The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Най-накрая с XC70

#1
Здравейте, 

след над година търсене (смея) да се похваля, че вече и аз съм горд-собственик на XC70. 
Годината е 2002. 
Двигателят 2.4Т / 200кс 
Бензин / Газ
Автоматик
Според предния собственик Ocean Race (поради наличие на лепенки отвън, стелки и сини шефове), но това дали е така или не за мен е по-скоро ирелевантно Smile 

Колицата изглежда в добро състояние, затова я и взех, макар, че имам друга (която пък ще продавам) (Nissan X-trail T30 / 2005 / 2.0 / 140кс, автоматик). 

Липсва ми шибидах, а на жената да се чувства по-високо вътре в купето като в Нисана (но няма как всички да са щастливи) Smile 


Тъй като колата не е нова, има забележки. Някои не успях да видя при покупката, други видях - каквото такова. 

Ще съм благодарен на всякаква помощ - ако мога да си го оправям сам, ако не мога - където е най-разумно да отида Smile 

Също така ако има някакви редовни събития в София (докато карах преди Ситроен бях редовен посетител) - бих се радвал да присъствам Wink 

Поздрави и лек ден,
Влади

Ето и нещата за оправяне, които съм намерил в рамките на около 300-400км ползване: 

1. Задна пръскалка - като гледам и Волвото на баща ми - е дюзичката най-отзад

2. Лампичка в багажника - изгоряла

3. Ремонт табло (собственикът твърдеше, че само часовникът непрестанно се върти, но за съжаление и дисплеят вляво с грешките изчезва и съм си за нови спойки или направо работещо табло) ... 
3.1. На Волвото на баща ми при пускане на Cruise изписва Cruise-On. На тази бройка (явно по-стара) пише само Cruise. Ако така и така го сменям таблото ще стане ли такова, на което да пише Cruise-On :? 

4. RTI дисплей -> по принцип го има, но в багажника няма ДВД модул (поникнали са му крака). Фабричната навигация няма да ползвам, но искам да го накарам да излиза за да мога да му сложа друга навигация/телефон с андроид - нещо в този дух. Проверих бушоните и не открих изгорял ...  

5. По-големи огледала. Учуих се, но страничните огледала много приличат на класическите на V70 (малки такива). От какъв модел да търся по-големи, даже в официалното ръководство на снимките е с по-големи огледала... Слагат по-големи на по-новите години / от XC90? Имам подгрев и прибиране по принцип ако има значение ... 
6. Махане на телефон в подлакътника (едно такова гадно с жица) -> ако има чалъм де - иначе с хубав напън ще го изкореня Big Grin 

7. Амортисьорчета решетка към багажника (за смяна - масово явление). 

8. Ревизия казанче за пръскачки (според мен губи течност от определено ниво нагоре, но не е изцяло) - съдя по локвата под казанчето след като го напълних до горе Big Grin 

9. Притрепване фарове (снощи ми се случи след като смених дълги/къси няколко пъти). Прибрах си се с фарове, но някак ми се стори притеснително. 

10. Някакво скърцане при завиване на дясно и подаване на газ. При завиване на ляво или само напред го няма ... човекът твърди, че ремъци и ролки са сменяни преди около 20К, възможно ли е да са пак за смяна :? 

11. Смяна на кожата на скоростния лост (намерих доста указания как се прави), препоръки откъде най-изгодно да се снабдя с кожух? Предполагам от ръчни скорости няма да пасне - в Алито намерих таква по 3-4-5 дойлера. 

12. Централното ахроматично огледало не му свети нищо като работи (само seatbelt известието) - как да разбера работи ли ? 

Сега като написах списъка - не са малко нещата, ама пък дай боже това да е Smile 
Ще се отчитам какво и как съм оправил. 

Лек ден Smile
Reply

#2
С това 21 годишно чудо ще се видиш в чудеса. Smile Прекрасен автомобил е бил някога, но вече е прекалено дърт.

Подред на номерата:
1. Може и помпата да е изгоряла.
2. Това ще ти е най лесния ремонт. Smile
3. Ремонтира се, но трябва да се оправят всички проблеми по платката иначе - отново същия резултат. Освен спойките по процесора трябва хубаво да се огледа платката с микроскоп за прекъснати проходни отвори и пътечки.
4. Това и да го имаш си е паметник. Карти няма. Монитора за нищо не става с тази резолюция от 400х200(нещо такова беше)... Дисплея се управлява от модула за навигацията. През един странен one wire протокол. Навремето го бях разглеждал, ако още пазя това което съм документирал тогава, и ти се занимава ще ти го пратя.
5. Виж от XC90, но ако крепежите са други - няма как да стане.
6. Защо? Какво ще забучиш там, като махнеш слушалката?
7. Има ги навсякъде. Около 20лв бройката. Смени ги защото много боли глава, като те захлупи докато ровиш в багажника. Капака е тежък.
8. Сваляш броня и т.н.
9. Какви са фаровете? Ако са фабричен ксенон и крушките доближават възрастта на колата, е напълно нормално да светят така.
10. Вероятно някой тампон на мотора е за смяна.
11. Да там или e-bay.
12. Това му е всичкото светене. Друго там не свети. Дали се затъмнява се тества по следния начин - От предната страна на огледалото има датчик за светлина. От задната също. Затъмняваш предния датчик с нещо може и с ръка и светиш на задния с фенерче. Огледалото трябва да потъмнее.
Reply

#3
(08-21-2023, 01:23 PM)Tisho Wrote: С това 21 годишно чудо ще се видиш в чудеса. Smile Прекрасен автомобил е бил някога, но вече е прекалено дърт.

Подред на номерата:
1.  Може и помпата да е изгоряла.
2.  Това ще ти е най лесния ремонт.  Smile
3.  Ремонтира се, но трябва да се оправят всички проблеми по платката иначе  - отново същия резултат.  Освен спойките по процесора трябва хубаво да се огледа платката с микроскоп за прекъснати проходни отвори и пътечки.
4.  Това и да го имаш си е паметник. Карти няма. Монитора за нищо не става с тази резолюция от 400х200(нещо такова беше)... Дисплея се управлява от модула за навигацията. През един странен one wire протокол. Навремето го бях разглеждал, ако още пазя това което съм документирал тогава, и ти се занимава ще ти го пратя.
5.  Виж от XC90, но ако крепежите са други - няма как да стане.
6.  Защо? Какво ще забучиш там, като махнеш слушалката?
7.  Има ги навсякъде. Около 20лв бройката. Смени ги защото много боли глава, като те захлупи докато ровиш в багажника. Капака е тежък.
8. Сваляш броня и т.н.
9. Какви са фаровете? Ако са фабричен ксенон и крушките доближават възрастта на колата, е напълно нормално да светят така.
10.  Вероятно някой тампон на мотора е за смяна.
11. Да там или e-bay.
12.  Това му е всичкото светене. Друго там не свети.  Дали се затъмнява се тества по следния начин - От предната страна на огледалото има датчик за светлина. От задната също. Затъмняваш предния датчик с нещо може и с ръка и светиш на задния с фенерче. Огледалото трябва да потъмнее.
Супер информация. Благодаря. 

Е, надявам се да не е толкова зле въпреки годините.... С нормална и навременна поддръжка.... 

Иначе се сетих за още 2 точки... 

13. Втори ключ ако искам - сложно ли е обучението? Става ли с китайските ключове? 
14. Климатикът като цяло работи супер. Освен когато реши да спре... Особено в задръстване обича да го прави. Малко е симптом на презреден климатик, но имам усещането, че няма да е токова просто ?

Относно т. 1.пръска отзад, но стига само в основата на чистачката...все едно пръска в чинийка и така към стъклото....
Reply

#4
Относно Rti дисплея, гледах, че изкарват копче долу и с него го пускат. Като подават ток където е нужно (без модула отзад...). Ще си поиграя, но едно по едмо

Също така за страничните огледала... Няма ли да паснат от следващата година (същото поколение)?
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)