The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
НЕРАБОТЕЩ АВТОМАТИЧЕН ОБОГАТИТЕЛ

#1
Колеги карам В40 1.9 ТД 98г 90коня, и като повечето с този двигател съм с неработещ автоматичен обогатител, та въпроса ми е къде всъщност е проблема? Разбрах, че това било болното място на този мотор. Ясно е че ще се ходи на диагностика,но идеята ми е да разбера какво ме очаква и колко би струвал ремонт, ако някои от вас го е правил разбира се ?
Reply

#2
А ти как разбра, че не ти работи автоматичният обогатител? Ако не работи се чува ужасно тракане откъм помпата. Пробва ли да откачиш кабела и да да го закачиш отново като същевременно наблюдаваш измененията в работата и шума на двигателя?
Reply

#3
При студен старт колата работи на около 700 об. а като загрее заковава на 850 ,става дума за об. на празен ход,именно от там съдя, че автоматичният обогатител ( при мен вакумен,не работи)...но вече не знам кое е сдало багажа- това за което ти говориш (соленоид май беше) изглежда си работи, според мен проблема е в някои от вакумите, след диагностиката ще пиша какво е всъщност.
Reply

#4
Ще очаквам с интерес какво ще излезе. Защото и при мен има падане на оборотите при студен двигател до около750, а след точно три минути се възстановяват.
Reply

#5
milenhr Wrote:Ще очаквам с интерес какво ще излезе. Защото и при мен има падане на оборотите при студен двигател до около750, а след точно три минути се възстановяват.

Явно всички сме така Big Grin
Volvo S40 1.9TD 98'
Reply

#6
Всъщност, на мен нашият специалист по дизелова апаратура във фирмата ми каза, че точно така трябва да бъде при този двигател. Затова и не виждам проблем в падането на оборотите. Освен, че почва да пуши бяло отзад и да вибрира по- силно отколкото при 850 оборота, друг проблем при това временно триминутно пропадане на оборотите нямам.
Reply

#7
Всъщност когато двигателят е студен оборотите на празен ход трябва да са около 1000, а след това да паднат на 850, но въпросният двигател се слави с този проблем, автоматичният обогатител е сдал багажа при повечето от нас :? И все пак ми се иска да го оправя, (стига да не е космическа сумата на ремонта), но засега си карам така :roll:
Reply

#8
Като оправиш проблема , не е лошо да пишеш как , къде и колко . За мнозина ще бъде интересно . ::beer::
Reply

#9
Естествено , но нека му дойде реда Smile
Reply

#10
дано не си го закачил на тестер защото при много други повреди пише една и съща грешка -- отишъл обогатител, аз така избързах и си взех за 300лв и се оказа че моя си работи. пробвах го точно както колегата ит написа със откачане на кабелите се появява претракване в двигателя, веднага след като ги свържеш след около 2 сек се нормализират.
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)