The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
LPG Landi Renzo проект Volvo V40 T4

#1
Здравейте колеги,

Монтирахме Газов инжекцион Landi Renzo на моята Т4-ка. Още преди да съм описал процедурата нека кажа за всички, които се чудят и маят да сложат газ на своя турбо агрегат- ДАВАЙТЕ СМЕЛО колеги! Искам да изкажа големи благодарности на екипа на Ланди Ренцо в офиса на Маргел на "Ботевградско шосе" в София. Системата беше инсталирана много добре (ще приложа снимки скоро) и то за около ден и половина. Бутилката е тородиална с обем от 38литра. Пасва перфектно на местото за резервната гума (не надига кората). Беше инсталирана и пълначка до капачката за бензин, като не се налага "навинтването" на допълнителен преходник. Прекарани бяха и по-големи снабдителни тръби за достигане на достаъчно газ до изпарителя. Леко е изрязан капака на мотора (само долната част) за поставяне на дюзите. Всичко извършено чисто и добре прибрано. Процедурата излезе 1320лв. По подразбиране получих паспорт, преглед за една година, един "билюк" с информация за уредбата.
След инсталиране-то на системата започнахме да пишем таблиците в движение. Тук се появиха проблемите. Притрисаше колата при работа на газ след навлизане в оборотите на макс въртящ момент. Не можахме да го настроим, само да го намалим. Оказа се, в последствие, че бобините са ми заминали. Намотаха ми ги с изолирбанд и нещата се пооправиха. Посъветваха ме да сменя кабели и бобини. Така една седмица проверки в Мото Пфое и др магазини. За бобина ми искаха от 150лв в Мото-то до 270 в някои "квалитетни" магазини и то само защото ги имали налични....Кабелите започваха от 85лв до 120лв на Бодикорт (оригинални). След голямо търсене намерих! Сложих двете бобини и.. колата тръгна като на бензин :mrgreen: няма почти никаква разлика във вървежа... Разход още не съм засичал, но ще споделя. Утре отивам да донастроим инжекциона според новите бобини.
И нека да спомена накрая- човека, който ми прави настройките е професионалист, които обича работата си и изпипва всичко. Беше го много яд, че не можахме да напраим всичко да работи на момента и ми се обаждаше и ми даваше съвети през цялото време. ИСКАМ ДА ИЗКАЖА ГОЛЯМА БЛАГДАРНОСТ КЪМ НЕГО!
А сега и за хората дето ще кажат- ти си луд, що съсипа колата.. Колата продължава да запазва своите спецификации и да върви много, но на половин цена!

#2
Честита нова придобивка колега. То ако не беше "цената наполовина" никой нямаше да слага газ, дори и заради екологията, която ни навират в очите напоследък. Пожелавам ти дълги и безаварийни километри с новата благинка.
\\// (())  ||_  \\//  (()) S60 D5 185+к.с. М66.

#3
Честито и от мен! Радвам се, че е станало добре и не спъва кончетата Smile Ще чакам снимки и ще копирам опит за времето когато ще си сложа и аз газова на Ланди! Поздрави.
Кило ракия сваля стреса от теб и го пренася върху околните.

Volvo V40 2.0T B4204T

#4
Еххх, за тия пари какъв водороден генератор щеше да си поръчаш, а при него освен че ти пада разхода и мощноста ти скача рязко нагоре :oops: :oops: :oops:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://ivailovgrad.com/" onclick="window.open(this.href);return false;">http://ivailovgrad.com/</a><!-- m -->
ASS, GAS OR GRAS - NOBODY DRIVES FOR FREE
VOLVO 850 2,0 20V 143HP - Ръбчо
VOLVO 940 D24TIC 122HP - Red Devill
VOLVO 480 B18FT   120HP - Жабчо

#5
Честито и от мен колега.Ще видиш че няма разлика газ/бенз. за вървежа.За 1.5 год ще си му избил париците.
VOLVO V40 2.0/96г. ГИ LOVATO
MITSUBISHI COLT V 1.3/99г.
Когато съдбата ти обърне гръб, не се отчайвай - изчакай я да се наведе!

#6
Благодаря колеги, ще гледам в събота да кача снимков материал.
Ico850, нещо не тествано и недоказано и най-вече все още прекалено скъпо не мисля да слагам. Още повече, че не е доказано дали повишава мощността. Дори с горивната клетка няма да постигнеш по-малък разход (изразено в парични средства) на 100км... Та вземи и направи една тема за този генератор да съберем мнения и някой, който наистина е монтирал такъв какви ас му впечатленията.
Това за мощността рязко да скочи и разхода рязко да падне някак и двете неща се замоизключват според мен.

ПС: Тамън се връщам от настройки.. всичко е чук Smile

#7
За газта браво!За водорода....Хм не съм чувал бензинов двигател с турбо на водород ...Дори обратното чувал съм ,че не става...Ако дадеш пример с турбо на водород станало както трябва аз ще съм първия сложил...
Купувам (малката)дясната част от ножа под предната броня на с/в40...

#8
Честито колега, при тия цени на горивата скоро ще избиеш уредбата и ще почнеш да избиваш автомобила :wink: аз съм с газ на мойта s60-ка от 2 месеца и се родих, сега се возиш и не го мислиш толко, безаварйно

#9
Колега-металиста аз също карам V40 Т4 на газ. Колата е с газов инжекцион Фобос. При пълна газ, когато достигне 3800 оборота вместо да тръгва , като на бензин се спъва и неиска да върви като на бензин.Оказа се че сместа се преобогатява. Как решихте този проблем? Благодаря!
ONLY TURBO

#10
MaxBass Wrote:За газта браво!За водорода....Хм не съм чувал бензинов двигател с турбо на водород ...Дори обратното чувал съм ,че не става...Ако дадеш пример с турбо на водород станало както трябва аз ще съм първия сложил...
Днеска видях турбодизел, комън рейл с водородна уредба, питах изрично за моята 480-ка дали ще стане, отговора беше - "Няма проблеми" това лято ако събера около 1200лв. и ще се оборудвам и аз :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Ако си навит казвай ще договорим някаква отстъпка, само трябва да дойдеш до Варна Big Grin Big Grin Big Grin
Сега чакам да видя как ще се представи дизела, на пръв поглед мога да кажа само че двигателя звучи по малко по-различен начин и пушека драстично е намалял :!: :!: :!:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://ivailovgrad.com/" onclick="window.open(this.href);return false;">http://ivailovgrad.com/</a><!-- m -->
ASS, GAS OR GRAS - NOBODY DRIVES FOR FREE
VOLVO 850 2,0 20V 143HP - Ръбчо
VOLVO 940 D24TIC 122HP - Red Devill
VOLVO 480 B18FT   120HP - Жабчо



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)