The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined array key "dateline" - Line: 1000 - File: inc/functions_post.php PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/inc/functions_post.php 1000 errorHandler->error_callback
/inc/functions_post.php 834 get_post_attachments
/showthread.php 1121 build_postbit
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Качествен Дизел има ли?

#1
Здравейте Колеги и Колежки,

Търсих, търсих, но неможах да намеря пост относно този въпрос. Много добре знам положението в тази държава с качеството на дизела. Въпреки това, исках да знам дали някой има препоръки относно кой бензиностанций предлагат най "качествен" дизел. Имам предвид, някой от вас има ли впечетление че колата върви по добре след като сте заредили от марка Х бензиностанция, или че разходя е по добър, етц. ?

Благодаря за информацията Smile
03/2000 V70II 2.5 TDi / 140hp
"Of all the things I've lost, I miss my mind the most"
Reply

#2
Много относителна история, приятелю! На една и съща верига на различни обекти и има разлика в качеството. Аз зареждам само Лукойл и то само от една бензиностанция, щото от другите в Русе като съм наливал и не съм никак доволен, а от тая пък съм много доволен. Въпрос май на късмет, но все пак от по големите вериги е по добре да се налива, че по се следят.
Reply

#3
Действително от една верига бензиностанции качеството е различно, защото не се знае кога и как са почиствали цистерните. Зареждал съм на Еко, Лукойл, ОМВ и Шел. Като качество мисля, че напоследък Лукойл са най-добри - наскоро пуснаха в производство дизел евро-5 и на старата каляска определено падна разхода с 0,5 - 1 литър. Приятел, който е международен шофьор ми препоръча в България да зареждам само от Лукойл или Ромпетрол - също имали хубава нафта. Пък и май са най-евтини.
Reply

#4
Благодаря за отговора. Аз по принцип зареждам само от ОМВ и ЛукОйл защото един познат ми каза че техното гориво е най читаво, но някак си имам чувството че в Люлин горивото от ЛукОйл е по добър.
03/2000 V70II 2.5 TDi / 140hp
"Of all the things I've lost, I miss my mind the most"
Reply

#5
От приятел (които е бил дълги години управител на бензиностанция) знам, че качествено гориво у нас няма, всички зареждат от базата на Лукойл след Илиянци (с изключение на ОМВ- алпин дизел), но след това слагат разни химикали, нали трябва да се печели все повече и повече :x Така, че горивото от базата си е супер ,но като се намесят алхимиците по бензиностанциите после става пълна боза !
Аз лично зареждам на ЕКО, и съм доста доволен от дизела им (този с добавката) колата върви осезаемо по- добре в сравнение с дизела от Лукойл, понеже по едно време зареждах само там и имах чувството, че поне 10-тина коня са избягали от впряга :lol:


Attached Files Thumbnail(s)
   
Reply

#6
Мога да потвърдя и аз горното.Има съсед който 3-4 години беше управител на бензиностанция и ми е казвал същите неща.За това и аз и той си сипваме винаги на Лукойл.Горивата на ОМВ не знам какви са особено Алпина тогава когато той работеше май още не го предлагаха и не помня да сме го обсъждали.За Шелския дизел съм чувал че се вкарва от Гърция и е по техните стандарти приготвен има повече парафин и зимата се сгъстява.До колко се струва Алпин дизела или Спринт както е лятото не знам при сегашна цена 2,25. Не сипвам често скъп дизел но реших да пробвам май беше на 8 март заваля някакъв сняг много стабилен и реших че зимата ще се задържи още малко.Сипах 40 л за 88лв разлика във вървежа не видях,нито в разхода, мога само да отбележа че при студен старт на място докато загрее колата пуши доста а с Алпина при 2-3 градуса не беше под нулата нямаше такова нещо,запалих и докато изляза да видя дали пуши и нямаш нищо все едно бензинова кола само пара мъничко .
Reply

#7
Maxijaz Wrote:Мога да потвърдя и аз горното.Има съсед който 3-4 години беше управител на бензиностанция и ми е казвал същите неща.За това и аз и той си сипваме винаги на Лукойл.Горивата на ОМВ не знам какви са особено Алпина тогава когато той работеше май още не го предлагаха и не помня да сме го обсъждали.За Шелския дизел съм чувал че се вкарва от Гърция и е по техните стандарти приготвен има повече парафин и зимата се сгъстява.До колко се струва Алпин дизела или Спринт както е лятото не знам при сегашна цена 2,25. Не сипвам често скъп дизел но реших да пробвам май беше на 8 март заваля някакъв сняг много стабилен и реших че зимата ще се задържи още малко.Сипах 40 л за 88лв разлика във вървежа не видях,нито в разхода, мога само да отбележа че при студен старт на място докато загрее колата пуши доста а с Алпина при 2-3 градуса не беше под нулата нямаше такова нещо,запалих и докато изляза да видя дали пуши и нямаш нищо все едно бензинова кола само пара мъничко .

Колега, съжалявам за въпроса но нещо не ми стана ясно. До колкото разбрах:

- По принцип си сипвате от ЛукОйл
- Пробвахте Алпин дизела от ОМВ, и не пушеше докато загря

От какво сте сипали та да го напишете това:
"Сипах 40 л за 88лв разлика във вървежа не видях, нито в разхода, мога само да отбележа че при студен старт на място докато загрее колата пуши доста" ?
03/2000 V70II 2.5 TDi / 140hp
"Of all the things I've lost, I miss my mind the most"
Reply

#8
Принципно сипвам на Лукой защото има карта за отстъпка 5 ст при 2лв за литър е 1,95 излиза а преди 20 дни алпина беше 2,20 но реших да пробвам.С нафта от Лукой си пуши доста време люти на очите докато загре,а от алпина нямаше нищо такова.Говорим са студена кола докато се въртя окола багажника и товаря разни неща не се търпи миризмата.
Reply

#9
Maxijaz Wrote:Принципно сипвам на Лукой защото има карта за отстъпка 5 ст при 2лв за литър е 1,95 излиза а преди 20 дни алпина беше 2,20 но реших да пробвам.С нафта от Лукой си пуши доста време люти на очите докато загре,а от алпина нямаше нищо такова.Говорим са студена кола докато се въртя окола багажника и товаря разни неща не се търпи миризмата.

Аха, ок. Мерси за изяснението. А пушенето озачава по качествено гориво или по некачествено? Аз бих си помислил че по малко пушек означава че горивото гори по ефективно и ефикасно, от колкото да изхвърля частици....
03/2000 V70II 2.5 TDi / 140hp
"Of all the things I've lost, I miss my mind the most"
Reply

#10
Изглежда че е по хубавото гориво Алпина но разликата е 25 от от дизела на Лукойл .
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)