The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Търся адвокат да обжалване на КАТ постановление

#1
:evil: Ако някой се е борил или познава такъв ще съм благодарен да получа координати!
Volvo 440, 1.8 I, 90HP 1994
Reply

#2
какво си сгафил и какво е наказанието?
We like it hard, we like it fast
We got the biggest amps, man they blast
True metal people wanna rock not pose
Wearin' jeans and leather, not cracker jack clothes
Reply

#3
спирам на края на спирката на Спартак, за да се качи жена ми, в тоя момент се залепя един рейс 102 на задната ми броня и пред да е отворил вратите почва да бибитка. Идва жена ми, обаче идват и куките, викнал ги малоумния шофьор на рейса. Писали са, че съм ПАРКИРАЛ на спирка, при условие, че двигателя ми работеше и видяха жена ми как се качва. Всичко това се развива в рамките на 2 мин, явно куките са били суперблизо. Това е в общи линии.
Volvo 440, 1.8 I, 90HP 1994
Reply

#4
а кой член си нарушил?
какво ти пишеш в акта?
а по кой те наказват?

Чл. 69. На спирка на превозните средства от редовните линии за обществен превоз на пътници други пътни превозни средства могат да спират за слизане или качване на пътници само ако не пречат на превозните средства, за които е предназначена спирката. Престоят на таксиметрови автомобили с цел очакване на пътници е забранен.

в жалбата винаги можеш да кажеш, че току що си тръгвал, за да дадеш път на рейса когато те са дошли и са ти попречили примерно

ако са те наказали по Чл. 180. (1) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г.) Наказва се с глоба от 20 до 150 лв. водач, който:
3. (нова - ДВ, бр. 43 от 2002 г.) наруши правилата за движение по обособено платно за движение на релсово пътно превозно средство, правилата за преминаване през железопътен прелез или паркира на спирките на превозните средства от редовните линии за обществен превоз на пътници

пиши смело жалба, че не е вярно, защото ако си паркирал значи те е нямало а щом си подписал акт, значи си бил там, което вече не е паркиране а престои, но тъй като ти си имал намерение да се изнесеш преди рейса, вече не е престой Smile

винаги наблягай на момента, че си си тръгвал, за да освободиш път на рейса
We like it hard, we like it fast
We got the biggest amps, man they blast
True metal people wanna rock not pose
Wearin' jeans and leather, not cracker jack clothes
Reply

#5
Това пише в самия акт:
(2) Освен в посочените в ал. 1 случаи паркирането е забранено:
3. на спирките на превозните средства от редовните линии за обществен превоз на пътници;

И ме наказват по
(4) (Нова - ДВ, бр. 85 от 2004 г.) Наказва се с глоба 40 лв. водач,който:

8. неправилно престоява или паркира в зоната на пешеходна пътека,спирка за обществен превоз на пътници или кръстовище;

Сега като се замисля нарушението е, че съм паркирал, което не е така със сигурност, защото съм бил в колата...
Volvo 440, 1.8 I, 90HP 1994
Reply

#6
Малко инфо от закона:
чл.93
(1) Пътното превозно средство е в престой, когато е спряно за огараничено време , необходимо за качване и слизане на пътници или за извършване на товаро-разтоварни работи в присъствието на водача.

(2) Паркирано е пътно превозно средство, спряно извън обстоятелствата, който го характеризират като престояващо, както и извн обстоятелствата, свързни с необходимостта да спре, за да избегне конфликт с друг участник в движението или сблъскване с някакво препядствие, или в подчинение на правилата за движение.

Та значи дори и да си в колата ако не слиза и се качва някой или не разтоварваш нещо се водиш паркирал което веднага го връзват с член 98 ал.2 т.3 " Забранява се паркирането на спирките на превозни средства от редовните линии за обществен превоз на пътници"
Ако обжалваш ще трябва да доказваш, че не си бил паркирал а само престояващ по смисъла на члена по горе .Свидетели ще е добре да има :wink:
Reply

#7
Основното е да се докаже, че не съм пречил, то тва е проблема...трудно се доказва, иначе това че съм бил спрял за престой и куките не знам как ще го отрекат. Въпреки, че винаги могат да кажат, че не помнят да са видели жена ми да се качва (кой знае кога ще се греда делото). За това ми трябва адвокат да напише жалбата професонално и да можем да ги осъдим тия нещастници.
Volvo 440, 1.8 I, 90HP 1994
Reply

#8
ves_o Wrote:Основното е да се докаже, че не съм пречил, то тва е проблема...трудно се доказва, иначе това че съм бил спрял за престой и куките не знам как ще го отрекат. Въпреки, че винаги могат да кажат, че не помнят да са видели жена ми да се качва (кой знае кога ще се греда делото). За това ми трябва адвокат да напише жалбата професонално и да можем да ги осъдим тия нещастници.
Лошо е, че нямаш свидетели (не броя жена ти, защото ти е роднина по права линия - има такова положение в закона).
Като вземеш в предвид и колко пари, време и нерви ще хвърлиш...
По-добре ги черпи тия 40 лв и да са живи и здрави.
Reply

#9
Лошото е че в закона няма изключение на някоя забрана "ако не пречиш" , просто ако е забранено примерно в случая да паркираш на спирка си е забранено без изключения :wink: Можеш да търсиш момента, че си бил мааалко извън спирката например, или че си спрял и веднага се е качила жена ти. Всичко опира до доказване в случая свидетели, и то някой друг не жена ти. :wink: Ама си е направо невъзможно да намериш някой, който е бил там по това време, че и да дойде на делото Smile А те -полицията например могат да намерят който е бил шофьора на автобуса в този ден ,да дойде и да потвърди версията им.
Reply

#10
Жена ми всъщност е "жена ми" :lol: В смисъл че е приятелката ми, демек не сме никви роднини, другото което може да се направи е да се викнат некви свидетели нали така :wink: Не е задължително да са били там...
Volvo 440, 1.8 I, 90HP 1994
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)