Не знам, дали това е най-удачното място, за да се включа във форума, но ще опитам:
Първо, набързо да се представя: Казвам се Стефан, от София съм, гоня 30-те, но не бързам.
Малко по-рано днес, капарирах едно Volvo V70, с дата на първа регистрация - ноември, 1999 г. Всъщност, ето го и него. Водят го модел 2000, но "и ние требва да привличаме клиенти, бе, батка!". От 2-3 години умишлено съм без кола, защото не ми трябва - живея близко до работата си, а живота ми е твърде ценен, за да го пропилявам в задръствания. От друга страна, обичам да пътувам, а имам и два сладкиша-близнаци, които искам да се возят сигурно. Тоест, съзнателно търся автомобил, по-скоро за дълъг път, отколкото за каране в града. Няма да крия, че като цяло съм фен на немските автомобили, в това число - VW Golf, какъвто карах 2-3 години и ми служи вярно до последно. И, общо взето, тези дни, обикаляйки разните авто-къщи, основно към разни BMW-та залитах. Въпреки това, все нещо ми липсваше. В ценовия диапазон, който мога да си позволя, намирах основно автомобили 96-98 година. А аз се опитвам да съм що-годе модерен, освен това, държа, освен на добра "возия", и на удобството отвътре. Пък и на фасон, в крайна сметка. Снощи обаче, случайно попаднах на обявата за това Volvo и днес отидох специално заради него в къщата. Признавам - с пълното съзнание, че не е редно и избързвам - след 15-20 минути оглеждане, просто го капарирах. Седнах и някак си... не ми се ставаше от шофьорското място. По принцип съм подробен (както вече се убедихте!
1. Задните амортисьори ми се сториха доста ниско, спрямо нивото на гумата - това нормално ли е, добре ли е, да внимавам ли за нещо конкретно?
2. Пирамидката за управление на страничните огледала е (тотално) сдала. На моменти "захапва" и работи, но като гледам, ще и трябва ремонт, защото да ги местя на ръка, не е работа. - Доколко сложна процедура е това, кой, къде и срещу колко пари би могъл да отстрани този малък, но дразнещ проблем?
3. Обясниха ми, че "инжекция" се пали без газ, но колата ми изгасна. Пали добре, но само при подаване на газ, при това - малко повече. Това нормално ли е, ако не - какво може да е? (Освен, че не съм карал автоматик, не съм имал и дизелов автомобил.)
4. Музиката, за 10 секунди слушане на радио, звучи относително добре - дори и силно, не забелязвам някакво страховито кривете. Панелът ми се стори малко странен - има касетофон и CD. Интересното е, че има и бутон за CD Changer, но въпросния не го открих никъде. Проверих багажника, зад кората на задните седалки, под седалките, в жабката, под нея - нищо. Възможно ли е, той да е в самия панел? Тоест, вътре в него? Странно ми е, заводския панел да има копче за Changer, а такъв да няма. Но не е невъзможно, разбира се. - Някой с подобен панел?
5. Необходимо ми е упътването на английски (или български език, но се съмнявам, че има), защото това, което е в колата е на италиански, а аз знам само Ciao!.
6. Къде биха могли да погледнат автомобила, като изключим оторизирания сервиз, защото освен, че е скъп, чета, че не е и особено сигурен. Поех риска да купя нещо, а след това да го гледам подробно, но не съм се отказал от това, разбира се.
Отделно, какво още е добре да погледна? Ще сменя ангренажен ремък, въздушния филтър - какво друго..? Така и така ме чакат едни поне 2500 лева изваждане за зимни гуми, каско и разни дребни неща - поне да направя всичко накуп, че да ми е мирна душата.
Та, така. Дано не ми тръгне име на някой досадно подробен, но в момента ми е еуфорично-притеснено и наистина имам нужда от съвети и подкрепа. Ще съм благодарен за всякакви съвети и коментари!
И накрая, малко встрани от темата:
1. Какво представлява секцията Garage?
2. Какво представлява клуба, къде има повече информация за него и какви са задълженията и привилегиите на членовете му? Всъщност, видях, че доста фирми предлагат отстъпки, та основно заради това питам.
Благодаря за търпението!