The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Сервиз във В.Търново

#1
Photo 
Здравейте на всички ! 

От година съм горд собственик на Volvo V70 P3 2.4D 2008г. Като придобих колата имаше няколко проблема , не работещ говорител в дясната предна врата , не работещ парктроник и светлина за движение на задна както и една повредена ключалка ,а и два разбити тампона на двигателя. Та след първоначалното обслужване си я карам аз почти 10 000 км и тъкмо ми наближи момента за смяна на масло и започнаха да се случват много странни неща. Карам 15-20 минути и колата започва да показва най-различни видове грешки абсолютно несвързани неща едно с друго , ниско ниво на охладителна течност , блокирали спирачки , изключена система за стабилност , спират да работят скоростомер и оборотомер , блокира задна предавка и изгася ли двигателя след това ми изписва активиран имобилайзер и не може да се запали пак. Разбира се аз по български свалям си клемата на акумулатора и след 20 мин. паля и тръгвам ,но след няколко минути движение се случва същото. Част от грешките съм ги снимал и прилагам снимки.

     

   

   

Посъветваха ме да си почистя буксите на CEM и ECU модулите , направих го , сглобих запалих си колата карах 15-20 минути и последва същата история. Накрая си викам аз не съм електричар нито автомеханик по образование / професия , да я закарам в сервиз - там  хората са специалисти , разпитах за сериозен сервиз в гр. В. Търново насочиха ме към ТОП Сервиз (собственици: Тодор Драганов и Пламен Пейнов ). Обаждам се аз по тел. да попитам дали извършват диагностика и ремонт на Volvo отговарят ми дааа , разбира се , докарайте си колата няма проблем ! На 24-ти май отивам аз в 9 сутринта оставям колата си в сервиза записват ми номера и ми казва господин Драганов ,че като има напредък ще ми се обадят , от там на сетне аз чакам 3 дена ни вест ни кост , звъннах аз да попитам уверяват ме ,че по колата се работи , чакам още 2-3 дена никой не се обажда - пак звъня , пак по колата се работи ще ви звъннем - Кога ? - в най-скоро време ! Наложи ми се да пътувам извън града съм седмица , звъня пак тоз път направо ми казва господин Драганов , повече недей ми звъня ти , аз ще ти се обадя и ми затваря телефона ( аз си мисля ... клиент ли съм или бай х*й ?! ) Прибрах се в града отидох на място да си взема лична вещ от колата , а тя паркирана вън на слънце на паркинга и като бутвам да отворя вратата ЗАЛЕПНАЛА ( много усърдно са работили явно ! ) Леко се афектирах , влизам аз в сервиза отивам в офиса и задавам въпрос какво вие свършихте от 24-ти май до сега през тия 2 седмици ? Там господин Пейнов се надига иззад тезгяха и ми обяснява с нагъл тон как колата ми била с повреда в ECU и това нещо никъде го нямало и ремонт от този вид се правел месеци и как понеже съм влязъл остро ако искам да си взема колата веднага ми я давал ! Отговор на моя въпрос не получих ,а имено какво са правили по колата в туй време през което тя седи там , взех си аз колата и толкова по темата.  
В заключение колеги според вас нормално ли е да седи кола 2 седмици в сервиз без никой да ви потърси от там с информация ? Нормално ли е да седи кат цяло 2 седмици в сервиз за ремонт по ел. система и електроника ? Нормално ли е такова отношение към клиент пък бил той и невеж като мен ?

Поздрави 
Марин Ангелов
Reply

#2
Здрасти колега, не е нормално всичко това.За съжаление повечето сервизи ти вземат колата, но в същото време вземат и други...и други...и други коли!Незнам защо, сигурно да те вържат като клиент?Или започват твоята кола, идва друга-почват и нея...И така!
Reply

#3
Да завърша темата с една добра новина , колата е ремонтирана в къщи , в гаража ми от зет ми ел. инжинер. Разбра кво ѝ е за 20 минути и за 2 часа я поправи , прекъснато кабелче , да ми е честито ! Big Grin
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)