The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
3 Комплекта спирачни дискове пак тресе

#1
Здравейте , сменил съм три комплекта предни спирачни дискове , последните са оригинални с надеждата да спре да тресе при натискане на спирачката. Тресенето е силно при 100 тина километра в час . Убеден е че е от криви дискове защото като махна гумата и гледам диска се вижда че има лек луфт когато колата е на 1ва и се върти колелото.  сменям ги през 5 10 хиляди , с надежда да не се изкривят но се кривят . Нито минавам през локви нито ги прегрявам според мен . От 23 години съм  шофирам активно до сега такова чудо не съм видял. Веднъж имах подобен проблем с едно рено но тогава се оказа крива главина  и диска лягаше по главината като се понагрее, но сега съм сменил и двете главини и двете полуоски с такива на SKF.

Помагайте че съм се видял в чудо на чудесата

Волво v70 2001 , 2.4 бензин 140кс. (188 bsr Smile )
Reply

#2
Кормилната рейка колко луфт има?
Дрънчи ли много при преминаване през дупки и павета?
Reply

#3
За сега няма луфтове общо взето нямам тропаници по предницата
Reply

#4
Преди да сложиш новите дискове главината се почиства хубаво от ръжда и др. виж дали отворите за болтовете не са по-големи възможно е диска да се измести и затова да тресе. Болтчето е много кекаво и не задържа диска в първоначалното му място. Другото за което се сещам е че редовно(аз го правя 2 пъти в год.) трябва да се смазват и почистват водачите, най-малко за да се износват равномерно накладките.
ex XC90
Reply

#5
като казваш водачите , полуоските които смених едната има някакъв луфт във шлиците на главината , майстора каза че може да си карам така. Дали е възможно е от това
Reply

#6
Не, водачите на спирачният апарат ако са клеясали само буталото натиска накладката, а от другата страна не се случва почти нищо.
ex XC90
Reply

#7
Рециклирай си полуоските и ще се оправи.
Reply

#8
оказа се от задните дискове , леле колко време се тормозех.
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)