The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined array key 0 - Line: 1640 - File: showthread.php PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php 1640 errorHandler->error_callback
/showthread.php 915 buildtree
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
газови уредби с течна газ LPI

#13
На околовръстното, разклона за Горубляне (караулката на КАТ) има един билборд Енеос. Мисля че се казваше Йовиауто фирмата. Доволен съм от тях много. Моята ЛПИ я изхвърлих, след няколко посещения при Митака, колата вися сумарно 2 месеца и отгоре, резултата беше че олекнах с доста пари без резултат.

Първо смениха инжектори, защото не палеше колата, резултата, почна да пали по-лесно от 5-6 път. Върнах се 1 път щото не бяха сменили едни дихтунги на редуктора и изпускаше газ. После се развали помпата и пак там я ремонтирах и уж трябваше да оправят и паленето... резултата полуремонт на помпата и отново теч на газ, този път по-сериозен в купето откъм бутилката... тогава ми писна вече.
В крайна сметка, проблемите идваха от скъсан филтър на бутилката и финна ръжда в нея, която постоянно запушва инжекторите. Сега съм обикновен инжекцион, който ми го сложиха на 1/2 цена и взеха карантиите на Виалето. Пали от 2-рия оборот.

Покрай тая история, проучих почти всичко за Виале, според мен има смисъл да се ремонтира само ако е сравнително ново поколение. Проблема е, че няма резервни части, като устройство е все едно ремонтираш бензинова уредба. В продавалника може да се намери диагностичен кабел+софт за около 50лв. В Алибабато наскоро видях и инжектори, останалото го има в продавалника 2-ра употреба. Иначе противно на рекламите има нужда от повече обслужване от конвенционалната газова - на всеки 10хил трябва да се преглежда помпата и да сменя/долива маслото на лагерите иначе изсъхва и блокира. Мръсотията от нашата газ пък запушва инжектори.


п.с. Дори и да не качва достатъчно налягане, би трябвало да работи някак (доста зле) примерно с пълна газ да прекъсва но да държи 2-3 хил оборота. Т.е. почва да работи като конвенционална газова. Провери на редуктора да не са прекъснати кабелите за клапана и дали стига ток до инжекторите. Става с пробна лампа или с мутицет
Volvo 945 B200FT 1997 - Battlecruiser
Reply



Messages In This Thread

Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)