The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Съвет за покупка на V60, 2019 година, дизел в Германия!

#1
Здравейте група!

Накратко за моето питане. Живеем в Германия и си търсим семеен автомобил.Спрял съм се на Волво V60(или  XC 60), също така гледам и Мазда CX 5. Да знам, че не са един и същи клас, но Волвото ме дърпа повече. Та въпроса ми дизел или бензин. Как се представят моторите на Волво тук? Колата ще е след 2018 година, до 100 000 км., автоматик. Стила ми на кaране ще включва основно къси, не ежедневни отсечки и лятото един път на почивка до България. За Маздата вече знам, че е по добре бензина, защото дизела създавал много ядове с DPF. Ще съм ви благодарен ако споделите мнения!
Reply

#2
Като човек карал ХС90 и минал на СХ5 мога да кажа че разлика има(освен 10-те години при мен), но маздата 2,5 бензин от посочената година си е доста добър избор. Бензиновото волво от тези години си е доста повече като цена.
Относно поддръжката мога да кажа че 3,2 дв. на волвото и 2,5 на маздата е идентична, почти. И двата са с верига, имат - волвото 1, а маздата 2 ремъка, само маслото при волвото е с 3 л. повече.
ex XC90
Reply

#3
(06-22-2023, 03:01 PM)zorba Wrote: Като човек карал ХС90 и минал на СХ5 мога да кажа че разлика има(освен 10-те години при мен), но маздата 2,5 бензин от посочената година си е доста добър избор. Бензиновото волво от тези години си е доста повече като цена.
Относно поддръжката мога да кажа че 3,2 дв. на волвото и 2,5 на маздата е идентична, почти. И двата са с верига, имат - волвото 1, а маздата 2 ремъка, само маслото при волвото е с 3 л. повече.

Да, цената на волво XC60 е с около 3,4 хиляди евро повече. А й сравнено като оборудване, маздата е със всичко възможно докато при волво ще липсват някои неща. По скоро притеснението ми е ако се спра на дизелово волво, дали създава същите ядове с ДПФ както при маздата,имайки предвид стила ми на каране..
Reply

#4
... А мнението Ви за бензиновите двигатели?
Фен съм на дизела, но със сегашните модерни мотори и филтри, незнам дали си струва риска.
А също и профила ми на каране, основно къси отсечки и то не всеки ден, май по добрата опция е бензина.
Reply

#5
Бензините на VOLVO от последното поколение VEA са по надеждни от дизелите... търси Т5 и няма да съжаляваш
бай Вълчо си харчи, но като за "малка ГАЗ-ка" не е толкова страшно, а и ти пълни душата на MAX ...до тук толкова - цък >> [Image: 942505.png]
V8 is the Soundtrack of my Life !!!
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)