The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Volvo S40 1.6d - казанче за DPF

#1
Здравейте, колеги!
Аз от скоро съм нов във форума с моето Volvo S40 1.6d 2009г. Много яка количка, както и изненадващо хубаво и пъргаво за конете си двигателче. Вози меко като облаче и е като спортист в завоите. Обаче наскоро забелязахме всяка сутрин, като я изкарвам от гаража отзад под багажника е понакапвало малко масло. Бях сигурен, че е нещо свързано с дпф-а и така и се оказа, като я заведохме да я вдигнат. Оказва се, че казанчето, което съдържало добавки за дпф-а е било леко пукнато и му е дошло времето и трябва да се смени, но цената за ново казанче... 2000 лв. За 4-6 стени метал + помпичка. Айде хубаво, помпичката може да допринася за цената, но чак толкова. 
Затова питам, ако някой от вас е имал същия проблем с това, моля да сподели как се е справил с него. Аз съм от Лом и я занесохме в сервиза в Монтана City Kit и те казаха, че може да пробват да го затапят. Като цяло сме доволни от хората, бая са ни оправяли на нашите V40-ката, но с дпф-ите е чувствителна работа и искам да ви попитам за всеки случай, че да можем да вземем правилното решение какво да правим.
Reply

#2
Не е добре да се елиминира казанчето с адитив. Без него няма да може да регенерира ДПФ-а и ще се наложи след време да го премахнеш и него. Може да намериш втора употреба, лошото е, че и то ще е в подобно състояние и не се знае колко ще изкара. Иначе в  Ибей се появяват оферти по 200-300 $.
Reply

#3
(08-04-2022, 06:44 AM)galingrudev Wrote: Не е добре да се елиминира казанчето с адитив. Без него няма да може да регенерира ДПФ-а и ще се наложи след време да го премахнеш и него. Може да намериш втора употреба, лошото е, че и то ще е в подобно състояние и не се знае колко ще изкара. Иначе в  Ибей се появяват оферти по 200-300 $.

Много благодаря за отговора! А може ли да кажете какво трябва да напиша в ebay, че да излезе частта? Английският ми е добре, но с тази терминология не съм много запознат хр
Reply

#4
Не може ли да се ремонтира(завари, запои, залепи)?
ex XC90
Reply

#5
(08-04-2022, 01:21 PM)SilverLining187 Wrote: Много благодаря за отговора! А може ли да кажете какво трябва да напиша в ebay, че да излезе частта? Английският ми е добре, но с тази терминология не съм много запознат хр

Volvo additive tank.
Цената на новите е 500-600 евро.
Но има обяви за възстановени и подсилени на половин цена, като тази обява:
https://www.ebay.com/itm/115484379123?ha...SwX2xezoih
Даже човека предлага изкупуване на повредения за 50 евро.
P.S. Сега погледнах, че и в МотоПфое цената е 1100 лв.
Reply

#6
Малко да възобновя темата, проблемът е решен! :'D
Казанчето е сменено с подсилено такова втора употреба и засега всичко е наред с него.
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)