The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Технически предложения за подобряване на Форума

#11
raceteam Wrote:Хайде и аз да се включа с едно предложение за раздел Купува/Продава.
Както всички сте забелязали има прекалено много теми там които примерно едно 60-70% не са активни и модераторите не могат да се справят, тъй като една тема ако не е приключена (т.е. собственика да каже, че е за ключ или за триене) модераторите няма как да я затворят). Та да мина към идеята която е взаимствана от един друг форум:
Ако дадената тема не е активна (примерно месец или два) да се изтрива автоматично. Т.е. каква и да е активност ако има по темата (избутване, коментар и т.н.) да не се изтрива.
Така раздел Купува/Продава сам ще се самопочиства и човек като търси нещо ще намира само активни теми.
Отделно има проблем с избутването....не всеки път е възможно.
Поздрави!
Зарко
Зарко,
идеята ти не е лоша, но аз бих допълнил и:

1. Предложение - избутване на темите да става на 30 дни, няма смисъл през 24 часа 4-5 активни потребители да се състезават чия тема да е по-напред.

2. Предложение - да се преместват теми, по които няма активност повече от 90 дни в раздел "Изтрити теми" и ако евентуално собственикът на темата желая отново да я актуализира, да напише ЛС до Модератор, който да я върне обратно в раздела.

3. Предложение - всички теми в раздел "Купува/Продава" да се активират от Модератор, за да си спестяваме работата по изчистване на детайлите - ясно заглавие, телефон за връзка, модел автомобил, снимка и т.н. Който не е пуснал правилно темата - да му се изпраща ЛС, за да си я оправи. В много форума не си играят на бавачки да сменят памперси, а директно не се одобрява темата и се уведомява собственикът й за причината.

4. Предложение - да се отвори раздел "Други", в който да се поместват теми за различни неща от части - детски седалки, колички, навигации, DVD мониторти и т.н. Тук сигурно ще кажете "ще се превърнем в битак", но не смятам, че не можем да станем по-гъркави и да отворим възможност на колегите да си продават свободно.

5. Предложение - да се отвори раздел "Платени обяви" и "Търговци". В едните да има възможност потребителят да си плати, за да продава, а в другите (дали с/у заплащане или специални условия за ВКБ) търговците да си публикуват обяви на сервизи, магазини и др.

6. Предложение - 100% покрепям предложението на Тишо за рейтинг на мнения, като потребител, който получи 3 или 5 отрицателни мнения (с обяснение за поставянето им) да получава автоматична почивка за 24 часа, примерно. Нека да дадем свобода и възможност на всички да наказват хора, които се заяждат, обиждат и т.н. Пак в много форуми го има това като практика.

7. Предложение - потребител, който не е бил активен повече от 365 дни (1 година), т.е. не е влизал, да му се замразява или изтрива акаунта. Има хора, които редовно влизат, но не пишат - ОК, за тях това няма да важи, все пак не е задължително да се пише нон-стоп. Визирам онзи, който е искал да си купи кола, направил е регистрация, пуснал е поредната тема от типа "Волво V40 и Октавия" и повече не е влязъл, защото си е купил Опел Астра, примерно.

8. Предложение - раздел "Купува/Продава", както и техническите, да са видими само за регистрирани потребители.

9. Предложение - ако все пак т.9 не се приеме, поне да не са видими снимки и прикачени файлове за нерегистрирани потребители.

Имах и други, но за момента ще спра, за да не ме обявите за идиот - човек, който дава само идеи :mrgreen:
BG VOLVO Member #00409
Reply

#12
До тук съм ЗА със всичките предложения. И ако може да се включа с още едно, което мисля, че е уместно:
Да се създаде една тема, в която могат да постват само модове - относно наложени наказания на съфорумци, ведно със причините довели до това.
Така и ние от демоса ще сме наясно кой, кога и как е "сгазил модераторския лук" :mrgreen:
The Easy Driver
MOSKVICH 426 combi - 1968 - ex
SEAT TOLEDO/1.6 m.i - 1993 - ex
VOLVO S40/1.8 i - 1996 - ex
VOLVO V70 D5 - 2003 - ex
VOLVO S80 V8 - 2006 - now
Reply

#13
И с двамата колеги съм напълно съгласен и ми харесват идеите, единствено, че темите в раздел Купува/Продава според мен трябва да могат да се избутват 1 път в седмицата, защото месец си е доста време. Wink
Volvo V40 1997г. 2.0 - EX
Volvo 850 1994г. 2.0 - EX
Honda Accord 2004г. 2.2 i-CTDI - EX
VW Touareg 2005г. 2.5 TDI - EX
Opel Astra 1994г. 1.6 - EX
Nissan Almera N16 2004г. 1.5 QG15, - Now
VW Passat 2006г. 2.0 TDI - Now
Ford Mondeo 2004г. 2.0 - Now
Reply

#14
Предлагам при регистрация всеки нов потребител задължително да попълва полето "Местоположение" . Така ще се спестят въпроси от типа "Откъде си колега ? " и "Къде се намира това което продаваш? " ...
Volvo S70 2.5 TDI 1998 D5252T
[Image: 581732.png]
Reply

#15
Mihov Wrote:Предлагам при регистрация всеки нов потребител задължително да попълва полето "Местоположение" . Така ще се спестят въпроси от типа "Откъде си колега ? " и "Къде се намира това което продаваш? " ...

Предложението ти е добро Коко,но на този етап е неосъществимо. В тази форма на сайта няма как да се въведат такива задължителни полета.
Иначе подкрепям идеята Smile

bell Wrote:Така и ние от демоса ще сме наясно кой, кога и как е "сгазил модераторския лук" :mrgreen:

Това е леко извратено Белчев, но може и да възбуди сетивата ни Tongue :mrgreen: Big Grin
Тежко, брате, се живее
между глупци неразбрани,
душата ми в огън тлее,
сърцето ми в люти рани.
Reply

#16
Междудругото - много хубави и полезни идеи се повдигнаха, но заради платформата на сайта са неосъществими ... какво правим тогава?
Даваме предложения, гласуваме си ги и после - глас в пустинята :?
BG VOLVO Member #00409
Reply

#17
Dodo 155 Wrote:Междудругото - много хубави и полезни идеи се повдигнаха, но заради платформата на сайта са неосъществими ... какво правим тогава?

Idea - Волво клуб България си прави форум на платформа която му харесва за да си реализира идейте, а този остава на обикновените "помияри" -като мен - да си пишат и "джафкат" свободно.

(Само идея)
Във форума всеки носи радост. Един на влизане, друг на излизане...

Човек и общество...
Reply

#18
yogi479 Wrote:
Dodo 155 Wrote:Междудругото - много хубави и полезни идеи се повдигнаха, но заради платформата на сайта са неосъществими ... какво правим тогава?

Idea - Волво клуб България си прави форум на платформа която му харесва за да си реализира идейте, а този остава на обикновените "помияри" -като мен - да си пишат и "джафкат" свободно.

(Само идея)

Чудесна идея !Как се сетихте само ,сега след толкова години .
Моля ви yogi479 ,потърсете си друг форум за да се "джафкате" свободно
(мисля че време за предупреждение към вас -само идея )
Полезно четиво което може да направи престоя ви във форума по-приятен
                             Десетте “Божии” Заповеди
Reply

#19
yogi479 Wrote:Idea - Волво клуб България си прави форум на платформа която му харесва за да си реализира идейте, а този остава на обикновените "помияри" -като мен - да си пишат и "джафкат" свободно.

(Само идея)
:?: :!: :?:
Два дни няма да издържите без да оцапате тема :!: :!: :!:
Какво общо има с предложенията това умишлено и явно заяждане :?: :?: :?:
BG VOLVO Member #00409
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)