The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Проблем с табло на Volvo V 40 1.9D 2003 г.

#1
В една друга тема споделих за проблема на моето волво с километража и скоростомера, но не получих никакъв отговор, затова пускам нова тема. Проблемът е: периодично спира да отчита скоростомерът, в този момент спират да се въртят и километражите - дневен и общ, а оборотомерът и изобщо всичко останало по таблото работи. Прави го за кратко, в повечето време всичко работи, но напоследък зачести. Правена е диагностика, няма записани никакви грешки. Никога не е светвал и датчик на АБС, който е главният заподозрян в случая, нито е имало проблем със спирачките. Забелязах, че когато спре да отчита, ако "ударя шамар" на таблото, се оправя. Почти съм убеден, че става дума за студена спойка в таблото, но не знам дали някой би се наел да го разглобява и припоява. Въпросите ми са:

- Познавате ли майстор в регионите Пловдив и София, който може да разглоби и припои таблото?

- Ако се смени цялото табло, какво ще се случи? Трябва ли някакво обучение, сложно ли е, могат ли да го правят по сервизите?
Reply

#2
0887 461 800, викат му Пъни, май Първан се казва, работи в София. Припои ми километража на 960-ката. Добре се справи.
TO DARE IS TO DO

Volvo XC90, D5 240 hp, R-Design, Polestar, 04.2017
Volvo 960, 2.9i 204 hp, GLE, AT, 10.1992
Reply

#3
(03-14-2020, 04:30 PM)vis Wrote: В една друга тема споделих за проблема на моето волво с километража и скоростомера, но не получих никакъв отговор, затова пускам нова тема. Проблемът е: периодично спира да отчита скоростомерът, в този момент спират да се въртят и километражите - дневен и общ, а оборотомерът и изобщо всичко останало по таблото работи. Прави го за кратко, в повечето време всичко работи, но напоследък зачести. Правена е диагностика, няма записани никакви грешки. Никога не е светвал и датчик на АБС, който е главният заподозрян в случая, нито е имало проблем със спирачките. Забелязах, че когато спре да отчита, ако "ударя шамар" на таблото, се оправя. Почти съм убеден, че става дума за студена спойка в таблото, но не знам дали някой би се наел да го разглобява и припоява. Въпросите ми са:

- Познавате ли майстор в регионите Пловдив и София, който може да разглоби и припои таблото?

- Ако се смени цялото табло, какво ще се случи? Трябва ли някакво обучение, сложно ли е, могат ли да го правят по сервизите?
Вероятно е хлабава връзна, не вярвам да е студена спойка, но е възможно. Пробвай първо да напръскаш буксите с контактен спрей и да огледай за някакви наранявания по проводниците. Ако все пак не се получи и решиш да сменяш таблото няма да се притеснява, не е наобходимо обучение, само трябва да вземеш същият модел като твоето, защото различните години имат различни конектори. Smile
Веднъж VOLVO, завинаги VOLVO ...
Сега: VOLVO V40 1.9D 115hp 2002г,.
предишна: VOLVO V40 1.9D 115hp 2003г.
предишна: VOLVO 440 Turbo 1989г.
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)