The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Volvo XC90

#1
Здравейте колеги взех си ХС90-ка 2014г. , но ще я прехвърляме чак във вторник, но съм я платил де Big Grin та имам питане, и двата фара има като напукване което е повърхностно в ъглите и го дават като дефект на самите фарове, та има ли как да сменя само стъклата или някой да ги смени ще си платя разбира се, дайте съвет какво да правя няма приблем не се потят но ме дразнят?
Reply

#2
тоеа са твоите хора и ще ги направят като нови - https://carvaleting.bg/

... после им слагаш едно хубаво фолио и ще векуват Wink

Sent from my mobile device using Tapatalk
бай Вълчо си харчи, но като за "малка ГАЗ-ка" не е толкова страшно, а и ти пълни душата на MAX ...до тук толкова - цък >> [Image: 942505.png]
V8 is the Soundtrack of my Life !!!
Reply

#3
Мерси колега за инфото, щом ги препоръчваш и мислиш че ще се справят ще ги пробвам?
Reply

#4
Моите фарове ги правиха тук:
protint.bg
Полират и слагат фолио.
https://youtu.be/ugCRZrFkwR8
Три години по късно фаровете ми са в това състояние.
   

Незнам как ще се справят с пукнатините, при мен нямаше пукнатини. Но не пречи да питаш.
Reply

#5
Да колега ще ги питам и тях, то е много странно повърхностно напукване но седи на повърхността, четох по групите че имали дефект точно тия фарове и така ставало, а дали ще може да се оправи идея нямам! Също съм навид ако продават само фар необорудван да къпя и да прехвърля ксеноните и другите неща, примерно ако ми се върже до 500-600лв няма да имам против, но да дам 4 бона за нови фарове няма да стане:-)
Reply

#6
@iago си прави неговите във валетинг - станаха като нови и е доволен, а аз бих казал че той си е маниак Big Grin

Sent using Tapatalk
бай Вълчо си харчи, но като за "малка ГАЗ-ка" не е толкова страшно, а и ти пълни душата на MAX ...до тук толкова - цък >> [Image: 942505.png]
V8 is the Soundtrack of my Life !!!
Reply

#7
Ми нека видя първо какво точно е напъкването и ще го мислиме дали изобщо ще подлежи на полиране, щот тия фарове имали дефект и се напуквали попринцип!
Reply

#8
(07-30-2020, 07:42 AM)Plamen238089 Wrote: Да колега ще ги питам и тях, то е много странно повърхностно напукване но седи на повърхността, четох по групите че имали дефект точно тия фарове и така ставало, а дали ще може да се оправи идея нямам! Също съм навид ако продават само фар необорудван да къпя и да прехвърля ксеноните и другите неща, примерно ако ми се върже до 500-600лв няма да имам против, но да дам 4 бона за нови фарове няма да стане:-)
Моите един път ги полираха и още тогава човека ми каза, че са доста зле. След 2 години пак почнаха да хващат "паяжина".
Купих възможно най-евтините за модела(рефлектор с крушки Н1) и смених "стъклата" само.
Не е лесно особено ако не си го правил(аз не бях). Но пък можеш да ги дадеш на някой който се занимава с това.
ex XC90
Reply

#9
Да аз затова питах дали мога да купя от някъде само куруба и да си сложа карантията? Само не знам дали има стъгла преди след фейса не ги разбирам и затова питах директно тук?
Reply

#10
Както каза Ивчо, и моите ги правиха в car valeting. Бяха жълти и порядъчно нацепени. Пълно рециклиране вътре, лупа, рефлектори + полиране докато не изчезнат цепнатините + фолио - мисля че 300лв струваше. Супер доволен останах, изглеждаха като чисто нови. Вече една година нямам проблем с тях, дано така си и остане.

Имай предвид, че дори да вземеш някви евтини фарове, за да им ползваш "стъклата", лупата и рефлектора си остава твоите. На твое място бих рециклирал някъде и ако след някоя друга година се появи проблема отново, тогава търси алтернатива. Ако ти се струва скъпо, можеш само да дадеш да ти полират стъклата и да ти лепнат фолио, без да рециклират фара отвътре. Не вярвам да е повече от 130-150лв.
4.4.. there is no replacement for displacement!
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)