше със същото фучене след почистване на геометрия на турбината с оставяне на ръцете на разглобявалите и сглобявали колата...
Ето чети: http://volvoclub-bg.com/forum/showthread...#pid311585
Цитирай
Thanks given by:
#9
Аз се обърках - кога шуми, кога не шуми... успех, разкажи после какво е станало.
Цитирай
Thanks given by:
#10
Колега, какво стана с колата?
Цитирай
Thanks given by:


Отваряне на:


Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)