The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Превключване на скоростите

#1
Здравейте,
Имам много странен проблем със скоростите, който се проявява само сутрин, когато колата още не е загряла. Докато е студена сравнително трудно превключвам на втора или първа. След като загрее, вече всичко е на 6 - скоростите влизат леко, но докато е студена е голям зор. Колата е В40.
Чудя се дали проблема не е в маслото на скоростната кутия. От какво може да е според вас ?
Reply

#2
Колега сега се си говорихме с едно приятелче, което разбира доста, и ми каза, че на 80% е сигурен, че трябва да смениш маслото на скоростите с пълна синтетика и ще се оправи. Успех и пиши какво е станало.
Reply

#3
Мерси ! Ще звънна сега на майстора да уговоря час.
А какво масло според вас е добре да сложа - марка и т.н. ?
Reply

#4
Погледни и тук http://www.volvoclub-bg.com/forum/viewto...E&start=75
V50 D4204T
[Image: ab286978.gif]
Reply

#5
вчера сутринта на заскреженото стана и при мен така - първа трудно влезе ... на втора даже и не можа, та направо на трета. После като се затопли маслото нямаше проблеми Big Grin
Reply

#6
При мен, когато купих колата беше трудно превключването на задна скорост.И сега пак ми прави неприятни номера, но две седмици след покупката смених трансмисионното масло и нещата се изгладиха.
Правилно казване колеги, че първата стъпка е да се смени маслото.Ако няма подобрение- при майстори вече.............
Кара/ше/ Волво С 40 2,0 бензин
1997г. 140 к.с.С уважение към съфорумниците.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.forum-lines.ru/rez/ab189818.gif">http://www.forum-lines.ru/rez/ab189818.gif</a><!-- m -->
Now AUDI A6 4F 2.4 2004г. 177 к.с.
Reply

#7
Оригинално трансмисионно масло от МП - 88 лв. за туба от 3.4 литра. Днес взех последната :mrgreen:
Reply

#8
Huku Wrote:Оригинално трансмисионно масло от МП - 88 лв. за туба от 3.4 литра. Днес взех последната :mrgreen:

При мен пое - 3,5 литра.
Купиха от сервиза с експресна поръчка 4 литра трансмисионно масло от ОМВ.Казаха ми ,че такова, каквото е нужно за моя модел кола е рядко срещано.
Тубите бяха но 18,50 лева литъра.Значи 74 лева за 4 литра.
Останаха ми 500 мл за бъдещи доливки.
не съжалявам, че жго свмених.макар, че в същия сервиз ми казаха, че можело и без смяна.че не беше наложителна.Все пак...............по-добре си е смяна.
Кара/ше/ Волво С 40 2,0 бензин
1997г. 140 к.с.С уважение към съфорумниците.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.forum-lines.ru/rez/ab189818.gif">http://www.forum-lines.ru/rez/ab189818.gif</a><!-- m -->
Now AUDI A6 4F 2.4 2004г. 177 к.с.
Reply

#9
Здр.колеги.Извинявам се ,че поствам в тази тема,но е по темата Smile.Имам проблем с включването на 1-ва скорост(искам да отбележа ,че съм сменил всички втулки,целия комплект от МФ) и проблема си остана ,имаше малко подобрение,но като се замисля сега пак влиза трудно.Чудя се дали това нещо не е от маслото в кутията?И дали това има някакво значение за превключването.Само ще отбележа ,че другите скрости се включват нормално.

Благодаря предварително и поздрави!!!
Reply

#10
Колега, провери си нивото на спирачната течност. Аз имах такъв проблем и се оказа ниско ниво на течността в казанчето и не отделяше добре съединителят. Налагаше се да напомпя още 1-2 пъти , за да отдели. Иначе на останалите скорости си включваше нормално. Проблем беше само 1-ва и задна. След доливане на спирачна течност проблема бе отстранен.
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)