The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Мнение за обява XC70

#1
Здравейте, 
изключително незапознат съм със света на Волво Smile имам идея да купя втора кола за разходки из планини, пикници, палатки и тн, т.е. трябва да е с по-голям клиренс. Тъй като разполагам със сравнително нова кола, тази ще е на 15+ години (не ми се инвестират големи суми за втора кола). Не искам SUV, та опциите са няколко - Outback, XC70 или Allroad. Кола от автокъща не гледам, поради ред причини, които всички знаете. 
Фен съм на Субару, притежавах до скоро WRX, за съжаление за момента няма интересни обяви.
Ауди отпада от сметките - по-старите версии са с доста калпавия V6 TDI, по-новите страдат от какво ли не.
Попаднах на обява за XC70, купувано ново от Мото Пфое и се продава от 1ви собственик
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?ac...1403789524
Пробегът ми се струва много голям, но кола 15+ с по-малък такъв е мираж да се намери Smile Говорих с човека, каза, че основно е карана по магистрала (член на семейството бил от Созопол и основният пробег уж е направен до там). Също така каза, че преди известно време автомата е ремонтиран. 
Основният ми въпрос е - има ли смисъл да инвестирам време в оглед? Ясно е, че преди покупка ще се заведе на преглед в някой от "белите" Волво сервизи.
Благодаря предварително на отзовалите се
Reply

#2
Пробега за дизелов автомобил въобще не е голям(притежавам бензинов на 5 г. и на 160К). Рисковете при покупка на 15+ годишна кола никак не са малко, но когато е от първи собственик и има някаква сервизна история си заслужава поне огледа.
ex XC90
Reply

#3
(02-11-2023, 10:21 AM)zorba Wrote: Пробега за дизелов автомобил въобще не е голям(притежавам бензинов на 5 г. и на 160К). Рисковете при покупка на 15+ годишна кола никак не са малко, но когато е от първи собственик и има някаква сервизна история си заслужава поне огледа.

Благодаря за отговора, прав сте за пробега, че не е огромен, 99% от колите нов внос са поне на толкова. Но все пак дюзите и турбото при какъв пробег биха имали нужда от рециклиране? Специално дизелото гориво в БГ не е с най-високо качество, та на дюзите за 300к км вероятно им остава не много живот. Подлежат ли на ремонт и каква е приблизителната цена?
За турбото е ясно, там разходите при всички марки са подобни
Reply

#4
Това е 20+.  Smile

АКо оставим километрите настрана и се загледаме само в годините, според мен може да очакваш всичко да се чупи доволно често.  Rolleyes

Това е с халдекс 2 и 5 степенен автоматик, и ако ще го тормозиш много по баирите е добре, ако не е монтиран да се монтира допълнителен охладител на маслото на скоростната кутия.
Reply

#5
Разбери дали е обслужван редовно автомата и ако е така то може да изкара поне още 100k без проблем. Имам приятел със XC90 163 което е на 450k и все още движи с минимални проблеми...
бай Вълчо си харчи, но като за "малка ГАЗ-ка" не е толкова страшно, а и ти пълни душата на MAX ...до тук толкова - цък >> [Image: 942505.png]
V8 is the Soundtrack of my Life !!!
Reply

#6
Благодаря ви за отговорите, по-скоро ще пропусна този екземпляр. Продължавам с търсенето, но лошото е, че предлагането в момента е много ограничено, а цените са доста височки. 
Ако не изскочи нещо интересно, ще поотложа с известно време покупката на високо комбиSmile
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)