The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
стъпков мотор

#1
здравейте!

отскоро карам волво и попаднах на сайта от необходимост.

имах малък проблем с газовата уредба, който оправиха.Газаджията обаче ми каза, че не ми работи стъпковия мотор /за обороти на празен ход/.Наистина и на газ и бензин оборотите са около 1000.По-точно стъпковия мотор не получавал информация !?
моля за съвет относно сервиз, резервни части и т.н.

Става въпрос за 460, 2000 кубика, 96г.
Reply

#2
novac Wrote:Наистина и на газ и бензин оборотите са около 1000.По-точно стъпковия мотор не получавал информация !?

Зфравей,значи 1во ако само проблема е в това че оборотите са ти около 1000(Повече или По-малко)не е фатален.Но виж ако неработи стабилно,като подадеш газ и отпуснеш педала ако се задавя,затриса прекаленно много двигателя-вече си е проблем.Стъпков мотор мисля че е към 50лв.(Малко наизус говоря).
2ро ако не получава информация значи търси там проблема - скъсан проводник,не добър контакт и тн.Махни клемата към стъпковия мотор докато работи колата(независимо дали на газ или на бензин)Ако работата и остане същата,а не се промени към отрицателно,Определенно не ти работи моторчето.Но как точно се разбира от кабели или дали е самото то не мога да ти кажа.Успех ако има нещо питай.
Orion - High Performance Car Audio
Reply

#3
Аз съм купувал такава джага (вакумрегулатор май го водеха също), начи 50 лева втора ръка от Рено и казват 300-400 лева ново.
Reply

#4
Това се води IAC valve(Idle air control valve) или клапан за въздуха на празен ход.Ако говорим за едно и също нещо,се захранва от куплунг с два кабела.Пробва се така:Откачаш куплунга,с мултицет или с омметър мериш съпротивлението между двете крачета на самият клапан-трябва да е около 8 ома.Ако е така и не се променя работата на мотора като го откачиш,значи има проблем по токовете.Успех.
Ако не можеш да го поправиш-не го чупи повече.

[Image: line.gif]
Reply

#5
[Image: 0280140501.jpg]

За това ли говорим (щото аз за него). Моя е с три извода.
Reply

#6
Да това е клапана.За 460 2.0 96г. би трябвало да е с два извода,но ако е с три се пробва между 1 и 2.Написани са или вътре в самия куплунг или отвън до него.Или този.
[Image: IAC.jpg]
Ако не можеш да го поправиш-не го чупи повече.

[Image: line.gif]
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)